Доклад за дейността на областна администрация враца 2013



страница1/4
Дата28.02.2018
Размер0.6 Mb.
#59883
ТипДоклад
  1   2   3   4
line 23

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

НА ОБЛАСТ ВРАЦА

ГОДИШЕН ДОКЛАД

ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНА

АДМИНИСТРАЦИЯ - ВРАЦА

2013

През 2013 година година приоритетите, целите и задачите, които Областна администрация Враца следваше и изпълни, бяха обосновани от задълженията на администрацията по Закона за администрацията, Устройствения правилник на областните администрации, Програмата на правителството и програмните документи на областно ниво / Актуализирания документ на Областната стратегия за развитие 2009 – 2013, Областна стратегия за развитие на социалните услуги в Област Враца (2010- 2015 г.), Областна стратегия за опазване на околната среда 2010-2015 и др./. Основните раздели, които определят структурата на настоящия доклад са следните:


  1. РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ. ПРОЕКТИ




  1. УПРАВЛЕНИЕ, СТОПАНИСВАНЕ И РАЗПОРЕЖДАНЕ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – ПУБЛИЧНА И ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ




  1. УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА



  1. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ, ТРУДОВИ ВЪПРОСИ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ



  1. ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ



  1. КУЛТУРА И ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ




  1. ДЕМОГРАФСКО РАЗВИТИЕ И ИНТЕГРАЦИЯ НА ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА



  1. ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА и БИОРАЗНООБРАЗИЕТО. ТУРИЗЪМ


  1. МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО



  1. УПРАЖНЕН КОНТРОЛ ЗА ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ



  1. ОРГАНИЗАЦИОННО-ТЕХНИЧЕСКА ПОДГОТОВКА И ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИ




  1. ПРЕВЕНЦИЯ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА



  1. ДЕЙНОСТИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ТРАНСПОРТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА И ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ



  1. ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО. АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ



  1. ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА


I. РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ, ПЛАНИРАНЕ, ПРОЕКТИ

Актуализиран документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие 2009-2013 г.

С цел да се проследи напредъка при постигане на набелязаните приоритети и целите при изпълнението на АДИ на ОСР за периода 2009-2012 г. беше изготвен Доклад, приет от Областния съвет за развитие на Област Враца през януари 2013 г. Докладът отчита постигнатите резултати спрямо поставените цели на база от показатели/индикатори, предварително определени в стратегическия документ. Работна група от служители в ОА Враца, сформирана със Заповед на Областния управител на област Враца, събра актуална информация, предоставена от заинтересовани институции и общини, и актуализира базата от данни във връзка с отчитане на индикаторите за наблюдение изпълнението на АДИ на ОСР. Анализът на одобрените и получени финансови средства от структурните фондове показва устойчива тенденция и активизиране на местните власти и бизнеса по отношение усвояването на средствата от ЕС.


Областна стратегия за развитие на област Враца 2014-2020

Беше извършена подготовка и разработване на Областна стратегия за развитие 2014-2020 чрез осъществяване на контакти с екипа на изпълнителя за изготвяне на проекта на Областната стратегия за развитие. След предаване на готовия вариант на проекта, документът беше частично преработен от експерти на Областна администрация. Информацията, необходима за изработването на стратегията, беше съгласувана със съответните институции и общини, като изпратените предложения и становища бяха взети предвид и бяха отразени в програмния документ.




  • Областната стратегия за развитие на Област Враца 2014-2020 беше представена и приета от Областният съвет за развитие на Област Враца на заседание на 17 юли 2013 г.

  • В резултат от получени предложения от общините за допълване списъка на ключовите проекти към ОСР 2014-2020 г., разгледани на заседание на Областният съвет за развитие (8.10.2013 г.) се направиха корекции и се разшири списъка на проектите.

  • ОСР 2014-2020 г. е публикувана на сайта на ОА Враца, както и в Портала за обществени консултации /www.strategy.bg/.



Заседания на Областен съвет за развитие

За отчетния период са организирани и проведени 2 редовни заседания на ОСР.




  • Организиране заседание на ОСР на 17 юли 2013 г. Приета Областната стратегия за развитие 2014-2020 г. Изготвен и изпратен протокол. Прието 1 решение с което Областния съвет за развитие на Област Враца приема последния вариант на Областна стратегия за развитие на област Враца 2014-2020 г.

  • Организиране /на 8 октомври 2013 г./ на съвместно заседание на ОСР и ВиК Асоциацията връзка със съгласуване на Регионалния генерален план за ВиК и допълване на Областната стратегия за развитие 2014-2020 г. Изготвен и изпратен протокол. Приети са 3 решения за: Съгласуване и приемане допълненията към Областна стратегия за развитие на област Враца 2014-2020 г. от Областния съвет за развитие на Област Враца. Съгласуване на Регионалния генерален план за ВиК за Област Враца от Областния съвет за развитие на Област Враца. Приемане на предложения окончателен вариант на Регионалния генерален план за ВиК за Област Враца от Асоциацията по ВиК на Област Враца.


Изготвяне на Интегрирана стратегия за Северозападен район за включване в Споразумението за партньорство

По инициатива на Зам.министър председателя и Министър на правосъдието Г-жа Зинаида Златанова с писмо вх. № 0600-62(42) от 04.09.2013 година стартирахме работа по подготовка на програмния документ за пилотна целева подкрепа чрез интегрирани териториални инвестиции за областите от СЗР.




  • Предложение на област Враца във връзка с разработването на интегрирана стратегия за СЗР.

  • Обобщена таблица с проекти за интегрирана стратегия за СЗР с предложенията на общините.

  • Съдействие при организацията на работна среща в ОА Враца на областните управители на петте области от СЗР, техните екипи и представители на МС и СУ

  • Участие в работните срещи във връзка с разработване на Интегрирана стратегия за СЗР.

  • Остойностени проектни предложения на общините и изпратени по електронна поща на представителите на СУ "Св. Климент Охридски", които разработват Стратегията.



Регионален съвет за развитие
В рамките на задълженията на областната адмивистрация беше оказвано съдействие на Секретариата на РСР във Видин за проведените общо 4 заседания . На 21 март – с дневен ред, включващ представяне и обсъждане на предварителната оценка на социално-икономическото въздействие на регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2014-2020 г., екологичната оценка на Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2014-2020 г.; Ключови приоритети в областта на социалната политика; Определяне на представители в тематичните работни групи за разработване на Оперативна програма „Добро управление” и „Оперативна програма за наука и образованиеза интелигентен растеж 2014-2020 г. На 29 май в град Враца на проведеното заседания се прие Регионалния план за развитие на Северозападния район 2014-2020.


  • Участие в заседание на РСР на 17.10.2013г. в Областна администрация Плевен:

За заместник- председател на РСР за периода 01 януари до 30 юни 2014 г. Беше избран г-н Ваньо Костин- кмет на община Чупрене.

На заседанието беше актуализиран състава на представителите в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС, както и представителите в тематичните работни групи за разработване на оперативните програми за периода2014-2020 г. Членовете на Съвета обсъдиха и приеха Годишна индикативна програма за дейността на РСР през 2014 г.

Представител от ГД„Стратегическо планиране на регионалното развитие и административно-териториално устройство” към Министерство на регионалното развитие представи доклад относно оценка на въздействието на законодателството за регионално развитие – Закон за регионалното развитие и Правилник за прилагане на Закона за регионално развитие.

Експерт от Министерство на регионалното развитие представи актуална информация относно Стратегията на Европейския съюз на Дунавския регион.

На заседанието бяха представени и обсъдени предложения относно подготовката на Интегрирана стратегия за развитие на Северозападен район.


  • Участие в заседание на РСР и РКР на 06.12.2013 г. в Областна администрация Плевен :

Представени бяха обобщени резултати и конкретни предложения от членовете на регионалните съвети за развитие от шестте района от ниво 2 по зададени референтни теми за промени в текстовете на Закона за регионалното развитие и Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие.

Експерт от министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи ключовите приоритети в областта на транспортната политика на територията на Северозападен район за периода 2014-2020 г.

На заседанието беше представена и обсъдена информация за предприетите мерки относно подготовката на Интегрирана стратегия за развитие на Северозападен район.

Г-жа Илиана Филипова – представител на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район в съвместната работна група за разработване на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия за периода 2014-2020 г. представи обобщеното искане на основание на Мотивираното предложение на Областна администрация за присъединяване на област Враца към Програмата.
През първото полугодие на 2013 оказахме съдействие, за да се предостави информация за целите на Годишния доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие.
Актуализация на Областната стратегия за развитие на социалните услуги чрез Органзиране и координиране на дейностите с членовете на ЗМО и ОКЕ относно необходимост от актуализиране и изготвяне на напомнително писмо до общините.


  • Разработване на информационни карти във връзка с отчитане изпълнението на социалната стратегия за 2012 г. Обсъден план за Междинна оценка. Координация и съдействие на общините във връзка с предоставяне на Годишните доклади за изпълнение на ОСРСУ.

  • Събрана информация за изпълнението на общинските стратегии за развитие на социалните услуги и попълнени инфо-карти във връзка с мониторинга на областната стратегия за социални услуги за 2012 г.

  • Запознаване с отчет за дейността на РДСП Враца за периода 01.01.-30.06.2013.

  • Актуализация екипите на ЗМО и ОКЕ. Изготвени Заповеди за актуализация.

  • Организирани и проведени работни срещи на част от основния екип на ЗМО по повод предстоящи посещения за наблюдение на социалните услуги.

  • Участие в посещение на ЗМО за наблюдение на социалните услуги: Преходно жилище за деца в гр. Бяла Слатина, Наблюдавано жилище за деца в гр. Бяла Слатина, Дом за стари хора в с. Попица, общ. Бяла Слатина, ДДЛРГ "Цв. Сълковски" с. Борован, ЦНСТ 1 за деца в с. Борован, ЦНСТ 2 за деца в с. Борован. /В изпълнение на Заповед на ОУ №РД-18-КАК 48/06.11.2013 г./ Изготвен Доклад.

  • Участие в изготвяне на годишен мониторингов доклад на ЗМО за 2012 г.

  • Изпратен доклад на ЗМО за 2012 г. по ел. поща до всички членове на ЗМО и ОКЕ за предложения, корекции и допълнения.

  • Изготвяне на Информационна карта за Област Враца с данни за деца в риск– изпратена до Държавна агенция за закрила на детето.


Визия за развитието на Област Враца

В рамките на стратегическите цели за развитие беше изготвена визия за развитието на Област Враца, фокусирана върху 6 приоритета за икономическо съживяване и повишаване на заетостта с цел повишаване благосъстоянието на хората и решаване на демографските проблеми.



  • Изграждане на мост на река Дунав - Оряхово-Бекет и свързаното с него изграждане и довършване на важни обекти от пътната инфраструктура

  • Развитие на бубарството като традиционен отрасъл - чрез партньорство с Текстилен клъстер „Коприна“

  • Възобновяване на част от производствената дейност на „Химко“

  • Подпомагане на малките и средни предприятия в преработвателната промишленост /традиционно производство на консерви – плодове и зеленчуци , дървообработване/ за износ, на нови пазари –Русия

  • Изграждане на Национално хранилище за Радиоактивни отпадъци

  • Възстановяване на закритото военно поделение 52380 в гр.Враца


Участие в екипи по подготовка и изпълнение на проекти на ОА


  • “Център за координация и управление на действията при бедствия в трансграничната зона“ EMERG-VR/DJ, MIS-ETC Code 692, договор за безвъзмездна финансова помощ 29948/07.05.2012 г. по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 г.




  • „Трансграничен център за информация и комуникация Долж-Враца“MIS-ETC Code 666, договор за безвъзмездна финансова помощ № 20964/27.03.2013г. по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013




  • Проект по Национална програма „ОСПОЗ“.



  • Регионална програма за заетост „По следите на първата земеделска цивилизация“ , чрез която се осигури заетост на 37 безработни лица



  • Проект: „Подкрепа за заетост“ / Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” /, чрез която се осигуриха 6 работни места за длъжност “Работник по поддържане на сгради” за срок от 9 месеца.



  • Проект: „Повишаване нивото на компетентностите и ефективността на административната дейност на служителите чрез обучения в страната“ , Договор № ЦА 12-22-6/27.05.2013 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинасирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд




  • Проектно предложение на ОА Враца - изготвено и подадено в срок с наименование : „Повишаване нивото на компетентност и ефективност на служителите от администрацията чрез обучения“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинасирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд BG051PO002/13/2.2-13. / Входиран на 15.11.2013 г. в УО на ОПАК.




  • Проект „Посетителският център – втори дом за хората с увреждания” (ПЦХУ). Съвместно с Военен отдел на Американското посолство бяха извършени предварителни проучвания за рехабилитация на Центъра чрез финансиране от Програмата за хуманитарна помощ. Тримата служители (безработни лица с над 70% ТНР), наети от Областна администрация Враца са осигурени за трудовите и допълнителните възнаграждения по минимални размери, както и осигуровките за тях.



  • Проект CLEAR "Културните ценности и места за свободното време - достъпни навсякъде за всички", съфинансиран от Програмата за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013“. Организирана и реализирана беше Междурегионална работна среща в град Велико Търново.



  • Програма „Старт в кариерата“ на Агенция по заетостта-проведена процедура и назначени чрез конкурс 4-ма младежи с висше образование в Областна администрация Враца.



II. УПРАВЛЕНИЕ, СТОПАНИСВАНЕ И РАЗПОРЕЖДАНЕ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – ПУБЛИЧНА И ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ
Управление на недвижими имоти – частна и публична държавна собственост:
Към 31.12.2013 г. 124 броя недвижими имоти са в управление на Областния управител на Област Враца.

За управляваните от Областния управител на Област Враца недвижими имоти - държавна собственост е изготвен график за проверка състоянието и ползването им. Със Заповед № РД-61/27.08.2013г. e назначена комисия от Областния управител на Област Враца и са извършени проверки на място през месец август и септември 2013 г. на всички поземлени имоти, заедно с построените в тях сгради, относно състоянието им, ползването им по предназначение, отдадени ли са под наем и ползват ли се неправомерно от трети лица. В резултат бяха извършени необходимите действия за законосъобразното управление и ползване на имотите


Предоставяне на недвижими имоти - частна държавна собственост безвъзмездно за управление на ведомства и общини съгласно чл. 6, ал. 3 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост

За осъществяване на процедурата, от страна на Областна администрация Враца са изисквани необходимите становища от ведомствата и общините, съответните скици и документи, относими за имотите предмет на предоставяне, въз основа на които:са издадени заповеди и са предоставени безвъзмездно за управление следните имоти или части от тях :




  • на Община Мездра за 1 година

820 кв.м от поземлен имот № ІІІ-1371 в кв.69 по плана на гр. Мездра, ведно с построените в имота сгради /Филмова база, Ал. Стамболийски №81 гр.Мездра/ . Сключен е Договор от 04.12.2013 г. вписан в Служба по вписванията Враца и имотът e предаден с подписан Приемно-предавателен протокол на 06.01.2014г.




  • на РИО Враца -безсрочно

самостоятелен обект – стая № 3 и стая № 4 от сграда № 12259.1019.24.1 по кадастралната карта на гр. Враца, ул. „Софроний Врачански“ № 6 е предоставен безвъзмездно за управление на Регионален инспекторат по образованието - Враца. В изпълнение на заповедта е сключен Договор от 28.06.2013 г. вписан в Служба по вписванията - Враца и имота е предаден с подписан Приемно-предавателен протокол на 17.07.2013 г.


  • на Община Враца със сключен Анекс на 29.10.2013г. за удължаване срока до 30.10.2014 г. за безвъзмездно предоставяне за управление на недвижим имот в гр. Враца на ул. „Г. Апостолов“ № 2.



Предоставяне на недвижими имоти – публична държавна собственост с отпаднала необходимост от съответното ведомство управляващо имота с Решение на Министерски съвет
За вземане на съответното Решение от Министерски съвет чрез изготвяне на доклад от страна на Министъра на регионалното развитие, от страна на Областна администрация Враца са подготвяни необходимите документи и становища до Министерство на регионалното развитие за обяваване на следните недвижими имоти:


    • С РМС № 393/05.07.2013 г. е отнето правото на управление от Министерство на земеделието и храните на 2 поземлени имоти - публична държавна собственост с № 000355 и № 000254 в землището на с. Хърлец, община Козлодуй и са предоставени в управление на ДП „Радиоактивни отпадъци“ за изграждане на Национално хранилище за погребване на радиоактивни отпадъци. От Областна администрация – Враца са издадени Актове за държавна собственост в изпълнение на цитираното решение.




    • С РМС № 536/10.09.2013 г. е отнето правото на управление от МВР, поради отпаднала нужда на част от недвижим имот – публична държавна собственост в гр. Враца, ул. „Поп Косто Боюклийски“ № 10 и е предоставен безвъзмездно в управление на Държавна агенция „Национална сигурност“.




    • С РМС № 770/06.12.2013 г. е отнето правото на управление от МВР, поради отпаднала нужда на част от недвижими имоти – публична държавна собственост в гр. Враца, ул. „Поп Косто Боюклийски“ № 10 и гр. Оряхово, ул. „Алея на мира и дружбата“ № 2 и са предоставени безвъзмездно в управление на Държавна агенция „Технически операции“.



Предоставяне на имоти – публична държавна собственост безвъзмездно за управление или безвъзмездно прехвърляне в собственост на Общини
По постъпили заявления от Общините на територията на област Враца с искане за безвъзмедно управление или безвъзмездно в собственост за изпълнение на своите функции, са изисквани и окомплектовани необходимите документи, изготвяни са становища и същите са изпращани в Министерство на регионалното развитие за изготвяне на доклад от Министъра на регионалното развитие в заседание на Министерски съвет за вземане на Решение, както следва:


  • С РМС № 217/05.04.2013 г. е отнето правото на управление на недвижим имот – публична държавна собственост, управляван от Министерство на земеделието и храните, представляващ УПИ № І-1170, кв.91 по плана на гр. Мездра, заедно с построените в него сгради, обявен е за имот – частна държавна собственост и прехвърлен безвъзмездно в собственост на Община Мездра за нуждите на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство – Мездра. Сключен е Договор от 25.06.2013 г. вписан в Служба по вписванията - Мездра и имотът е предаден с подписан Приемо-предавателен протокол на 19.07.2013 г.

  • На основание РМС № 1038/19.12.2012г. с Протокол № РД-21-111/23.08.2013г. МИЕТ е взел решение за едновременното намаляване и увеличаване на капитала на „БЕХ“ ЕАД, гр. София. В изпълнение на РМС са актувани от Областна администрация – Враца сградите, представляващи съоръжения за управление на радиоактивни отпадъци на блокове 3 и 4 на АЕЦ „Козлодуй“ в полза на ДП „Радиоактивни отпадъци“



Съставяне на Актове за държавна собственост - общо 100 броя, от които

  • за имоти публична държавна собственост – 20 броя,

  • за имоти частна държавна собственост – 76 броя

  • Актове за поправка на АДС – 4 броя.

Заверените копия от тях на основание чл. 82 от ЗДС са изпратени на Министерство на регионалното развитие и на Окръжна прокуратура Враца за контрол с придружително писмо.
Отписване от актовите книги на недвижими имоти - държавна собственост – издадени Заповеди 27 броя, отписани имоти 90 броя. Копия от Заповедите заедно с придружително писмо своевременно се изпращаха на Окръжна прокуратура за контрол.



  • Издаване на удостоверения за наличие или липса на Акт за държавна собственост – издадени 856 удостоверения.

  • Издаване на удостоверения за наличие или липса на реституционни претенции – издадени 17 броя удостоверения.

  • Издаване на заверени копия от документи от архив «Държавна собственост» - обработени заявления 53 броя.

  • Предприета процедура пред Агенция за приватизация и следприватизационен контрол по продажба на имот - държавна собственост № 12259.699.7 по КККР на гр. Враца в м. «Турканица» с две сгради с данъчна оценка над 10 000 лева. С Решение № 1786-А/24.09.2013г. на АПСК е открита процедура за изготвяне на анализ на провното състояние на имота.

  • За сградата – трафопост № 12259.699.6.1 по КККР на гр. Враца, м. «Турканица» е изготвена Заповед № РД-18-ДС 144/20.11.2013г. за продажба на «ЧЕЗ Разпределение България» АД по реда на Закона за енергетиката.

  • Предприета процедура с писмо изх.№ 10 00-25-(34)/23.05.2013г. пред Агенция за приватизация и следприватизационен контрол по продажба на имот – частна държавна собственост в землището на с. Хърлец, община Козлодуй с данъчна оценка над 10 000 лева.

  • Предприета процедура с писмо изх.№ 70 00-82-(57)/31.05.2013г. пред Агенция за приватизация и следприватизационен контрол по продажба на имот – частна държавна собственост № 37798.502.563 по КККР на гр. Козлодуй, ул. «Люле Бургас» с данъчна оценка над 10 000 лева.

  • Предприета процедура с писмо изх.№ 70 00-64-(46)/16.12.2013г. пред Агенция за приватизация и следприватизационен контрол по продажба на имот – частна държавна собственост № 12259.1021.327 по КККР на гр. Враца, ул. «Васил Кънчов» с данъчна оценка над 10 000 лева.

  • Изготвена и изпълнена Заповед № РД-18-ДС 6/11.01.2013г. на Областния управител на Област Враца за комисия за предаване на имот-сградата на ул. «Лукашов» по сключен Договор от 23.10.2012 г. за предоставяне в управление на Министерство на труда и социалната политика след извършени строително-ремонтни работи и приемането им на 20.02.2013г.

  • Осъществена дейност на комисии за предаване на 2 имота под наем след проведен търг през 2012 г. и сключени 2 Договори, а именно:

първи етаж в сградата на ул. „Г. Бенковски“ № 6 на „Конкурент“ и помещение в сутерен в сграда на „М. Цветков“ № 2. Изготвени са Протоколи за предаване на имотите.

  • Изготвен Договор от 13.02.2013г. на основание РМС за учредяване възмездно право на строеж в имот-публична държавна собственост в полза на „Царевец“ ООД Мездра за обект: „Преливник (преграден яз)“ – І /първи/ етап от строителство на МВЕЦ „Царевец“.

  • По заявление от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество за предоставяне на имот-държавна собственост за нуждите на служба Враца е образувана преписка, по която е изготвена Заповед за предоставяне в управление на имот – стая № 11 в административна сграда в гр. Враца, ул. „С. Врачански“ № 6, изготвен е Договор от 08.01.2013г. за безвъзмездно предоставяне в управление и писмо до Служба по вписванията. Изготвена е Заповед за комисия, която е предала имота с Протокол.

  • По заявление от Община Враца за прекратяване на Договор за предоставено управление на имот в гр. Враца, бул. „Христо Ботев“ № 140 е изготвен АНЕКС от 15.01.2013г. за прекратяване на Договора, вписан в Служба по вписванията. Изготвена Заповед за комисия, която е приела имота с Протокол.

  • По заявление от Държавна агенция «Архиви» за предоставяне на сграда в гр. Враца, бул. «Христо Ботев» № 140, изготвена е заповед за предоставяне, изготвен е Договор от 02.04.2013г. за безвъзмездно предоставяне за управление, изготвена е Заповед за комисия, която е предала имота с Протокол.

  • По заявление от Община Враца за предоставяне в управление на имот в гр. Враца, ул. „Максим Горки“ № 9 /пенсионерски клуб/ е изготвена Заповед за предоставяне, изготвен Договор от 12.02.2013 г. за срок 1 година, изготвена е Заповед за комисия, която е предала имота на Община Враца с Протокол.

  • След проведен търг през 2012 г. за продажба на имот с №.12259.1017.57.9.24, находящ се в гр. Враца, ул. „Васил Кънчов“ № 78 в бл.“Самуил“, гр. Враца е изготвена Заповед за определяне на купувач и цена на плащане. Изготвен е Договор от 06.02.2013г. за продажба. Изготвена е заповед за комисия по предаване на имота. Комисията е изпълнила Заповедта и е изготвен протокол за предаване на имота. Изготвена Заповед за отписване на имота от актовите книги за държавна собственост, отразена в акта и регистъра.

  • След проведен търг през 2012 г. за продажба на незастроен поземлен имот с № 016033, находящ се в землището на с. Згориград, м. "Гладна" е изготвена Заповед за определяне на купувач и цена на плащане. Изготвен е Договор от 31.01.2013г. за продажба. Изготвена заповед за комисия по предаване на имота. Проведена комисия и изготвен протокол за предаване на имота. Изготвена Заповед за отписване на имота от актовите книги за държавна собственост, отразена в акта и регистъра.

  • По заявление от съсобственик на имот - държавна собственост с идентификатор №12259.1006.606, находящ се на ул. „Калето“ № 7, кв. Бистрец е изготвена Заповед за продажба по пазарна цена и начина на плащане за държавния дял. Поради неплащане на определената цена не е сключен Договор и Държавата остава съсобственик в имота.

  • По заявление от съсобственик на имот в с. Лиляче за изкупуване на държавния дял от сграда на 2 етажа е изготвена Заповед за продажба по пазарна цена и начина на плащане. Изготвен е Договор от 11.01.2013г. за продажба. Изготвена заповед за комисия по предаване на имота. Проведена комисия и изготвен протокол за предаване на имота. Изготвена Заповед за отписване на имота от актовите книги за държавна собственост, отразена е в акта и регистъра.

  • По заявление от съсобственик на имот в с. Бели извор за изкупуване на държавния дял от имота, е изготвена Заповед за продажба по пазарна цена и начина на плащане. Изготвен е Договор от 25.02.2013г. за продажба. Изготвена заповед за комисия по предаване на имота. Проведена комисия и изготвен протокол за предаване на имота. Изготвена Заповед за отписване на имота от актовите книги за държавна собственост, отразена е в акта и регистъра.

  • По заявление от съсобственика „Михайлов-ТВ“ ООД на имот, който е в съсобственост и в управление на МЗХ е изготвена Заповед за продажба по пазарна цена и начина на плащане. Изготвен е Договор от 28.03.2013г. за продажба. Изготвена заповед за комисия по предаване на имота. Проведена комисия и изготвен протокол за предаване на имота. Изготвена Заповед за отписване на имота от актовите книги за държавна собственост, отразена е в акта и регистъра.

  • По заявление от съсобствениците Джунови на имот № 12259.1027.398 в гр. Враца, който е в съсобственост и в управление на МЗХ е изготвена Заповед за продажба по пазарна цена и начина на плащане. Изготвен е Договор от 09.07.2013г. за продажба. Комисия е предала имота и е отписан от актовите книги за държавна собственост.

  • По заявление от собственика на сграда «ГЕМИТ» ЕООД в землището на с. Алтимир за закупуване на държавния поземлен имот е изготвена Заповед за продажба по пазарна цена и начина на плащане. Изготвен е Договор от 07.11.2013г. за продажба. Изготвена заповед за комисия по предаване на имота. Проведена комисия и изготвен протокол за предаване на имота. Изготвена Заповед за отписване на имота от актовите книги за държавна собственост, отразена е в акта и регистъра.

  • След проведен търг на 04.11.2013 г. за продажба на ап. № 3 в жилищен блок в гр. Оряхово, ул. „Васил Левски“ № 12 е изготвена Заповед за определяне на купувач и цена на плащане. Изготвен е Договор от 05.12.2013г. за продажба. Изготвена заповед за комисия по предаване на имота. Проведена комисия и изготвен протокол за предаване на имота. Изготвена Заповед за отписване на имота от актовите книги за държавна собственост, отразена в акта и регистъра.

  • След проведен търг на 04.11.2013 г. за продажба на незастроен поземлен имот № ІІ в кв. 22 по плана на с. Ботуня е изготвена Заповед за определяне на купувач и цена на плащане. Изготвен е Договор от 05.12.2013г. за продажба. Изготвена заповед за комисия по предаване на имота. Проведена комисия и изготвен протокол за предаване на имота. Изготвена Заповед за отписване на имота от актовите книги за държавна собственост, отразена в акта и регистъра.

  • По заявление от 2012 г. на Български институт по метрология към МИЕТ за предоставяне безвъзмездно за управление на недвижим имот находящ се на бул. "Христо Ботев" № 79 – бивш Гарнизонен стол на Министерство на отбраната и проведена процедура по отнемане управлението върху имота от Министерство на отбраната поради отпаднала нужда е изготвена Заповед за предоставяне на имота. Изготвен е Договор за предоставяне, който не е подписан от председателя с мотив, че няма средства за ремонти. Ведомството управлява към момента част от сграда на ул. „Безименна“ /пътя за кв. Бистрец/, но по-голямата част от нея ведно с дворното място, трафопост и други сгради се предостави на Затвора.

  • По заявление от 2012 г. на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор към МИЕТ за предоставяне безвъзмездно за управление на недвижим имот-две помещения в подблоково пространство находящи се на ул. "Ген. Скобелев" № 10, гр. Враца е изготвена Заповед за предоставяне на имота. Изготвен е Договор за предоставяне, който не е подписан от председателя с мотив, че нямат средства за ремонти. Ведомството управлява към момента част от сграда на ул. „Безименна“ /пътя за кв. Бистрец/, но по-голямата част от нея ведно с дворното място, трафопост и други сгради се предостави на Затвора.

  • По заявление от Министерство на правосъдието за предоставяне на имот и сгради на Безименна № 5 /до затвора/, изготвена е заповед за безвъзмездно предоставяне в управление, изготвен е Договор от 02.04.2013г., изготвена е Заповед за комисия, която предава имота с Протокол, впоследствие е издаден нов АДС за имота в управление на Министерство на правосъдието.

  • По заявление от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество за отпаднала необходимост от управление на стая 210-публична държавна собственост в сградата на Областна администрация и след процедура по издаване на РМС № 38/18.01.2013г. за отнемане на управлението е изготвена Заповед № РД-18-ДС 17/25.01.2013г. за комисия със задача да приеме владението върху имота. Изготвен е протокол, имотът е заведен в баланса на администрацията.

  • Издадени 3 заповеди за ОТКАЗ от отписване от актовите книг за имотите държавна собственост, както следва:

  • По заявление от собственика /бивш съсобственик/ на сградата в с. Лиляче да се отпише от актовите книги и терена – дворното място е изготвена Заповед за отказ № РД-18-ДС 65/17.05.2013г. поради непредставяне на доказателства за собственост върху имота.

  • По заявление от Кмета на Община Криводол за Профилакториум "Мътница" в земл. на с. Главаци, м. Извора е издадена Заповед за отказ № РД-18-ДС 68/27.05.2013г.

  • По заявление от АГРОТЕХЧАСТ АД за поземлен имот № 1885 в кв.169 по плана на гр. Оряхово издадена Заповед за отказ № РД-18-ДС 69/27.05.2013г.

  • След приключено съдебно производство по обжалване на заповед за изземване на 3 стаи в сграда в с. Борован, ул. „Иван Вазов“ № 33 изготвена Заповед № РД-18-ДС 66/18.05.2013г. за комисия и писмо до Кмета на с. Борован, че следва да освободи стаите и да ги предаде в наше владение. Изпълнена Заповедта за комисия и изготвен Приемно-предавателен протокол на 22.05.2013г..

  • Изготвено становище на основание чл. 32, ал. 3 от Устройствения правилник на Министерски съвет на Проект на Решение на Министерски съвет за предоставяне на концесия за находище « Горна Кремена» - варовици, след запознаване с Доклада на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма, проекта на РМС и приложените материали по заявление от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

  • Със Заповед № РД-18-ДС 143/20.11.2013г. на Областния управител на Област Враца е отнето правото на управление на поземлен имот в землището на гр. Враца от Министерство на земеделието и храните и имотът е предоставен безвъзмездно за управление на Агенция «Пътна инфраструктура» за обект «Обходен път на гр. Враца – път І-1 (Е-79)».




Сподели с приятели:
  1   2   3   4




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница