Съобщение за медиите 07. 12. 2005 Некском България притежава лиценз за технологията WiMax На 06 декември 2005 г., Некском България получи лиценз клас б за технологията „точка към много точки”Дата03.08.2017
Размер22.66 Kb.
#27189


Съобщение за медиите

07.12.2005


Некском България притежава лиценз за технологията WiMax
На 06 декември 2005 г., Некском България получи лиценз клас Б за технологията „точка към много точки”. Това се случи след като компанията Некском България първа плати сумата от 6 172 000 лв. Така на практика Некском България доказа сериозните си намерения да се възползва от лиценза и да работи, за да предложи на българския пазар услуги, базирани на новата технология.

„Ситуацията на телекомуникационния пазар след провеждането на търга е доста динамична. Промените са статуквото, с което всеки играч трябва да се съобразява”, коментира изпълнителният директор на компанията Моню Монев. В плановете на Некском България е залегнало в началото на второто шестмесечие на 2006 г. да се предложат първите WiMAX услуги.

Отсега започва подготовката на комуникационната политика за представяне и предлагане на новата услуга. Според Милко Георгиев, маркетинг мениджър на Некском България, „новата технология трябва да се обясни на достъпен език, за да могат потребителите да се възползват максимално от всички предимства, която тя предлага”.

Некском България, като отговорна телекомуникационна компания, ще спази всички срокове, заложени в лиценза за покрите на територия и население.

До парадоксалната ситуация с отказа на спечелили другите лицензи компании да ги заплатят се достига поради две причини, нееднократно заявявани от Некском България. Първата е, че бяха допуснати до търга компании със значително въздействие върху пазара, притежаващи вече достъп до последната миля чрез собствена инфраструктура и технологии. Втората е, че отказалите се играчи нямаха никакво намерение да ползват спечелените лицензи, но съзнателно завишиха цената, за да възпрат максимално много навлизането на конкурентни на тях услуги на пазара.

Въпреки високата цена, Некском България приема пазарните принципи и възприема цената като инвестиция в бъдещ пазар на услуги, базирани на WiMАХ технологията. След внесената жалба за търга за лиценз А на практика лицензите от клас Б са единствените, които не могат да бъдат оспорвани. Тази ситуация позволява на компанията да подготви стратегическите си планове и в най-кратки срокове да предложи нови услуги на своите клиенти. В световен мащаб WiМАХ е нова технология, която привлича вниманието на компании, които твърдо са решили да играят решаваща роля на телекомуникационния пазар.

Некском България е основана през 1998 г. Компанията е със 100% участие на  американския оператор Nexcom Telecommunication LLC, която е петата компания в световен мащаб, развиваща технологията пренос на глас през интернет (VoIP). Некском България има изградена национална мрежа в 28 града.

За повече информация:

Милко Георгиев                                                  Десислава Бошнакова

Маркетинг мениджър, Некском България           ПР мениджър, РОЙ Kомюникейшън

тел: 963 43 02/127                                             тел.: 961 59 71

GSM 0886 737116                                             GSM 088 835 47 06

e-mail: mgeorgiev@nexcom.bg                         e-mail: dboshnakova@roibg.com

### край ###
### следва ###
Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница