Aveo е първият модерен Chevrolet "Мade in Europe"Дата17.04.2017
Размер39.99 Kb.
#19407
Резюме

Aveo е първият модерен Chevrolet "Мade in Europe"


  • Качествените продукти, произведени в Полша, се изнасят в Западна Европа

  • Производствените мощности в Централна и Източна Европа продължават да се разширяват с бързи темпове

  • Гломбалната марка изживява истински бум – не само в Източна Европа

Вроцлав. През лятото тази година новият Chevrolet Aveo с три врати ще бъде на разположение на клиентите при европейските дилъри на Chevrolet. Tой ще придаде завършен вид на успешната европейска гама от малки автомобили на Chevrolet, последвайки версията с пет врати, чиито продажби ще започнат в началото на юни. Сред най-съществените качества на двата модела са тяхната впечатляваща външност, интериорът от висока класа и новите, още по-ефективни бензинови двигатели. Клиентите ще могат да направят избор между два нови бензинови двигателя - 1.2-литров агрегат с два горноразположени разпределителни вала и мощност 84 к.с., както и 1.4-литров мотор, който вече разполага с максимална мощност от 101 к.с. По-големият двигател може да се поръча и в комбинация с автоматична предавателна кутия. Двата задвижващи агрегата са още по-пестеливи от своите предшественици по отношение на разхода на гориво. Така например, независимо от увеличената с 12 к.с. мощност, базовият двигател вече ще се нуждае от около 14 % по-малко гориво според критериите на нормата MVEG.


Aveo е първият модерен Chevrolet “Made in Europe”. През 2008 година около 60 000 Aveo ще слязат от конвейера на завода FSO (Fabryka Samochodów Osobowych) в полската столица Варшава, а през 2009 година се очаква обемът на производството да се повиши до около 100 000 екземпляра. “Ние сме горди да произвеждаме автомобили Chevrolet на територията на Европейския съюз за нашите европейски клиенти”, отбеляза Уейн Бранън, изпълнителен директор на Chevrolet Europe. “Производството на новия Aveo в Полша ще увеличи световния производствен капацитет на марката Chevrolet и ще ни позволи да задоволим растящото търсене по региони, да съкратим сроковете за доставка и да намалим транспортните разстояния.”
Варшавският завод FSO произвежда Chevrolet Aveo в тясно сътрудничество с GM. Aveo ще се произвежда съобразно системата GM GMS (GM Global Manufacturing System), отличаваща се с висши критерии във всички процеси, постоянна оптимизация, участие на всички заети и високо ниво на стандартизация. Освен това, ще бъде осигурен стриктен контрол на качеството в съответствие със стандартите на GM. Със започването на производството на Aveo във Варшава, Chevrolet възражда своите успешни довоенни традиции в производството на автомобили в Полша. През 1920, малко след учредяването на съвременната държава Полша, моделите на Chevrolet вече са познати в страната, а през 1927 година в Полша е изградена продажбена и сервизна мрежа. Първият завод за сглобяване на автомобили от марката е открит през есента на 1928 година на варшавската улица „Волска” 103.
Заводът на Chevrolet във Варшава е част от производствената стратегия на GM за значително увеличаване на производствените капацитети в Централна и Източна Европа с цел да задоволи търсенето на бурно развиващите се пазари в този регион. Ерик Стивънс, вицепрезидент на GM Europe с отговорност за производството, споделя " Ние използваме същата рецепта, която изведе General Motors до върха на глобалния успех през изминалите 100 години – произвеждаме нашите продукти на пазарите, където те се продават." В Украйна, където марката Chevrolet има пазарен дял над осем процента, през 2007 година са произведени 120 000 автомобила. Най-пресният пример в същата насока е съвместното предприятие на General Motors, учредено в Узбекистан на 20 март 2008 година. В средносрочен план там е предвидено производството на 250 000 автомобила Chevrolet годишно. В края на 2008 година в Санкт Петербург, Русия, ще бъде открит нов завод на GM с капацитет 70 000 екземпляра, който ще произвежда Chevrolet Captiva. Новият завод ще допълни мощностите на GM-Avtovaz в Толиати и тези на партньора на GM Avtotor в Калининград. Партньорът на GM в Казахстан AziaAvto произвежда леки автомобили с марката Chevrolet от месец юни 2007 година.
С отделянето на специално внимание на пазарите на изток от Германия, Chevrolet инвестира в един от най-бързо растящите пазари на света. В 29-те държави, основани или получили независимост след разпадането на Съветския съюз, автомобилният пазар бележи ръст от 20 процента годишно от 2001 година насам, като обемът на продажбите на нови автомобили нарасна от около 2.5 милиона автомобила до малко под 6 милиона годишно.
Chevrolet е третата по големина автомобилна марка в света с 4.5 милиона продадени нови автомобила през 2007 година и е представена официално на европейския пазар едва от 2003 година. Пазарният дял на Chevrolet в Централна и Източна Европа вече показа стабилен растеж, покачвайки се от до четири процента само за период от четири години. В Русия, марката Chevrolet се справя още по-добре и разполага с дял от пазара, възлизащ на около седем процента. Като цяло, през последните пет години марката отбеляза в Европа ръст от 82 процента, а през 2007 година обемът на продажбите възлезе на 457 000 нови автомобила. "Но това е само началото," посочва изпълнителният директор на Chevrolet Europe Уейн Бранън. "През 2006 година, нашата гама от продукти покриваше едва 28 процента от сегментите на автомобилния пазар. Чрез цялостно обновление и разширяване на тази гама, до 2012 година ние ще увеличим нашия пазарен дял с 65 процента във всички сегменти, в които участваме с наши продукти."


Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4 Tel. +41 44 828 29 00 media.chevroleteurope.com

CH-8152 Glattbrugg/Zürich Fax +41 44 828 29 99

SwitzerlandКаталог: chevrolet
chevrolet -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
chevrolet -> Media information
chevrolet -> Chevrolet Orlando внася ваканционната атмосфера на Флорида в класа на семейните автомобили
chevrolet -> Дързък, самоуверен и свеж – Chevrolet Spark е уникален градски модел
chevrolet -> Експонатът Chevrolet Orlando показва навлизането на марката в нов за нея сегмент
chevrolet -> Media information
chevrolet -> Програма за обвързване с футбола в международен мащаб
chevrolet -> Chevrolet Corvette Stingray кабриолет, моделна година 2014, ще направи своя дебют на 5 март на Автомобилното изложение


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница