В. "Дума", 19 юли 1993 г., Леонора Лекова Български откритияДата06.01.2017
Размер41.97 Kb.

В. "Дума", 19 юли 1993 г., Леонора Лекова
Български открития
могат да помогнат на човечеството да оцелее

   Български открития ще помогнат на човечеството да избегне катаклизмите, съпътстващи поредната криза в световната икономика. Това твърдение придоби публичност на завършилата в Карлово научно-практическа конференция, организирана от карловското дружество "Знание" и Института за Устойчиво развитие - София.


   Според участниците човечеството излиза от своята детска възраст. Навлизаме в епохата на космическия човек. Но именно в този период ни дебнат големи обществени катаклизми, породени от неконтролируемото развитие на икономиката. Научно-техтническият прогрес се превръща в заплаха... Грандиозно е развитието на производителните сили, но вместо стойността на стоките да намалява, става точно обратното. Следователно Световната икономика не е съобразена с природните закони, нещо повече, тя е в явна война с тях... Над хората са надвиснали опасности от сътресения, войни и разруха. Българските открития обаче могат да предотвратят трагедията. Теорията на извесния физик и математик Васил Манев ще даде шанс на хората да оцелеят. Неговият фундаментален гравитационен закон ще осигури човечеството научно и технологично в периода 1981-2080, наречен "начало на Новата Цивилизация".

Световната ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ и катаклизмите, които тя предизвиква :  

1. Френска революция 1789 г. 2. Наполеон срещу Русия 1812 г. 3. Граждански войни във Франция. 4. Гражданска война в САЩ. 5. I Световна война. 6. II Световна война. 7. Корейска и Виетнамска войни.Графика от годишник на Самуелсън (САЩ) – история на инфлацията 1770-1990   x = a/b където х (цени) при условие x = ТРУД(!), следва да очакваме от колосалното развитие на производителността (знаменателят b) поради научно-техническата революция ЦЕНИТЕ ДА КЛОНЯТ КЪМ НУЛА! Но на практика става обратното – цените клонят към безкрайност! Защото цените x НЕ ОТРАЗЯВАТ ТРУДА. В тях се включват и непроизводителни величини като хазарт (пазарно - не трудово цено- и заплато-образуване), имидж, собственост, власт...
    Думата "инфлация" произлиза от италианската “inflacio” (раздувам, преувеличавам). РАЗДУВАНЕ на РАЗЛИКАТА между стойността и цената на стоките -  цената надвишава стойността. Т.е. цената скрива истината за стойността - цената ЛЪЖЕ “надуто”. ИНЛФАЦИЯ = ЛЪЖА, която хората разменят помежду си. РАЗЛИКАТА е тази, която се краде от труда на хората, която отива в сметкте на собственици и политици, и заради която загиват всички войници по света! ИНФЛАЦИЯТА (ЛЪЖАТА в икономиката) кара хората да се подозират, ограбват, мразят, избиват... Правителството предвижда 10% ЛЪЖА (инфл.) в икономиката, т.е. 10% "предвидена" РАЗРУХА! Без ИЗМЕРВАНЕ на ТРУДА, който създава стойността, и определяне цените като отношение на количество труд и работно време (стойност), вложени в стоките; и не зарежем “Пазарната икономика” (безхаберието в стйността), обществото ще се разлага пропорционално с инфлацията, продукт на капиталистичското (пазарното), “сЛободното” цено- и заплато-образуване.
   Римската империя е рухнала от 2% инфлация за СТО години.
   А Човечеството, чиято инфлация е двуцифрено число?
   След 1970 година (виж графиката) отпада златно-доларовият стандарт (количество злато със средно количество труд в него), т.е. валутите започват да се изчисляват не според труда, вложен в тях, а според пазара, т.е. пазарно, случайно, хазартно. Законът на Христос е нарушен: "С Каквато мярка мериш, с такава ще ти се отмери". Валутите и цените след 1970 г. вече не само не се мерят, те са вече и без мярка. Т.е. цените и валутите започват да властват над хората под формата на инфлация (разруха):
   Фактите: 50 000 души умират от глад всеки ден, половината от които деца (12 милиона деца умират от глад годишно); 1,4 милиарда души в абсолютна бедност и недохранване; 30% безработни (лишени от най-насъщното човешко право - РАЗВИТИЕ ЧРЕЗ ТРУД); загиваща Природа (всяка минута изчезва гора колкото футболно игрище); глобално затопляне с опасност за смяна на полюсите (ПОТОП); множащи се БОЛЕСТИ, разврат, промишлени и природни катастрофи; мултибогаташи (мултиразхитители) срещу мултимизерия; билиони долари за въоръжаване вместо за развитие; ново преселение на народите (КРЪВЕН ДАНЪК); от 3457 години писана история 3230 са години на войни (само 227 мирни годи) (Х.В.Болдуин); от Края на Втората световна война повече от 350 локални войни (по една на месец); докладите на Комисии на ООН, че "реформите" в бившия соцлагер още през '92г. са грешни и нямат шанс за успех. Всички тези факти не стряскат "управляващите" (и наши, и чужди), които продължават да бълват "велики мисли и мероприятия", покрити с колосално количество дезинформация...
Каталог: publications
publications -> Докторант су „Св. Климент Охридски”
publications -> Глобализация на човешкото съзнание
publications -> Призрен и призраците
publications -> Код по продагро-2008 Наименование на позицията
publications -> Опит за интегративен подход при някои аспекти от Науката за Сигурността Проф д-р Николай Слатински Тази студия е написана за изданието „Научни трудове”
publications -> Диана Гергова – Публикации Монографии
publications -> Лекция за софтуер за обработка на фото/видео (PhotoShop) 3 ноември 2007 г., събота Посещение на обект
publications -> Access point a name, term, code, etc., through which bibliographic or authority data is searched and identified. Additional access point [NT], Authorized access point [NT]
publications -> Публикации на доц. Д-р стефан йорданов за периода 2002-2007 год


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница