Бойко борисов: Между другото, видяхте, че няма нищо неправилно и в нашето поведениеДата18.06.2018
Размер24 Kb.
#74928
* * *
БОЙКО БОРИСОВ: Между другото, видяхте, че няма нищо неправилно и в нашето поведение. След Брекзита премиерът и правителството си тръгнаха, за да може тези, които искаха Брекзит, сега да го приложат, но те се оплитат и не знаят какво да правят. Това е резултатът. Месеци наред не знаем какво са решили.

В Италия премиерът им представи програма, според която счита, че Италия ще се управлява по-добре и ще излезе от кризата. Знаете, че осем техни банки са на ръба. Обединиха се по-малките партии и Ренци подаде оставка. Разбира се, пое отговорност да мине бюджетът. Ние това го направихме по същия начин. Но то не значи, че ще престанат да се борят и да настояват това, което са предлагали, да стане факт, защото това са правилните неща. Те не са популистки, не са в първия момент много приемливи, но времето показва, че са правилни.

Аз внимателно слушах госпожа Нинова, която вече започва да говори по темата за бежанци да се постигнело съгласие. Ами ние една година настояваме за съгласие по темата бежанци! Никой от нас не е предизвикал кризата. Предизвикаха я тези, които разсипаха арабския свят. Има два вида справяне – едното е нехуманно и невъзможно, защото дори и през Унгария, ако не ме лъже паметта, 30 хиляди са минали, въпреки оградите. Но, виждате, постепенно, макар и бавно, Европа се съвзема, прилага мерки и накрая ще се справи. Една година ние точно това обяснявахме, молехме, пари издействахме, ежедневно работехме, ежедневно. Изведнъж се сетиха сега: „Ами дай да се помиряваме по тази тема“. Ние ви искахме помирение много пъти, сега ще носите отговорност и ние по същия начин ще ви питаме, и ще чакаме да видим как по-добре ще се справите и с какви по-различни методи от нашите.

Сиреч, популизмът в цяла предизборна кампания – да ни се обяснява как г-н Радев ще прати армията на границата и ще пази границата, чакам да го видим в действие и тогава с министър Ненчев ще преценим дали сме грешали като не сме изпратили Сухопътните войски да стоят с танковете и артилерията на границата.

Ние по тези теми многократно сме искали да има разбиране, защото самите европейски социалисти гласуваха в Парламента за много по-меки мерки от нашите. И тогава чух, че ще бъдат викани да им дърпат ушите. Не знам дали се е случило, нямам информация от БСП. Така че двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване „На четири очи“ – ясно обясних какви са рисковете, казах истината. Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания. Ненчев беше там – чу, и Горанов беше – и той чу. Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение. Не че не съм за помирение, не че не съм за национална отговорност, но не можеш да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: „Ама ха сега всички да градим”. Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме. Госпожа Кунева не би ни позволила друг подход.

За 160-те милиона това ни беше и договореността с г-н Юнкер – незабавно да преведат тези 202 милиона лева, да се почувства ефектът от подкрепата максимално бързо, а Комисията да предостави останалите след това. Г-н Юнкер излезе лично в Братислава и публично го заяви. Можеше спокойно да кажат: „ГЕРБ са успели 202 милиона лева да докарат за страната, ние ще докараме, примерно, 500 милиона“. Да ги осигурят – ще ги аплодираме.Нека да надграждаме.


Стенограма, Министерския съвет - 07.12.2016 г.

Каталог: fce -> 001 -> 0212 -> files
files -> Решение за назначаване на генерален консул в Одеса, Украйна бойко борисов: Митов!
files -> Бойко борисов: Преди да преминем нататък, с госпожа Петкова искаме да ви информираме, понеже чувам какви ли не приказки в публичното пространство, а това са изцяло фалшиви новини
files -> Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове
files -> Бойко борисов: с това закривам днешното заседание. Мислех, че е последно. И аз, и вие сме изпразнили кабинетите си и очаквахме днес да ги освободим
files -> Доклад за информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2017 г
files -> Бойко борисов: Използвам случая, че сте тук, знаете, че една част от министрите са в отпуск, затова са тук заместниците
files -> Заседание на Министерския съвет на 16 февруари 2011 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница