Програма за изкуствен интелект на него. Програмата трябва да изкарва резултат над 150 на обикновен тест за интелигентност и да пуска на всеки кръгъл час казанчето в тоалетнатаДата31.08.2017
Размер46.33 Kb.
#29176
ТипПрограма

Милко Крачунов, випуск 2004, Брой 3, година 10

Тест за прием в Марсианския университет в Чуй петльово

(из кандидат-студентските мъки и неволи )


Здравейте. Тук ще намерите примерен тест за прием в Марсианския университет в малкото планинско селце Чуй петльово. Тестът се състои от 51 въпроса, като за завършването му разполагате с час, считано от миналата седмица. За да бъде зачетен резултатът от теста, трябва да имате поне 102 точки. На правилен отговор се присъжда по една точка.

Приложна математика и информатика


 1. Пресметнете стойността на минус безкрайност, закръглете до най-близкото цяло число.

 2. Докажете, че 2 + 2 = 5. Дайте примери.

 3. Използвайки две лещи и огледало, намерете отклонението на горния ляв ъгъл на страницата от правия ъгъл.

 4. Докажете голямата теорема на Ферма. Използвайте само полето на листа за доказателството.

 5. Ако кокошка и половина снася яйце и половина за час и половина, за колко време ще може да направите японски оризов омлет. Пригответе японски оризов омлет с помощта на предоставената ви половин кокошка.

 6. Направете програмен език за машината на Тюринг. Напишете програма за изкуствен интелект на него. Програмата трябва да изкарва резултат над 150 на обикновен тест за интелигентност и да пуска на всеки кръгъл час казанчето в тоалетната.

 7. В шкафа зад вас ще намерите безброй много чифтове чорапи. Използвайте ги, за да докажете теорията на вероятностите.

Разсъждение


 1. Направете описание на вселената. Дайте четири примера

 2. Оправдайте нуждата от съществуването на сладко от смокини. Позовете се на доказателства от „Спасителят в ръжта“, за да аргументирате отговора си.

 3. С коя частица бихте се оприличили — електрон или протон? Аргументирайте отговора си като се позовете на текста на Хамлет.

 4. Нека разгледаме изречението „Това изречение е грешно“. Приемете, че то е вярно. Обсъдете.

 5. Представете жълтия цвят чрез ирационално число. По какъв начин би се изменил светът, ако умножим това число с пи? Позовете се на творчеството на Румънеца и Енчев.

 6. Обяснете смисъла на живота. Какво би се променило, ако дойде краят на света. Направете експерементални опити, с които да докажете твърденията си.

Общи умения


 1. Напишете концерт за пиано. Аранжирайте го за флейта, барабани, банджо и гайда, и го изсвирете в този аранжимент. Ще намерите пиано в задния край на стаята.

 2. Създайте живот. Посочете разликите между създадената от вас форма на живот, и живота, който съществува на земята. Ако тази форма на живот бъде оставена на земеподобна планета, в обрита около Сириус, за колко време ще стигне до нивото на развитие, на което е човечеството в момента? Каква ще е най-използвата форма на управление и приложима ли е тя за нашата цивилизация? Докажете тезата си.

 3. Тълпа от разярени пенсионери се опитва да нахлуе в правителствената сграда от другата страна на улицата. Излезте навън и ги успокойте. Имате право да използвате само жестове. Преди да излезете се облечете в блек метъл одеждите, които ще намерите в гардероба вляво от вас.

 4. Ще намерите частите на разглобена пушка под седалката на стола. В стаята има скрити инсктрукции за сглобяване на пушката на японски. След 10 минути при вас ще бъде пуснат изгладнял бенгалски тигър. Предприемете, каквото намерите за най-добре. Пригответе се да обясните действията си пред природозащитна терористична огранизация.

 5. На чина ви има телефон. Използвайте го, за да започнете трета световна война.

 6. Съблазнете две асексуални жени и един асексуален мъж. Оплодете мъжа. Получавате една допълнителна точка, ако сте жена, и втора допълнителна точка, ако се роди куче.

Наука и технологии


 1. Обяснете произхода на материята.

 2. Разполагате със скалпел и бутилка водка. Използвайте ги, за да премахнете своя апендикс.

 3. Използвайте апендикса си, за да създадете лекарство за рак. Опишете лекарството си посредством народен танц. Публикувайте резултата си като по танца напишете дет метъл песен и я дадете за излъчване на радио „Веселина“.

 4. Изчислете гравитационното привличане между себе си и скалпела, използван в по-предната задача. Покажете верността на резултата. Нямате право да използвате никакви материали, освен скалпела.

 5. Намерете цвета на неутрона. Направете теоритично и емпирично доказателство.

 6. Твърдението „Светлината е липса на мрак“ е грешно. Защо?

 7. Докажете съществуването на Господ чрез текст от песен на Азис.

 8. Извлечете всичкото олово от химикалката си. Превърнете оловото в злато. Продайте го на тройна цена на черния пазар.

 9. Посочете и обосновете коя от следните частици е по-склонна към непристоен начин на живот: неутрон, протон, електрон или очарователен кварк.

Логика

 1. Господ се отнася към природа, както метла към: а) Средната земя; б) Нютоновата теория на аеродинамиката; в) Мария Магдалена; г) Боен клуб

 2. Направете интуиционистки размит мрежов модел на мозъка на Юлиан Вучков. С помощта на този модел изведете формула за намиране на всички прости числа. Използвайте получения резултат, за да обясните изчезването на динозаврите.

 3. Направете модел на женската логика.

 4. Чрез серия от логически заключения, тръгвайки от твърдението „Небето е синьо“, докажете петия закон на Нютон.

 5. Намерете площта на вселената, единствено със средствата на логиката. Опишете резултата само със съюзи и прилагателни.

 6. Оценете верността на съждението „Днес е слънчево“. Използвайте резултата, за да направите разширена прогноза за времето и оценете ефекта от глобалното затопляне.

 7. Логически изведете целта на съществуването на хлебарките във вселената.

Истина или лъжа


На въпросите от тази секция се допускат само отговор „Истина“ и „Лъжа“

 1. Дядо Коледа съществува

 2. Оценете следното твърдение: «Отговорът на този въпрос е „Лъжа“»

 3. Да бъдеш или да не бъдеш?

 4. Мишо Шамара е предшественик на човека.

 5. Здрав разум

 6. Кое ти харесва повече?

 7. Извънземните подмладиха Лили Иванова.

 8. Животът е дошъл на земята от луната.

 9. Защо?

Лингвистика


 1. Думата несебесъотнасящ се, себесъотнасяща ли се е или не е?

 2. Опишете думата „неописаем“, без да използвате сродни думи на „описвам“, както и отрицателни частици.

 3. Иванчо никога не се е невъздържал да не избягва да не направи не своето домашно. Не е ли невярно, че той не е забравил да не си напише домашното, ако не днес не е понеделник?

 4. Напишете всички думи в българския, руския и английския език. Ще намерите топ хартия под масата.

 5. След пет минути стаята ще бъде нападната от аборигени човекоядци живели преди четири хиляди години. Договорете се с тях да не ви изяждат.

 6. Препишете този въпрос 1337 пъти.

 7. Направете мофологичен разбор на думите „инжектопляктор“ и „джемандолейка“. Преведете „инжектоплякторите за перефондация на джемандолейки“ на древногръцки.

Каталог: demo -> websites -> green-tomato -> Izbrano
Izbrano -> Професия „Музикант”
Izbrano -> Форумът на Английската
Izbrano -> Никола Петров, випуск 2006, Брой 4, година 8 Мy Personal Essay
Izbrano -> I'd ask you about love, you'd probably quote me a sonnet. But you've never looked at a woman and been totally vulnerable. Known someone that could level you with her eyes, feeling like God put an angel on earth just for you ”
Izbrano -> И мъка и щастие се дави в алкохол или една съвременна приказка за любовта и виното
Izbrano -> Лудите години, укротяване на опърничавите или как се каляваше стоманата
Izbrano -> Интернет общуването-бабини деветини, начин на живот или просто нещо полезно
Izbrano -> В кого да се влюбя (кратък размисъл над разновидностите на понятието “момче” в навечерието на Св. Валентин)
Izbrano -> Книга на Уилям Сароян "Нещо като нож, нещо като цвете и нещо като нищо на света". Дано големият американски белетрист, дори от отвъдното, не ми се разсърди, че
Izbrano -> Михаела Янкова, випуск 2007, Брой 1, година 8


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница