Теоретична част на дипломния проект Актуалност на изследваната тема / информация за банковия сектор / до 10 изречения/, банката и структура/ Описание на банкатастраница1/10
Дата12.04.2022
Размер79.09 Kb.
#114082
ТипДиплом
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10
Biznes proekt raboten fail Kiril

  1. Увод

  2. Теоретична част на дипломния проект

    1. Актуалност на изследваната тема / информация за банковия сектор / до 10 изречения/, банката и структура/


Описание на банката
Банка ДСК е собственост на унгарската Банка OTP – банката-майка на Група ОТП, която е най-големият доставчик на финансови услуги в Унгария и регионален лидер на пазара в Централна и Югоизточна Европа. Група ОТП предлага висококачествени финансови решения на повече от 18 милиона клиента в единадесет страни, използвайки своята клонова мрежа от близо 1 500 офиса, мащабна ATM мрежа и иновативни дигитални канали. Банка ОTP присъства в България от 2003 г., като финансовите ѝ резултати през годините утвърждават устойчивото й развитие.
Традиционен лидер в банкирането на дребно, Банка ДСК заема водещи позиции и в частното и корпоративно банкиране. Тя е финансовата институция с най-голям брой клиенти, лидер по доверие сред потребителите на финансови услуги и сред най-предпочитаните от студентите в страната работодатели.
Като модерна компания с дългосрочна стратегия за развитие и мащабна дигитална трансформация на бизнеса си, банката инвестира в развитието на иновативни офиси, модерни продукти и персонализирани решения за своите клиенти.
Това е и нейната стратегическа цел – да осигурява изключително клиентско преживяване, както и да демонстрира своята отговорност към обществото чрез значимата си роля за устойчивостта и стабилността на българската банкова система.
В началото на 2019 г. Банка ДСК финализира сделката по придобиването на Сосиете Женерал Експресбанк и дъщерните ѝ дружества в България.
След фактическото сливане на двете банки на 4 май 2020 г. новата обединена банкова група се доближи до челната позиция по размер активи и се превърна в лидер по размер на депозити и кредитен портфейл, като разполага с най-голямата клонова и банкоматна мрежа, и иновативни канали за банкиране.

Управление на банката – структура:


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница