Г. Разруха, мръсотия и робска хитрост От вибрациите на близкото метро мраморът падаДата15.01.2018
Размер164.93 Kb.


14.10.2008 г.

Разруха, мръсотия и робска хитрост
От вибрациите на близкото метро мраморът пада
Облицовката на Памет­ника на Съветската армия се кърти неудържимо, а пукнатина вече е разцепи­ла ботуша на солдата с шмайзера... Мръсотията и надписите със спрей са по­правима беля. Защото ни­кой не знае дали паметни­кът е пропукан отвътре. И в един зъл миг да се сгромо­ляса върху децата и скейтърите наоколо.

Опасенията се засилват от дълбаенето на тунели за метрото наблизо. Вибрациите от машината-къртица може да ускорят проце­са на рушене.

Строен е през 1954 г. по проект на арх. Димитър Митов. Може да е тоталита­рен, но той е посветен на войници и пренебрежение­то към паметта им е обида и поругаване. Ако не ни ха­ресва, да го преместим, но щом е тук, той трябва да бъде уважаван и съхраня­ван. Другото е позната робска хитрости двуличие.

Кой отговаря за опазването му? Паметникът е на територията на район Сре­дец, но кметицата, инж. Маргарита Гутева, заяви пред НТ: "Паметникът на Съветската армия е дър­жавна собственост, ние ня­маме отношение. Принципал е Министерство на културата. Изпратих до­кладна до министър Сте­фан Данаилов с молба да бъде стопанисван, но ни­що."

Търсим отговорния фак­тор в културното министерство. Там има дирекция Опазване недвижимите паметници на културата с шеф арх. Борислав Абаджиев. И той не знае.

Пълен хаос... Но той е предизвикан, защото мя­стото там е архискъпо. Част от парка около паметника, 2 дка, вече е продадена на актрисата Анета Сотирова срещу компенсаторки!? Тя обаче не може да строи (засега) и печели от пар­кинга там.Максим КАРАДЖОВ
Арх. Борислав Абаджиев от Министерство на културата

Това не е паметник по смисъла на закона

На наше запитване по проблема директо­рът на дирекция Опазване на недвижимите паметници на културата арх. Борислав Аба­джиев заяви:

"Паметникът на Съветската армия не представлява паметник на културата по смисъла на Закона за паметниците на културата и музеите. Той е елемент от групов паметник,

включен в зона за историческа защита на исторически развилия се център.В Министерството на културата няма ин­формация влошеното състояние на паметни­ка да се дължи на близкия строеж на метрото. Вероятно то е последица от вандализъм и занижен контрол от страна на органите на реда."

Борислав Абаджиев


15.10.2008 г.

"Цветанов набута главния прокурор"

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков пред БТВ
За съжаление набира скорост тази компроматна надпревара. В нашето студио Марио Николов беше тук, бизнесменът, когото държавата разследва. Той твърди, че ГДБОП по някакъв според него абсолютно незаконен начин е иззел тези документи от неговия дом, за да се състави този компромат след това от ГЕРБ. Вие бихте могли да коментирате тази ситуация и от позицията на МВР шеф все пак, и от позицията на човек от БСП?
- Типичен компромат, свързан с ченгеджийския манталитет на Борисов и Цветанов. Нямаше нужда тези документи да се носят в прокуратурата, да се използва главният прокурор като пощенска кутия, защото в тях, явно е, няма престъпна дейност сама по себе си. Можеше спокойно те да бъдат предадени на медиите, а се създаде една загадъчност с ореол на внесеното при главния прокурор, за да може във времето компроматът да се развива с наслагване на нови и нови детайли. Всъщност това се случва и днес. В крайна сметка пределно ясно е, че става въпрос за период, в който БСП е била в опозиция. Става въпрос за деяния, за които г-н Николов е обвиняем за период, в който БСП не е била на власт. Става въпрос за това, че разследването по отношение на г-н Николов е било тогава, когато БСП е била на власт.
Добре, така ли се отблагодарявате на вашите членове? Той е член на БСП, да махнем другото настрана.
- Става въпрос за нещо, което показва, че няма политически чадъри към никого. А иначе трактовката сега, внушенията, натрупване на нови и нови детайли... защо Цветанов не извади тези документи пред медиите?
Може би защото медиите не искаха да бъдат съучастници.
- Е, и така набутаха главния прокурор. Цветанов набута главния прокурор, като отиде и каза - нещо страшно там аз... на главния прокурор. Аз призовавам...
Ами защо Николов никой не го търси?
- Ами няма за какво, ами защото няма за какво, няма престъпен състав, първо. Второ, БСП има около 2-3 хиляди дарители годишно. Тогава...
Частни лица или фирми?
- Предимно физически лица, защото БСП декларира тези дарения пред Сметната палата, и аз съм убеден, че сигурно голяма част от тези дарения от физически лица са декларирани и могат да се открият в справката на Сметната палата. Само че Цветанов не вади, не казва: дайте да видим каква е съдбата на тези дарения.
Той отива и много загадъчно казва: абе там има нещо много гнило и аз оставих едни страшни работи при главния прокурор. Затова ви казвам, че тези хора манталитетът им е такъв, мисленето - Цветанов, Борисов.
Добре, ако се окаже, че даренията, които е правил Марио Николов, фирмите на тези хора, след това тези хора пък са ги набрали като дарения на БСП, то това не е незаконно. Но от морална гледна точка вие ще се почувствате ли в позицията да върнете тези пари обратно?
- Чак да ги връщаме - не, но защо да не помислим за някакво дарение за дом за деца или за някакви хора в социално неравностойно положение, защо да не помислим в тая посока?


15.10.2008 г.

Местят ромите от виетнамските в нови жилища
Над 2000 живеят незаконно в бившите общежития
Въпреки недостига на общински жилища в столицата, място за ромите в тях винаги ще се намери. Това стана ясно вчера по време на заседание на временната комисия по проблема с ромите, населяващи гетото в кв. „Красна поляна”, по-известно като бившите виетнамски общежития. В най-скоро време те ще бъдат настанени в чисто нови апартаменти, собственост на общината, за които ще плащат не повече от 40 лева наем. Идеята дошла на съветничката от БСП Гергана Алексова, която поискала справка от столичната дирекция „Общинска собственост” за възможността за подобно решение на проблема. Оказва се, че свободните в момента общински жилища са само 56 от наличните 11 000. Според данни на дирекцията от началото на годината над 1700 домакинства в София са одобрени като крайно нуждаещи се и са в списъка за настаняване в общински жилища при първа възможност. Такава засега няма.

За ромите от виетнамските общежития обаче ще бъдат достроени специално два недовършени блока в краен столичен район. Сградите са общинска собственост, но по незнайни причини са изоставени и недостроени от десетина години. Става дума за два седеметажни блока с възможност за настаняване на 100-150 семейства. Заради опасността от недоволство на живеещите в близост граждани, местонахождението на бъдещите „ромски” блокове беше запазено в тайна от съветниците.

Новината за настаняване на ромите в новите общински жилища обаче ще зарадва само онази част от тях, която живее с настанителна заповед в двуетажните порутени блокове на сегашното гето в „Красна поляна”. По думите на председателя на комисията Ангел Джамбазки такива са около една трета от ромите. Жилищата в бъдещите „ромски” блокове няма да стигнат за всички, затова се търсят други варианти за настаняване. Според Джамбазки държавата също трябва да поеме отговорност, без значение дали ще е със средства, или с предоставяне на терени. Защото ромите, които нямат регистрация, а живеят във виетнамските общежития, ще трябва да бъдат екстрадирани там, откъдето са дошли. За настаняването на всички тях в жилища ще са нужни повече от 1000 апартамента, категорични са съветниците.

По неофициални данни гетото в „Красна поляна” се населява от около 3500 човека, които живеят в двуетажни блокове без стъкла по стълбищата и коридорите, без вода и ток, заради неплатени сметки. Всеки ден жителите на квартала се жалват от грабежи и тормоз. Теренът там, ако бъде изчистен от постройките, ще даде възможност за застрояване на 34 000 кв. м площ. Идеята на общината е поетапно да изселва ромите и да освободи терена за потенциален инвеститор.
15.10.2008 г.

Сблъсък
НАУЧНИТЕ ТИТЛИ
Наскоро отново започна обществен дебат, свързан с поредния законопроект за научните степени и звания. Лично министър-председателят Сергей Станишев заяви на среща с ректорите, че има политическа воля до края на мандата на този кабинет да бъде приет такъв закон, независимо, че от години отлежават над 30 негови варианта.

Академичната общност не се обедини около предложението на акад. Петър Кендеров, който е председател на Висшата атестационна комисия. Чуха се гласове за противопоставяне на учените от БАН и тези във висшите училища.

Затова предлагаме мненията по темата на Александър Попов, ст.н.с. I степен, дхн, член-кореспондент на БАН, който от 2007 г. е и.д. главен научен секретар на Българската академия на науките и на доц. Сергей Игнатов, ректор на Нов български университет.
Доц. Сергей Игнатов: Този документ е абсолютно неприемлив!

Този проектозакон е абсолютно неприемлив. Той е като "здравей, мое вчера", защото по нищо не се различава от сега действащия закон. Затова моите очаквания са никакви по отношение на този законопроект.

Ако приемат концепцията на Кендеров, аз мога да отида с парите си във ВАК, плащам си и ставам професор. Може да съм бизнесмен и да нямам нужда от длъжността, но ще си ходя цял живот и ще се хваля, че съм професор. Това е, защото в България имаме селски произход, нямаме аристокрация и всеки иска да има титулатура пред името като на египетски цар. Това обаче не му пречи през септември да затваря буркани. Затова у нас никога няма да се приеме нормален европейски закон.

Ние, ректорите, преди три години изработихме проектодокумент, но той изчезна. Според мен законът за степените и научните длъжности трябва да е част от този за висшето образование и да е само рамка, която казва, че всичко е според правилника на университета.

В момента процедурата по хабилитация трае около година и половина, докато вземеш диплома. В новия проектозакон системата е все така тромава. Нека Националната агенция за акредитация да наложи стандарти, но всичко да е в правомощията на университетите или в институтите на БАН. Как един президиум от 15-20 души оценява дисертации от различни области? Все едно аз да оценявам работата на стоматолог.

Аз мисля, че трябва да се премахнат научните звания и да останат само длъжностите - "доцент", "професор", "доктор". Също така смятам, че трябва да се закрие ВАК, заедно с всичките й структури. Над 700 души са във Висшата атестационна комисия - в съветите, комисиите, президиума, отделно има и администрация. Всичко това получава заплати и хонорари.

Нужно е да се осигури децентрализация на системата, т.е. защитата на дисертация да става пред жури от съответния ВУЗ. Също така мисля, че научната степен, която трябва да се въведе, е само една - "доктор". Така е в целия свят. Тук пак се предлагат две степени - "доктор" и "доктор на науките".

Въобще този проектозакон ми прилича на 90-годишен старец, когото сме вкарали във фитнес и на козметик, и твърдим, че е млад мъж. Това не е закон за модернизация на науката, от каквато имаме нужда. Затова е по-добре да остане сега действащият нормативен документ, но с малки промени.

Що се касае до БАН, то тя трябва да съществува, но да се реформира. Не може да се изливат пари, като в пустинята. Те трябва да следват изследването, а не бройките хора. Днес нашата наука не е достатъчно конкурентна. Тя е почти изцяло зависима от държавата. България не успя да блесне като научна сила.
Акад. Александър Попов: Проектозаконът е стъпка към консенсус

От 1995 г. се занимаваме с този закон. Проектите са изключително много и всеки от тях е правен от гледна точка на някоя от общностите - БАН, ВУЗ или извънстолични висши училища. Съответно проектодокументите са със своите плюсове и минуси, в повечето случаи с минуси. Ние поначало приветстваме този законопроект, макар че имаме няколко забележки към него, които трябва да се поправят.

Първата от тях е, че процедурата за придобиване на научни звания е дори по-тежка от тази, която съществува в момента. Досегашната система за даване на докторски степени беше чрез Специализиран научен съвет, комисия към Висшата атестационна комисия (ВАК) и президиум. Сега се запазва тристепенната система, но с различни наименования - изпитна комисия или научно жури, атестационен съвет и Висш атестационен съвет, който съответства на президиума. Усложнението идва от това, че сега за всяка процедура за защита на дисертация ще се назначава изпитна комисия. В момента сега съществуващият Специализиран научен съвет, който се назначаваше в началото на мандата на ВАК, оценява всяка дисертация.

Второто ни възражение е свързано с даването на компетентност, което също е едно сериозно усложняване на процедурата. Става дума за присъждане на компетентност на хабилитирани учени в научни области, по които те не са получили първоначалната си хабилитация. Според нас тази допълнителна компетентност трябва да се признава само въз основа на три публикации на учения, както е и в момента, а не след защита като при първа дисертация.

В законопроекта се предвижда научна длъжност "изследовател". За асистентите се прави научна длъжност - "асистент", "старши асистент" и "главен асистент", както е досега. Докато за научните организации се предвижда само една длъжност - "изследовател". Ние предлагаме да има известна градация - съответно в "старши изследовател" и "главен изследовател".

Освен това се предвижда Висшият атестационен съвет и атестационните съвети към него да се назначават от министър-председателя без предложения от някого. Сега се правят номинации за длъжностите в президиума и в комисиите от Академичните съвети на висшите училища и от Управителния съвет на БАН. Ние предлагаме да се запази тази практика.

Нещо, което трябва да се промени според нас, е предложението повторната процедура за защита на дисертация за "доктор" и "доктор на науките" да се заплаща от кандидата, а не от организацията, провела подготовката му. Ние предлагаме поне повторната защита на степен "доктор" да не се плаща от кандидатстващия.

Според новия законопроект научните звания ще са две - "доцент" и "професор", като изискванията за тях са абсолютно еднакви. Не се предвижда преподавателска дейност за хората, които заемат професорска длъжност във висше училище. Предлагаме званието "професор" да се присъжда при наличието на научна степен "доктор на науките", а за доцент - на "доктор".

Не сме съгласни и с постановката в проектозакона, според която на колегите, получили научната степен "доктор на науките", се дава едновременно и научното звание "професор".

Като цяло проектозаконът е добър и е необходима стъпка към постигане на закон консенсус, който трябва да бъде обсъден от научната общност. Висшите училища имат според нас не съвсем основателни претенции по отношение на критерии и изисквания, но науката е една.
15.10.2008 г.

Нови разкрития около скандала със спонсорите на БСП
ДАНС ще проверява има ли нередности във финансирането на предизборната кампания на социалистическата партия
Веселина Гарчева, Доротея Дачкова
Разследваният за източване на пари от САПАРД бизнесмен Марио Николов индиректно потвърди вчера схемата, по която фирми заобикалят закона, за да финансират политическите партии. Пред бтв той призна, че през 2005 г. 3 негови фирми са дарили по 10 000 лв. на свои работници. Според ГЕРБ същите граждани по-късно са дали парите за финансиране на предизборната кампания на БСП. Според Николов обаче средствата са дарени на служителите като поощрение за добрата им работа и той не знае какво са направили те с тях. По закон всички дарители влизат в публичен отчет, който се внася в Сметната палата.

Скандалът тръгна, след като миналата седмица председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов даде на главния прокурор Борис Велчев папка с документи. В нея имало доказателства, че трите фирми, разследвани за източване на САПАРД - "Еврофриго", "Палми груп" и "Родопа-Шумен", са дарили 10 000 лв. на 15 физически лица, които от своя страна са ги дали за предизборната кампания на БСП през 2005 г. Цветанов разказа и за видеозапис, на който Сергей Станишев е редом до Марио Николов в птицекланица в с. Чубра до Сунгурларе, собственост на едната от тези фирми. Вчера Цветанов допълни, че до Румен Петков е изпратено писмо, в което са изброени 15-те физически лица и точната сума, която е преведена чрез тях.

Бизнесменът Марио Николов отрече това да е схема за скрито спонсориране. Според него общата сума е 120 000-130 000 лв. и това не са пари от САПАРД. Отрече и да е писал писмо по въпроса до някой отговорен фактор в БСП. Той разказа, че Станишев като лидер на БСП се появил изненадващо на предизборна среща в предприятието по молба на шефа на БСП в Сунгурларе. Николов се почудил, че го вижда, но го посрещнал и нагостил с гъши дроб. Видеоматериалът за този паметен ден се пазел в дома на Николов с етикет "Посещение - Станишев в Чубра". Бизнесменът подозира, че документите и дискът са иззети неправомерно при обиск в дома му от ГДБОП на 13 февруари 2007 г. По това време шеф на службата бе Ваньо Танов, който сега е общински съветник от ГЕРБ в Русе. Той заяви, че не е възможно материалите да са изнесени при обиска.

"Всички спонсори и дарители на БСП са публични. Ние сме ги представили в Сметната палата още през 2005 г. Винаги сме действали в рамките на закона", подчерта вчера премиерът Сергей Станишев. Той не коментира дали е морално фирми да даряват служители, а после те да прехвърлят парите на партията. "Всяка година 2000-3000 души даряват за БСП различни суми и също редовно се отчитат в Сметната палата", допълни соцлидерът. "Ако все пак се докаже, че някои от средствата са от незаконна дейност, сме готови да ги дарим за благотворителност", зарече се Станишев. Вчера в. "Сега" поиска от БСП списъка с дарителите от 2005 г., който бе обещан, но не е ясно кога ще ни бъде предоставен.

Софийската градска прокуратура е възложила на ДАНС да провери сигнала на ГЕРБ, научи "Сега". Според магистрати обаче от данните няма да излезе нищо незаконно. Те коментираха също, че е било редно Николов да подаде жалба за липсващите от дома му вещи веднага след обиска, а не да чака близо година подходящия момент.

Станишев отново повдигна вчера въпроса за финансирането на ГЕРБ. В петък премиерът даде на председателя на партията Цветан Цветанов 10-дневен срок, за да каже дали тя се финансира от големи строителни предприемачи, които ползват общински терени в София. "Да му дадем време да отговори, след това вероятно ще трябва да отговарят други хора", призова премиерът.
15.10.2008 г.

Топло
Депутатите са обслужващо звено на монополите
Законодателните идеи, които да налагат на хората от етажната собственост задължително да се сдружават, за да са солидарни длъжници на "Топлофикация", са мракобесни
АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ

Българският парламент е на път да клекне за пореден път пред монополите и да запише името си в черната хроника на обслужващите ги институции.

Депутатите са решили да гласуват изцяло нов Закон за етажната собственост и промени в енергийния закон, с които да направят ползващите комунални услуги - парно, ток, вода, нещо средно между роби и крепостни селяни.

По последни данни се прави опит да се вкарват текстове, които ще въведат задължително сдружаване в асоциации на собствениците от етажната собственост - разбирай няколко милиона българи. Предвижда се тези сдружения да са страна по договорите с компаниите за комунални услуги. И още - да се счита за отказ от услугата и да се спира абонатната станция на сграда, в която 2/3 от обитателите не плащат парно. За повторното й пускане щяло да се иска собствениците да са регистрирали асоциация - т.е. сметката за парно ще е обща. Същият режим се предвижда и за новите жилищни сгради, които искат да се присъединят към топлофикационната мрежа.

Всички тези промени ще превърнат всички хора в солидарни длъжници. Т.е., да отговарят общо за дълга към "Топлофикация", примерно.

Това е пълен абсурд. Спомняте си как бяхме заставени да си сложим отделни водомери - за топла и за студена вода. Всеки знае колко се е изръсил за това. Целта бе хората да си плащат и да отговарят лично, ако не го правят. А сега изведнъж се предлага точно обратното - всички да отговаряме заедно.

На второ място бе въвеждането на Общи условия, с които всеки поотделно да се съобразява. И това е от години. Сега изведнъж се иска всички да правят асоциация, а тя да сключва договор със съответния монопол. Нещо, което превръща етажната собственост в комуна, а не в отделни, отговарящи за себе си собственици. Все едно да ги караш задължително един път месечно да вечерят заедно или да ходят под строй по "Витошка".

Ясно е, че целта е да се помогне на монополите да си събират дълговете. Няма спор, че това, което се случва с неплащането на сметки и дължимите десетки милиони, също е абсурд. Който не иска парно, ток, вода, просто трябва да се откаже, а не да дължи по 5-6000 лв. Когато се доставя някаква услуга, всеки, който я ползва, трябва да си плати. Това е не само търговската, но и житейската логика.

Но е също толкова ясно, че има начини за цивилизовано събиране на дългове, когато има неизрядни клиенти. И в тази графа не влизат спиране на топла вода и парно на изрядни платци, както и приемането на закони, които очевидно имат за единствена цел да направят мързеливите монополи още по-мързеливи.

Завчера Петко Милевски, изпълнителен директор на "Топлофикация София", обяви, че от началото на годината са заведени 1895 дела срещу длъжници на дружеството, а за половин година са събрани над 7,5 млн. лв.. И имали очаквания вземанията от нередовни платци чрез съда да бъдат два пъти повече в сравнение с миналата година. Той се закле, че "Топлофикация" си търси всички пари и нито едно вземане не се счита за "отписано".

Значи можело!

Това трябва да прави топлофикация, както всеки друг монопол. Да си събира дълговете от неизрядните платци по законов ред, а не да наказва хората, които си плащат, без значение колко малки са им доходите.

Защото не може години наред един човек да си плаща безропотно, да спазва всички разпоредби от Общите условия, а в един момент въпросният монополист да му каже - прекратяваме едностранно всичко, оправяй се със съседите си, които ни дължат пари.

Ако договорът е сключен с етажната собственост, каквато пожелателна възможност е заложена в Закона за енергетиката, то монополистът може да си позволи по някакъв начин това своеволие. Но когато това не е така, всеки потребител е сам за себе си. И няма как и от телевизионния екран или страниците на вестниците ръководителите на дружеството да прекратяват взаимоотношенията си с лоялните абонати.

Защото няма никакъв проблем всеки изряден платец на топлофикация спокойно да съди дружеството, и то с всички шансове за успехи. И понеже всички се усетиха, че това е напълно възможно, започнаха да правят опити за вкарване на абсурдни норми, които да задължат хората да се сдружават.

Ясно е, че от години на монополиста му се дават всякакви екстри.

Последно в Закона за енергетиката бе дадена възможност той да събира дълговете си само въз основа на извлечението от сметките. Тази разпоредба бе атакувана пред Конституционния съд от омбудсмана, но висшите съдии не я обявиха за противоречаща на основния закон. Затова и сега плачът на топлопреносното предприятие е наистина странен. Защото то може да си събира дълговете много лесно, но не го прави. При това става дума за милиони лв. от предприятия и за стотици хиляди от битови абонати. Защо не си ги събира? Защо не мотивира хората да си плащат? Това е единствено възможната линия на поведение.

Останалото е обидно за хората и пагубно за самите монополи.

Тук ще оставим настрана, че цялата топлофикационна сага от години е пълна с драстични абсурди - законови, счетоводни, икономически, математически, логически, продължаващи и в момента. Че никой не знае, например, как точно се изчисляват сумите, които трябва да се плащат. И как се получават различни сметки в различните райони на София. А и на много места през зимата се доставя некачествено топлина и радиаторите често са си направо студени.

Но не може и за миг да оставим настрана това, че "Топлофикация" хем държи хората като крепостни, хем от друга страна си прави каквото си поиска с изрядните си платци.

Защото има десетки хиляди потребители, които издържаха всички абсурди и всички слухове и прокурорски разкрития за злоупотреби за милиарди в парното, и всички гадни историйки с топлинните счетоводители, и полустудените радиатори, и продължаващите по 20 дни всяка година постоянни подмени на тръби и рехабилитации. И няма как някакво дружество хем да им спре топлата вода и парното, хем да продължи самото то да съществува.

Затова и министрите и депутатите, които раждат идеи в подкрепа на монополите, без да мислят за техните абонати, очевидно са просто обслужващ персонал на тези дружества. Но имат достатъчно време да опровергаят това.
15.10.2008 г.

Готвят шест пробива на улици
Разширяването на шест важни улици ще почне на различни етапи догодина, съобщи главният архитект на София Петър Диков. Проектите за тях отдавна са готови. Изпълнението се бави само заради отчуждения на частни терени. Идеята за пробива на бул. "Данаил Николаев" беше захваната още от предишния кмет Стефан Софиянски. Сегашният градоначалник Бойко Борисов също се бори с отчуждението на няколко имота, чиято цена години наред се обжалва в съда. Често съдебните дела се точат за няколко квадратни метра. Собствениците обаче притискат кметството с нереални суми. Изграждането на пробива "Пенчо Славейков" едва ли ще тръгне следващата година, защото по трасето има много частни имоти. Той обаче е много важен, защото ще отклонява от центъра трафика, който се движи на север. "Тодор Каблешков" е другият голям проект на общината. Миналата година беше разширена и ремонтирана отсечката, която се влива в бул. "България". Догодина трябва да почне реконструкцията на останалата част от улицата, като се предвижда по нея да се прокара и релсов път. Другите три пробива ще започнат да се изграждат съвсем скоро, допълни Диков. Те са на улиците "Бяла черква" и "Връх Манчо", както и по бул. "Универсиада".

Сияна Севова


15.10.2008 г.

ПОЛИЦИЯТА РАЗБИ ПУБЛИЧЕН ДОМ В СОФИЯ
При специализирана опера­ция по линия "Проституция и сводничество" полицаи, съвмест­но с прокурор от Софийската paйонна прокуратура , са проверили адрес на ул.”Позитано”, съобщават от полицията. На място поли­цаите са задържали пет жени и трима мъже Н . &л жилището Г.Н. (34 г.), 32-годишния сводник П.П. й 25-годишната В.П., която живеела с него на семейни начала и участвала е престъпната дейност, е наложе­на мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница