Спящата църква Джеремая ДейвисДата28.02.2018
Размер234.72 Kb.
Спящата църква
Джеремая Дейвис
О, Татко, толкова сме благодарни за Твоите благословения. Аз се моля, Ти да завладееш тази сграда, тaзи църква за Себе си, за да чуем гласа Ти да говори на сърцата ни. В Исусовото име, Амин!

Добър вечер.

Моля се да не сте яли много, за да е ясно съзнанието ви. Остават ни още две срещи, тази и още една. Искам да ви кажа, какво ще правим по време на тези две срещи, за да се подготвим. Донесохте ли си Библиите? Донесохте ли си лист и химикал? И също така доведохте гост със себе си, нали?

По време на тази среща в първите минути ще преговорим каквото изучавахме тази сутрин. Няма да можем да завършим, каквото започнахме да изучаваме, но ще опитаме да обобщим и доразясним. Не зная, колко знаете за стършелите и техните гнезда, те са на практика оси. Знаете какво става като им разтърсите гнездото, колко ядосани излизат. Положението става много сериозно и трябва да напуснете мястото. Тази сутрин, ние разклатихме гнездото на стършелите малко и сега ще продължим да разглеждаме начините на практичен живот и също ще задаваме въпроси и ще даваме отговори. Вярвам, че имате въпроси, на които търсите отговори от Божието Слово, защото зная, че не е възможно да изучаваме тези теми и да нямаме въпроси. Сигурен съм, че искате да ви дам шанс да си зададете въпросите. Ще ви дам възможност да направите това и ще намерим отговорите в Библията с Божия помощ. След това ще имаме почивка и се моля, всички да сте тук за последната среща, защото ще разгледаме колко време ни остава преди да избухне революция. Аз вярвам, че няколко кратки месеца или години ни делят от избухване на революция, по-лоша от тази в Кайро - Египет, по-лоша от тази в Тунис, Африка, Азия, Атина – Гърция и на други места. Ще видим, че Библията и Духа на пророчеството ни учат, че ще има световна революция, която ще се обърне в преследване. Първо революция и после преследване. Ние си мислим, че революцията е лошо нещо, но преследването е още по-лошо. Ще видим, че когато това се случи, Адвентистите от седмия ден ще светят най-много.

Когато човек се разхожда навън с чадър, а не вали, той изглежда смешно. Навън пече слънце, само няколко облачета и човека се разхожда с чадър в ръка и никой друг няма чадър,изглежда глупаво. Защо го е помъкнал този чадър, като вън не вали, само някакви си облачета? Но този мъж, е слушал прогнозата за времето. Той е разбрал, че времето се готви да вали. И така, мъдростта на този мъж, зависи от това дали ще завали? Когато завали, онези които нямат чадър, ще пожелаят да са си взели. Красотата на адвентното учение ще бъде видяно, не сега във времето на мир, въпреки, че то е все така привлекателно, точно както са и звездите на небето. Има ли звезди на небето през деня? Не е нощта, която докарва звездите на небосклона. Тъмнината само разкрива блясъка на звездите, които вече съществуват. Красотата на адвентното движение, е вече разкрита. Ако искате да го приемете, можете да го вкусите още сега. Но красотата му ще се разкрие, дори и на онези, които откажат да го приемат, когато тъмнината стане гъста.

Когато революцията започне, нашето послание ще изглежда много привлекателно. Когато настане Преследването, нашето послание ще изглежда много привлекателно, точно както когато дойде потопът. Преди потопа Ной изглеждаше като фанатик и екстремист. Той изглеждаше луд в очите им. Всички го мислеха за луд. Представям си хора, които се обаждат в Генералната Конференция да кажат, че Ной е полудял:

Ной е самоиздържащ се проповедник, не го слушайте. Той е луд, фанатик и екстремист”... докато заваля дъждът. Тогава всички желаеха да се бяха качили на кораба, но беше твърде късно.

Знаете ли колко млади хора сега са потънали в електроните си игри, ще се събудят тогава. Млади хора, хванати в спорт и възрастни, хванати в работа и игра със света и какво ли още не, ще се събудят, но ще бъде твърде късно.

Но аз съм толкова благодарен днес, че не е твърде късно.

Не зная дали аз не виждам, или някой е преместил часовника, за да не виждам колко е часа. Някой от вас ще кажат: продължавай да проповядваш! Но не може така.

Имам нужда да виждам часовника, за да знам до къде съм стигнал. Не знам дали го направихте нарочно...

Аз вярвам, че ние трябва да познаваме времената.

Сега ще преговорим каквото вече разгледахме, после въпроси и отговори и след това почивка. В последната тема ще видим как трябва да се подготвим и колко ни остава, защото времето е кратко. Така както Йосиф в Египет, във времето на охранените крави (изобилието), той приготвяше себе си и народа, нали така? Но когато дойдоха измършавелите крави, нямаше нужда да се безпокои, защото беше напълно подготвен. Това, което направи Йосиф в Египет, всеки адвентист трябва да направи за света. Разумно е нали? Затова здравната реформа е толкова важна. Моля се да сте разбрали това, което чухме днес. Не беше ли благословение за нас?

Братя и сестри, достигнали сме до времето, когато всеки адвентист от седмия ден трябва да се захване с медико-мисионска работа. Казано ни е, че по времето на обединение на църква и държава, когато религиозната агресия подкопае свободите на нацията ни, тогава онези, които стоят твърди за свободата на съвестта, ще бъдат поставени в неблагоприятна позиция. С други думи, при обединяването на църква и държава, няма вече да има религиозна свобода и тези, които стоят за тези принципи, ще бъдат поставени в неблагоприятна позиция. Казано ни е, че за наше добро, трябва да узреем за четири неща. Трябва да разберем болестите, какво ги причинява, предотвратяване и лечение. Да ги повторим заедно: болести, причини, предотвратяване и лечение. И преди неделния закон тези, които ще стоят твърдо за свободата на съвестта, трябва да научат за болестите - какво ги предизвиква, как да ги предотвратят и как да се лекуват. То е част от службата за изцеление.

Братя и сестри, лекарствата не лекуват болести, те само замазват причините. Употребата на лекарства не е включена в медико-мисионската работа при службата на изцеление. Исус не лекуваше с медикаментозни средства. Той показа мъдрост в употребата на прости, натурални средства за лечение. Когато Исус излекува слепеца, Той се наведе на земята и направи смес от глината. Знаете ли, че глината има лечебни свойства? Природата притежава лечебни свойства. Знаете ли че, ние превърнахме дома си в санаториум. Всяка сутрин семейството ми, знаейки, че предстои Неделния закон, ние решихме да се приготвим. Ние трябва да се образоваме. И не само ние, но и децата ни. Трябва да се подготвим, знаейки всичко за болестите, причините, предпазните мерки и лечението им. И ако направим това, 12-годишните ни деца ще объркват лекарите с магистърски степени, които знаят най-добрите световни лекарства, когато разберат за изкуството да се лекува по естествен начин.

Медико-мисионската работа е уникална за църквата. Познанието ни за здравната реформа дойде от Пресвятото място и ако го разбираме правилно, ще стане чудото на света. Ще идват и ще питат: От къде и как знаете толкова много? Тогава ние ще можем да посочим към Исус.

Пътят Ти, Господи, минава през светилището.”

Ние всички искаме да се образоваме по този въпрос, нали така? Амин!

Знаете ли, дори най-малките ни деца на възраст 3, 4 и по-големи, могат да започнат да учат за медико-мисионска работа? Медико-мисионската работа ще бъде много необходима и популярна, когато дойде времето на революцията. Когато градовете ни са затворени, ще имаме особена нужда от този вид дейност.

Къде ми е часовникът? Търся го, моля ви донесете го. Тези истини са прекрасни, до среднощ мога да говоря за тези неща. Тези истини са прекрасни! Наистина са прекрасни и аз загубвам представа за времето. Слава на Бога, че ни е открил всичко това.

Знаете ли, преди години, когато все още гледах филми (казвам “гледах”, надявам се и вие да сте спрели да ги гледате), аз гледах много филми - един след друг. Също и футбол, баскетбол. Но никой от нас не се оплаква, когато трябва да играят допълнително време. Когато бях в света и бяхме на купон, той не започваше преди полунощ и продължаваше до ранни зори. Никога не сме се оплаквали, напротив, много ни харесваше. А когато дойдем на църква, не ни харесва. Какво е станало с любовта ни? Ние обичаме света, но не обичаме Исус - както Той заслужава. Искам да обичам Исус повече, а вие?

И ако не сложите часовника на мястото му, за да го виждам, не е моя вината, ако говоря много.

Братко, сложи го ето тук. Това е местното време, нали? Понякога, като видя часовници, показващи различно време, не разбирам какво става.

Нека коленичим в преклонение пред нашия Небесен Отец.

О, небесни Татко, благодарни сме за великия план на изкуплението, тема, за най-великата истина на универса, която трябва да изучаваме. Няма нищо по-велико от този план и стремежът на живота ни е да намерим нашето място и роля в този велик план на изкуплението. Всички ние имаме място в него и се моля младите хора да осъзнаят, че мястото им не е в света, но във великия план на душеспасението. Ние възрастните също да се събудим и да видим, къде е нашето място.

Аз сега бих желал да ни откриеш истините за този час, но не за да получим повече информация, но за да влезем в общение с Исус, от Когото никога да не се отделим.

Боже, желаем да Те познаваме по-отблизо. Пребъдвай между нас, премахни всяка пречка, дай ни настоящата истина.

Искаме това в Исусовото име.

Амин!

Нека вземем Библиите си и да отворим там, където приключихме тази сутрин.Откровение 12 глава.

Забележете, че най - големият ни проблем и на църквата, не е, че сме в неправилната църква. Ние сме в правилната църква. Проблемът не е, че това не е правилната църква, а по-скоро състоянието й.

Когато Езекиил видя поле с кости, те не бяха живи, а сухи, мъртви кости.

Езекиил 37 глава.

Господ го попита: Могат ли тези кости да оживеят отново?

Причината, поради която тази църква спи (тя не е просто мъртва), е, защото Исус гледа различно на смъртта, по-различно от човека. Исус гледа на човек, който умира, различно, защото, ако той ще бъде възкресен отново, Исус казва: Те не са мъртви, те просто спят. Исус нарича смърт съня, от който никога не ще се събудим.

Църквата ни не е просто мъртва, въпреки че сме в състояние на смърт. Църквата ни просто спи. Знаете ли защо? Защото Той ще ни събуди от съня. Това е блажената истина и откъдето идва надеждата ни. Няма надежда, ако гледаме към себе си. Ние гледаме на състоянието си твърде благосклонно, въпреки че е напълно безнадеждно, ако нямахме Христос, Който да ни възкреси от мъртвите. Но аз съм толкова благодарен за това, което направи със Своите апостоли, че отиде при тях и ги докосна и ги събуди от съня им.

В “Свидетелства към Църквата” т.2, стр. 337( англ. изд.)

Мъже и жени, спящи като в мъртва дрямка, никога няма да се събудят, ако истината им се представя по апатичен и безчувствен начин. Проповядващите трябва да покажат чрез начина..., действията и думите си, както и чрез начина си на проповядване и молитва, че вярват, че Исус е при вратата. Мъже и жени са в последните си часове на благодатно време, като в същото време са нехайни и глупави.”

Това не са мои думи, пророкът го казва. Пророкът казва, че сме нехайни и глупави. Аз мисля, че е глупаво, като виждаме, че погиваме, да не се събудим и изтичаме при Христос. Това е безумие. Аз наричам такъв човек безумен, а вие? Проповедниците нямат силата да ги събудят, защото те самите спят. Спящи проповедници проповядват на спящи хора.

Сатана казва: Ако мога да приспя проповедниците, ще приспя и цялата църква.

Това е, което се случва днес. Хората идват на църква, но са не само спящи физически, но и духовно. Те идват на църква, изглеждащи точно така. И щеше да е забавно, ако не беше плачевно. И когато човек спи и главата му се наклони на една страна, този човек е мъртвец. Такъв човек е мъртвец. Църквата ни е в мъртвешки сън, и ни трябва нещо специално, което да ни събуди. На никой от нас не му харесва, като го събуждат.

Братя и сестри, аз по-скоро бих желал да имам един буден човек, отколкото 17 милиона спящи. По-скоро бих желал да има неколцина в Божията армия.

Казвали са ми: Ами ако на никой не му пука за вестта ти?

Чуйте ме, аз по-скоро ще ви кажа истината, въпреки че никой не иска да я чуе, отколкото да ви кажа лъжа и всички да се въодушевят. Лъжата може да направи много хора да дойдат на църква. Ако някой ви каже, че ще ви даде 1 милион долара, ако отидете на църква с него, то тази църква щеше да е пълна. Хора от другите църкви щяха да са тук. Но лъжите не ни правят свободни. Лъжите не ни спасяват.

Исус каза, че ще познаем истината и истината ще ни направи свободни. Йоан 8:32

“Свидетелства” Т.1, стр.205, "Божият Син се отдалечи за втори път и се молеше казвайки: О, Татко, ако може да ме отмине тази чаша, без да я изпия,но нека бъде Твоята воля. Отново се върна при учениците си и ги намира заспали. Очите им натежали за сън."

Чрез спящите апостоли ни се представя спящата църква, когато Божия ден е наближил. Това е време на облачност и тъмнина, когато да бъдеш намерен спящ, е най-опасно. Ако някога е било опасно да се спи, то е сега. Затова трябва да се събудим.

Човекът на картинката е първосвещеник. Знаете ли в кое отделение е? В Светая Светих.

Исус е нашият Първосвещеник от 1844 г., Който влезе от Светая в Светая Светих.Кога Исус влезе в Светая Светих? През 1844г. Колко години вече е там? Повече от 169 години.

Ще помоля младите хора тук отпред да не правят самолетчета, но да започнат да си записват.

Знаете ли, че когато започнем да учим децата си на тези прекрасни истини от малки, то те биват всадени в тях.

В книгата „Детско водителство" се говори за Наполеон. Знаете ли как той е станал велик генерал? В първите няколко страници от книгата ни се казва, че тези, които са го отглеждали, поставяли пред него военни игри. Винаги го поставяли на фронтовата линия, така че, докато Наполеон играел на тези игри, съзнанието му било приготвяно за работата на живота му.

Така че, ако поставяме децата си да играят компютърни игри, ги приготвяме да правят същото и с живота си – да играят игри с живота си.

Когато прочетох това си казах: Боже, искам да разработя практика в живота си, която да приготви дома ми и детето ми, която да ни приготви как да живеем. Така ние започнахме да играем игри, които са мисионски игри. Така започнахме да събираме идеи и докато играем игри можем да видим, как чрез игрите ние имитираме истинския живот.

Спомнете си как малките момиченца си играят на кукли и дом. Тази истинска игра ги подготвя за бъдещия им живот.

Ако подготвим децата си и те разберат какво точно е животът, то децата ни ще започнат да проповядват Божията вест със сила, както в предишните дни.

Божието слово ни казва, че ще дойде време, когато малки деца ще проповядват Божиите истини отново. Ние трябва да отнемем от децата си безсмислените компютърни игри и да им дадем истините за настоящото време.

Знаете ли, че децата ни много обичат и се чувстват комфортно, да знаят, че разбират всичко?

И така, Исус е в Светая Светих вече 169 години и Се приготвя да излезе. Но има само едно нещо, което може да направи Исус да излезе от Светилището и точно по тази причина бяха призовани адвентистите от седмия ден. Но това не може да стане, докато работата не бъде завършена. Той не можеше да напусне земята, докато не свърши работата Си тук. Преди да издъхне на Голготския кръст, Той произнесе думите: “Свърши се!” Той не позволи главата Му да се отпусне на гърдите Му и последният дъх да напусне гърдите Му, докато работата Му на замята не приключи. Исус не можеше да напусне земята и да отиде на небето преди да е напълно завършена работата Му тук. И също така, Исус не може да напусне небето и да се върне обратно тук на земята, докато работата там горе не е напълно завършена. Има само едно нещо, което трябва да се направи, преди Исус да се върне тук. Знаете ли, какво е то? Ако сте адвентисти от седмия ден, трябва да знаете кое е то. И ако не ми кажете кое е то, ще заключим вратите и никой няма да излезе навън. Говоря за нещо много специфично, то е, което доведе адвентизма в съществуване. И неразбирането на това учение е причината да имаме толкова неразбирателства в църквата днес. Затова имаме проблеми с музиката, храненето, облеклото и образованието.

Кой е текстът, който беше най-използван преди 1844 г.? Този е текстът, който стана основа на проповядването преди 1844 г.

Данаил 8:14.Той ми каза: До 2300 денонощия; тогава светилището ще се очисти.

И така, ако не разбирате тази вест, не сте адвентисти от седмия ден. Може и да сте баптисти от седмия ден, но не сте адвентисти от седмия ден.

Има повече от 400 църкви, които вярват в Библейската събота. Има петдесятници от седмия ден; баптисти от седмия ден; Божия църква от седмия ден. Това, което ни прави различни от останалите църкви, не е просто съботната вест. Това, което ни отличава от останалите пазещи събота църкви, е вестта за очистването на светилището. Няма друга деноминация, която да проповядва това.

Пътят Ти, о, Боже, минава през светилището.”

И ако тази вест бъде отхвърлена, ще видим църква, която се връща към икуменизма. Тогава ще видите църква, която не се различава от баптистката, петдесятната или епископалната църкви. Тогава ще видите църква, чиито музика, образование, хранене, облекло, дом и начин на живот не се отличават от на другите църкви. Това, което ни отличава, е вестта за светилището и ако изгубим това, то няма да сме вече хора, които се отличават. Това е, което допринася за духовна амнезия. Знаете какво е това нали? Когато изгубим себе си и не можем да си спомним кои сме.

Представете си милионер, който е забравил кой е той. Може да е най-богатият човек на света, но да живее като просяк, молещ за късче хляб.

Адвентистите от седмия ден са най-богатите хора на земята и все пак сме най-бедните, защото не знаем какво притежаваме. Затова младите ни хора отиват в света, защото ние възрастните не сме им обяснили какво притежаваме и то е, защото ние самите не знаем какво имаме на наше разположение.

Когато аз напуснах църквата, нямах никаква представа какво ние адвентистите от седмия ден притежаваме. Аз си мислех, че светът предлага по-добри неща като музиката, удоволствията и забавленията, докато не чух тази вест. Тогава казах: Защо никой не ми е казал това преди?

Тази вест ще върне младите хора от улиците обратно в църквата. Тази вест ще ги върне от корпоративна Америка обратно при окървавеното знаме, за да завършат работата и само вестта за светилището, може да направи това.

Ние днес сме забравили, че нещо трябва да се случи на земята, за да може светилището да се очисти. Знаете ли, че светилището там горе не може да се очисти, докато Божиите люде тук на земята не бъдат очистени. Но докато продължаваме да вкарваме мръсотия в църквата, както и в домовете си, както и в храма на телата ни, чрез това, което гледаме по телевизията, това, което вкарваме в устите си, чрез това, което слагаме на ушите си, на вратовете си, на ръцете си.

В книгата на Исая пише, че Бог трябва да очисти всяка нечистота от Израил от всичките и бижута. Всички тези неща трябва да бъдат премахнати от съзнанието, сърцето и живота още тук на земята, преди Бог да очисти светилището там горе. И Бог се надява на младите и тези на възраст да разнесат тази вест. Младите не се притесняват да са различни в наши дни. Вижте младите хора по улиците днес с лилави коси и младите момчета с мохиканска грива. Младите хора днес правят невероятни неща. Но ако им покажем нещо по-добро, като тази истина,Сатана трепери и се страхува вестта да не стигне до тях. Той не иска вие, млади хора, да разберете и приемете тази вест, затова ви предлага забавления навън. Казва си: Нека ги държа хванати здраво в музиката и нещата на този свят, защото, ако научат истината за Исус и очистването на Светилището, е вършено с мен.

Разберете правилно, Исус е много привлекателен. Като видим нещо много привлекателно, като моята жена например (слава на Бога!). И винаги, когато я видя, тя ме привлича. Ако гледаме на Исус достатъчно дълго време, ще бъдем привлечени по-близо до Него.

Така че, Сатана си казва: “Не бива да ги оставям да поглеждат към Исус. Трябва да ги направя да са твърде заети в работата си, толкова заети с телефоните си, за да не им остане време да си четат Библиите, да не им остане време да се молят и благовестяват.”

И така, той ни побеждава в боя и очите ни са затворени от побоя.

Преди години, преди да позная истината, аз обожавах бокса.

Помните ли дните на Майк Тайсън? Той побеждаваше всички. Никой не се задържаше дълго на ринга.

Но ако гледаш бокс за по-дълго време, ще забележите, че очите им започват да отичат и се затварят, ако са били дълго на ринга, така ли е? И когато са така пребити, те се оттеглят в своя ъгъл при треньора си. Тогава треньорът казва: “Не можеш да спечелиш битката, ако са ти затворени очите. По-добре да ти отворим очите.”

Ако очите ни не са отворени, ние сме погубени. Единственият начин за победа е като виждаме врага ясно. Ако си на боксовия ринг и не виждаш кой те удря, си в голяма опасност.

Затова треньорът ще му каже: “Трябва да ти отворим очите.” И като отиде при тях треньорът с перо ли ги гали?

Дали го целува по бузата? Знаете ли какво прави? Взема нещо много остро – бръснач и като се приближи до него и реже под окото с острието. Кръв започва да шурти. Но също и гнойта, която е затваряла очите му. Когато налягането се освободи, очите се отварят.

Дали е болезнен този процес или е за удоволствие?

Нека ви кажа, Сатана ни е пребил и очите на църквата ни са затворени, ние сме слепи. Лаодикия е сляпа църква. Ослепил ни е и не го виждаме в тези последни дни и не можем да го победим, ако не виждаме. Затова Треньорът ни казва, че сме в голяма беда, но не сме изгубени. Но за да можеш да победиш, Аз трябва да ти отворя очите.

Затова Исус има нужда от нещо остро. Понякога боли, когато трябва да ни се отворят очите. Знаете ли от какво имаме нужда, за да ни се отворят очите? От истината, но не просто някаква истина, а бруталната, голата истина, която боли. Голата истина е, като да нямаш дрехи на себе си. Истина, която не може да те покрие. Тя е като да си гол или дрехата да няма украшения, за да изглежда добре. Тази истина е без заобикалки. Тази истина е като горчивото лекарство, което е по-добре да се изпие без да се подсладим след това. Но тази истина ще отвори очите ни.

Затова ви питам сега, искаме ли да сме победители в битката с дявола. Не можем да спечелим тази битка със затворени очи. Трябва очите ни да са отворени.

Знаете ли, какво трябва да направим днес? Да помолим Исус да използва бръснача, за да ни се отворят очите и да видим състоянието си. Ще боли, но ще спечелим битката

чрез Христос Исус нашия Господ.

Искате ли Исус да отвори очите ви? Аз искам, Той да ми отвори очите.

О, Небесни Татко, отвори ни очите и каквото и да ни коства, мили Боже, нека не се борим с истината, но нека приемем любовта на Истината, за да можем да се спасим. Пребъдвай между нас Те молим, в Исусовото име. Амин!

Ще говоря още 5 минути и тогава ще имате възможност да зададете въпросите си и да получите отговори.

Тройната ангелска вест е, което доведе ЦАСД в съществуване. Тези ангели дойдоха от светилището. Божията причина да даде Тройната ангелска вест на света е, за да приготви хора, които ще са Му верни през времето на Изследователния съд. Причината, поради която са ни дадени тези вести е, да приготви хора, които няма да седнат да почиват, но да се приготвят да устоят. Това е въпросът на вековете, планът на изкуплението, за да може Божия характер да бъде реабилитиран. За да може човек да се спаси, Бог трябва да приготви хора, които да могат да стоят в присъствието на Святия Бог, без Застъпник.

Братя и сестри, в Откровение 6:16,17 ни се показва, че Исус се приготвя да дойде скоро.

"И казаха на планините и на скалите: Паднете върху нас и ни скрийте от лицето на Седящия на престола и от гнева на Агнеца! Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?"

Така че, въпросът на вековете от времето на Адам и Ева до наши дни е: Може ли Бог на направи хора, които да не паднат в грях, чрез Христовата сила, независимо на какво ще ги подложи Сатана? Това е целта на тази вест. И ако Бог не може да направи това, светилището никога няма да бъде очистено.

Текстът казва: “Тази е причината, поради която са основани и поддържани издателските ни къщи.”

Вие знаехте ли, че това е причината да имаме Ревю и Хералд. Но знаете ли, аз казвам това с дълбоко уважение, че 90% от публикациите излизащи от Ревю и Хералд, не споменават за Изследователния съд. Дяволът е взел контрол над нашите публикации. Казвам това с дълбоко съжаление. Добри хора могат да бъдат подведени да правят лоши неща, когато са слепи.Матей 15:14 "Слепец, слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата."

Мнозинството от църквата не споменават и дума за Изследователния съд. Мнозина не вярват в тази вест вече, защото не звучи твърде интелектуално здрава. След като Дезмънд Форд и Глейшър Вю, атакуваха вестта за Изследователния съд, църквата беше разделена по този въпрос. От тогава ние спряхме дори да споменаваме думата Изследователния съд. Можете да завършите наш университет и да вземете магистърска степен и никога никой да не е споменал за Изследователния съд. Затова и нашите издателски къщи не споменават за това. Нужни са ни пробуждане и реформация.

Текстът казва: “Тази е причината, поради която са основани и поддържани нашите училища.”

Това ли е, което учат нашите училища? Аз ви казвам, НЕ! Може да получите образованието си и квалификациите си в тези заведения, но това няма да е централният фокус на обучението ви, защото са настъпили промени, в онова, което учим. Като казвам това, аз не се опитвам да ритам срещу църквата, а само да кажа истината. Имаме нужда от пробуждане и реформация, а не нова църква. Тази църква има нужда от пробуждане и реформация.

Текстът казва: “Тази е причината, поради която са основани и поддържани нашите санаториуми.”

Напоследък ние дори не споменаваме думата санаториум, защото има разлика между болница и санаториум.

Преди време бяхме в Лома Линда на среща и някои доктори и лидери дойдоха и говорехме за тези неща и те казаха: “Това е толкова вярно.” Знаете ли, че в нашите болнични заведения е против установената болнична политика, да се говори за отличителната вест, която Бог ни е дал? Не могат дори да поставят лифлети с тази вест. Други лифлети е позволено, но не и тези, с нашата вест към света. А текстът казва, че това е причината да се установят тези здравни центрове, за да бъде приготвен народ за Изследователния съд.

Текстът казва: “Тази е причината, поради която са основани и поддържани нашите фабрики за храна.”

Знаете ли, че понастоящем загубваме всичките си фабрики за храна? Фабриките ни за храна са в градовете и по времето на революцията ще са безполезни. Казано ни е, че те трябва да бъдат извън градовете. Не е ли това, което направи и Йосиф - фабрики за храна. Това, което направи Йосиф в Египет, всеки адвентист трябва да направи за света. Трябва да снабдим света с духовна и физическа храна, за да сме благословение за света. Господ иска да сме в такава позиция, за да можем да представим на света Христовата любов. Искам да ви кажа, че имаме много кратко време да се приготвим и ако не го направим като деноминация, тогава обикновените хора трябва да се събудят и да направят домовете си фабрики за храна. Ние трябва да превърнем домовете си във фабрики за храна, санаториуми, училища.

Чували ли сте за Рон Пол, когото медиите се опитаха да го направи да изглежда като глупак? В началото на 2013 той каза, че американското образование е толкова корумпирано и е покварило умовете на американците, така че единствената ни надежда е, да изкараме децата си от училищата и да ги обучаваме в къщи. Знаете ли, че Бог това ни го е казал преди повече от 100 години? Почти невъзможно е да се обучават деца в училищата на този свят и когато нашите училища станат като училищата на света, ние трябва да оттеглим децата си и да ги доближим дори още по-близо до собствените си домове.

Братя и сестри, казвам ви, ще трябва да направим истински, големи промени в живота си, но много от нас няма да го направят. Казано ни е, че повече от 90% от нас няма да го направят, те ще искат да ходят в пътя на света и ще бъдат отхвърлени.

Текстът казва: “Това е нашата цел - изпълнението на всеки вид работа в делото.”

Каква е причината? За да приготвим хората да устоят във времето на Изследователния съд.

Кажете ми, мога ли да живея в грях и да устоя в същото време? Наричаме това падението на човека, а не извисяването му. Кажете ми, мога ли да живея в грях и да устоя в същото време? Отговорете ми, да или не?

Осия 14:1

Кое е това, което ни прави да падаме в грях? Господ търси хора, които искат да устоят. Когато настане Изследователния съд, ние трябва да искаме да устоим, да сме приготвени да устоим. Кой ще е в състояние да устои?"Израилю, върни се при Господа, твоя Бог, защото си паднал чрез беззаконието си." Осия 14:1

И така, кое е това, което ни прави да падаме? Беззаконието! Какво е беззаконие? Грехът. Значи, онова което ни прави да падаме е грехът. Може ли човек да бъде напълно подготвен да устои, ако съгрешава? НЕ! Може ли човек да е готов за Изследователния съд, докато все още съгрешава? НЕ! Относно Изследователния съд, първият ангел от Тройната ангелска вест казва:

"Бойте се от Бога и въздайте Нему слава, защото настана часът Той да съди."

Значи Изследователният съд изисква, ако ще устоим в съда, да отдадем слава на Бог.

Ще ви задам въпрос: Можем ли да вършим грехове и да прославяме Бога в същото време? НЕ! Библията ни казва в Римляни 3:23:

"Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога."

Така че, ако се намирам в позиция, където продължавам да съгрешавам, мога ли да прославя Бога? Аз трябва да Му позволя да вземе греха ми и да ме опази от съгрешаване.

През 1844г. започна Изследователния съд, започвайки от мъртвите и завършвайки с живите. Когато съдът премине от мъртвите към живите, ние трябва да сме готови да отдадем слава на Бога. Единствения начин да направим това е, като живеем без грях. Но ние не можем да направим това от само себе си. Ние имаме нужда от Исус. Исус казва:

"Без Мен не можете да направите нищо."

Но Същият Исус ни казва:"За всичко имам сила, чрез Този, Който ме подкрепява."

Тази вест ни казва, че ако пребъдваме в Христос, Бог чрез Изкупителния план иска да ни възстанови до състоянието, в което човек по-скоро би предпочел да умре, отколкото да съгреши. Тогава е готов за Божия печат, за Времето на скръбта и за Рая, защото е приел Небето в сърцето си.

Мислите ли, че ще съгрешаваме в Рая? Мислите ли, че Бог ще извърши вълшебство, за да ни направи да не грешим вече в Рая? Това няма да стане. Трябва да настане пълна реформация в сърцето, докато сме на тази земя. Някои казват, че това не може да стане. Новата теология ни учи, че ще продължаваме да грешим докато Исус се завърне. Но, братя и сестри, ако продължаваме да грешим до Христовото идване, ние ще бъдем загубени за вечността. Може ли, Бог да направи хора, които да спрат да съгрешават? Някои казват, че не може. Това означава, че не познавате Исус. Какво може да ме направи чист отвътре? Нищо друго, освен Исусовата кръв. Ние пеем тези думи в песен, но не ги вярваме. Може ли да си свободен от бремето на греха?

Има сила в кръвта, има сила в кръвта, която може да ти спечели победа над греха. Има чудесна сила в кръвта.”

Има ли Исус сила чрез кръвта Си, не само да ни прости греховете, но и да ни даде сила да преодолеем греха? Кръвта на Исус има ли такава голяма сила? ДА! И начинът, по който можем да оправдаем този отговор, не е като отговорим с „ДА”, но когато животите ни го покажат.

Знаете ли, как Илия показа, че вярва в това? Като живееше живот свободен от грях. Можем ли да направим това без Христос? Някои казват: Как може да стане това?

Пътят ти, о Боже, минава през светилището. Пс. 77:13

Повечето хора мислят, че ще сме в това положение да не съгрешаваме повече, когато Бог свърши всичката работа вместо нас. Те вярват, че ще бъдат отнесени в Небето.

Нали сте виждали по улиците развалени коли, чакащи за аварийната кола да дойде и да ги дигне. Идва аварийната кола, слагат всички вериги, дигат ги и ги отнасят.

Някои от нас имат този вид религия. Съгрешили сме и сме като развалената кола и си въобразяваме, че Изкупителният план, без наше усилие, ще направи всичко необходимо. Понякога си стоим в развалената кола и си чакаме. Или пък излизаме от колата и отиваме да си говорим с шофьора на аварийната кола. Или си стоим в колата и чакаме Бог да се справи с проблема ни, докато ние сме пасивни участници. Но това не е Изкупителният план. С други думи трябва ни религия - ескалатор. Нали знаете всички тези модерни технологии, като по летищата - ескалаторите например. Не е нужно никакво друго усилие, само си стоиш там и стигаш до края. Това е религия-ескалатор. Но Библията не ни казва, че се качваме на ескалатора на Яков, казва се Якововата стълба, по която се качваха и слизаха ангелите. По стълбата се качваш стъпка по стъпка. И въпреки, че ангелите ще ни помагат в пътя, те няма да правят движенията вместо нас. В този план ние се кооперираме с Бога, защото без Него ние няма как да се справим. Но ние можем да направим всичко чрез Христос, за да ни укрепва, а не Той да го направи вместо нас. Той ще ни укрепява.

Братя и сестри, знаете какво ни се казва в Юда 24:

"А на Онзи, Който може да ви предпази от препъване и да ви представи непорочни..."

Вярвате ли този текст? Може ли да ни опази от падане? Може ли да ни опази от падане в грях? Ще Го направи ли, без наше усилие?

Бъдете внимателни, защото тези нови учения ще ви измамят. В момента, в който започнете да полагате усилия да се отделите от греха, ще ви кажат, че ставате законници. Няма да позволя това, че ме наричат с иронични имена, да ме уплаши да пазя истината. По-добре е да познавате истината, отколкото да очаквате други да ви казват какво е правилно.

Представете си мъж и жена, и съпругът, който разговаря с приятеля си, казва:

“Не искам да поглеждам към чужда жена, моята съпруга си е моя и аз си я обичам. Няма да погледна чужда жена, не ме интересуват чуждите, не искам да изневерявам, искам да съм верен на жена си.”

Представете си, приятелят му му казва:

“Ти си законник.”

Съпругът казва: “Не, не съм.”

Обаче отива и съгрешава. Това прави ли го свободен, когато е съгрешил. Значи ли това, че е имал вяра?

Това, което ни прави законници, е пазенето на закона без да имаме любов. Но любовта изисква пазене на закона, извън законничеството, създавайки връзка с Бога.

Ако съпругът обича жена си, той ще спазва закона, не защото няма избор, а защото му харесва да го прави, защото има любов в сърцето си.

“Ако ме обичате, пазете заповедите Ми!”

Невероятно е, как тези, които учат оправдание чрез дела, биха похулили всеки, който учи Тройната ангелска вест, казвайки, че това е дяволско учение. Не ме разбирайте погрешно. Има такива, които ще се спасят чрез пазене на закона, но то е, ако не са познавали Христос. Но когато Исус се появи на картината, тогава имаме праведност от любов, което води до вяра, защото вярата се показва чрез делата на любов.

2 Петрово 1:3 "Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко, което е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила."

Трябва да разберем, че спасението ни зависи от това, колко познаваме Бог. Трябва да познаем какъв е Бог.стих 4: "чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станем чрез тях участници в Божественото естество."

Искате да ми кажете, че моето човешко естество може да се хване за Божественото? И когато човешкото се съедини с Божественото ще спрем да съгрешаваме?

Това е, което ни казва в книгата "Служба на изцеление", което и Библията ни учи.

Когато Божественото се съедини с човешкото, тогава всяка слабост бива снабдена със сила от съвършенството на Божествения характер и моето слабо естество е направено силно, чрез Христовото съвършенство.

Братя и сестри, 4 стих:

"за да станем чрез тях участници в Божественото естество, като сме избегнали от произлизащото от похотта разложение на света."

След това ни се говори за придобиването на стъпаловидна опитност на добродетели. След това да прочетем стих 10:"Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдите вашето призвание и избиране, защото като вършите това..."

Когато Бог извърши това или вие?

"Защото, като вършите това, никога няма да отпаднете."

Тогава ще сме готови за Божия печат.

Кой ще устои? Само този, който първо знае тези истини, но не е достатъчно само да ги знаем, защото

"Ако някой знае да прави добро, а не го прави, той върши грях". Яков 4:17

Йоан 13:17. "Като знаете това, блажени сте, ако го изпълнявате."

Правете тези неща и никога няма да отпаднете.

Така че, тези неща трябва да ги спазваме преди влизането на Неделния закон, за да достигнем до състоянието да не съгрешаваме вече.

Забележете, братя и сестри, Бог трябва да извърши Своя дял, но и ние трябва да извършим нашата част. Бог има Своя дял и човекът има своя дял. Библията казва: “Ако го изпълнявате”. „Ако" е условно. Може ли Бог да ви опази от съгрешаване, ако не извършите вашата част? Можем ли да я извършим без Исус? НЕ!Йоан 15:5. "Защото отделени от Мен, не можете да сторите нищо."

Но ако вършите тези неща, никога няма да паднете. Но за да можем да вършим тези неща, ни трябва Исус. Но ако започнем да изучаваме кои са тези неща, ще видим, че това са вестите дадени от Бог на ЦАСД, които включват вестта за начина ни на обличане, здравната реформа и сърдечната реформа. Всички тези неща, когато са изучавани прилежно, ще разберем, че са вестта, дадена от Бог, за да приготви хора, които никога няма да паднат, когато Бог и човек работят заедно. Обаче някои казват: “Не искам да правя това. Не искам да променя начина си на хранене и обличане или каквото обичам да правя.”

Нека ви кажа: ако не работите с Христос за промяната си, никога няма да устоите. Не знам за вас, но аз искам да

стоя до Исус, да живея с Него и да вървя с Него.А вие?


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница