Бизнес планстраница1/7
Дата31.01.2023
Размер200.5 Kb.
#116462
ТипБизнес-план
  1   2   3   4   5   6   7
БИЗНЕС ПЛАН КЪЩА ЗА ГОСТИ

УНИВЕРСИТЕТ…………………………………………..


БИЗНЕС ПЛАН НА ТЕМА: КЪЩА ЗА ГОСТИ „УЮТ“

Изготвил: Проверил:
Съдържание:


УНИВЕРСИТЕТ………………………………………….. 1
БИЗНЕС ПЛАН НА ТЕМА: КЪЩА ЗА ГОСТИ „УЮТ“ 1
2023 г. 1
Съдържание: 2
1.Резюме 3
2.Избор и оценка на бизнес идеята 4
3.Мисия, цели и обхват 4
3.2 Цели. 5
4.Проучвания и маркетингови стратегии 5
4.1.Анализ на външната среда 5
5.Анализ на макросредата 6
6.Анализ на възможностите и заплахите 8
6.1.SWOT Анализ 8
7.Маркетингова стратегия (Маркетингов микс) 9
8.Продуктова стратегия 9
9.Ценова стратегия 10
10.Пласментна стратегия 11
Интернет, най-често използваното средство за комуникация, предлага по-големи възможности за развитие на съществуващите рекламни средства и технологии. Чрез системата за информационен център за посетители планираме да разширим нашата услуга към клиенти за директно търсене. С участието си в туристически борси ще се свържем с туристически агенции в страната, като им предложим да включат нашите услуги в своите пакети. 12
11.Организация и управление 12
11.1.Местоположение 12
12.Сгради и помещения. 12
13.Технология на дейността 13
14.Доставки. 13
15.Персонал 14
Съдружници - двама 14
16. Управленски екип 14
17.1 Необходими средства за стартиране на бизнеса 14
18. Източници на финансиране на бизнеса 15
19. Прогнозни приходи 15
20. Прогнозни разходи 15
21. Финансов резултат 17
22. Стратегическо развитие 18
23.ЗАКЛЮЧЕНИЕ: 18  1. Резюме

Настоящият бизнес план разглежда възможността за изграждане на целогодишна къща за гости в град Смолян. Потенциални потребители на нашите услуги ще бъдат семейства с и без деца, спортисти, български и чуждестранни туристи, любители на природата и др. Туристическият продукт се отнася до всеки продукт, който задоволява нуждите и желания, който може да бъде предложен на пазара за внимание, придобиване, използване и потребление:


- Краткосрочни аспекти:
Спечелете благоразположението на повечето потребители, заемете пазарна позиция и покрийте разходите на компанията;

- Дългосрочни аспекти:


Оцелейте на пазара, подобрете качеството на услугите и спечелете финансова печалба чрез допълнително обучение на служителите.
Има конкуренция, но нашият бизнес ще успее да се докаже на пазара заради големия брой туристи, които посещават града. Извършва се SWOT анализ на силните и слабите страни на компанията, възможните възможности и заплахи.  1. Избор и оценка на бизнес идеята

Град Смолян е разположен в западната част на България на брега на река Места. Регионът е известен със своите рубинени и сапфирени находища, както и с изумруденозелената си вода. В допълнение към привличането на местни и международни пътници, Смолян привлича и много търговци, продаващи стоки и услуги, подходящи за туристите.Могат да бъдат настанени общо 10 места.
За правна форма на дейност избрах дружество с ограничена отговорност. Смятам, че това е най-добрият вариант, тъй като не искам да поемаме риска от неограничена отговорност и повишен риск при реализиране на големи търговски проекти, поради което екипът избра правната форма - дружество с ограничена отговорност.
Като голямо предимство на тази правна форма се счита, че отговорността на съдружниците се ограничава до размера на собствения им капитал, докато отговорността на дружеството е ограничена до неговото имущество. Съдружниците имат широки права да контролират дейността на компанията.


  1. Мисия, цели и обхват

Мисията ни е да създадем къща за гости, която предоставя на клиентите комфортна атмосфера и висококачествено обслужване на достъпна цена.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница