Ефективен Пъблик Рилейшънс на Скот Кътлип, Ален Сентър и Глен Бруум е вече на пазара. Откъси от дългоочакваната книгаДата17.08.2018
Размер30.02 Kb.
ТипКнига
Съобщение за медиите

21.11.2007 г.


ИЗЛЕЗЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ НА „ЕФЕКТИВЕН ПЪБЛИК РИЛЕЙШЪНС”
Второто издание на книгата “Ефективен Пъблик Рилейшънс” на Скот Кътлип, Ален Сентър и Глен Бруум е вече на пазара. Откъси от дългоочакваната книга, известна като „Библията на ПР”, могат да бъдат прочетени на http://theroibooks.wordpress.com/Част-от-глава-5/, където всички са поканени да споделят впечатленията, мнението и въпросите си за книгите на ROI Communication.

Новото издание на “Ефективен Пъблик Рилейшънс” предлага актуален синтез и интерпретация на професионалната литература. Повдига дискусии за взаимоотношенията на пъблик рилейшънс с маркетинга, интегрираните маркетингови комуникации и свързаните с тях управленски функции, изяснявайки уникалната и основна роля на пъблик рилейшънс в организациите. Вниманието на читателите е насочено и към новите технологии и глобалната перспектива пред съвременния ПР.

Вече повече от половин век книгата „Ефективен Пъблик Рилейшънс” определя ПР професията, обучава ПР практици и студенти и е техен верен помощник във всекидневната работа. Тя е считана за най-влиятелното и най-изчерпателното четиво в сферата на ПР и е най-често цитираната книга в професионалните среди. “Ефективен Пъблик Рилейшънс” не само дава актуални примери от практиката, но и изяснява концепциите, произхода, принципите и теориите в професията.

Корицата на новото българско издание е авторски проект на тандема Мисирков & Богданов, които както винаги успяха да уловят точното послание на книгата. Те са оператори на успешните филми ”Георги и Пеперудите” и “Проблемът с комарите и други истории“, а фотографските им проекти са завоювали много световни награди.

Под редакцията на Глен Бруум излиза деветото издание на книгата на английски език. Той е почетен професор в департамента по комуникации към щатския университет в Сан Диего, Калифорния. Кариерата си започва като помощник редактор към Американската агенция за международно развитие в Аман, Йордания. Скот Кътлип, АPR, почетен член на PRSA, въвежда ПР специалността в университета в Уисконсин през 1946 г. и преподава там до 1974 г. През 1975 г. започва да преподава в департамента по журналистика и масови комуникации към университета в Джорджия. Ален Сентър, почетен член на PRSA, е бивш щатен преподавател по ПР в щатския университет в Сан Диего и бивш вицепрезидент на Motorola. Той е редовен лектор на професионални семинари и конференции и активен член на PRSA.

ROI Communication е бутикова ПР агенция, която издава специализирана литература. Агенцията е носител на наградата „ПР книга на годината” на Българското дружество за връзки с обществеността за изданията „Създаване на корпоративна репутация” (2005 г.) и „Добавената стойност на ПР” (2002 г.). Първото българско издание на “Ефективен Пъблик Рилейшънс” е първата издадена книга от ROI Communication в тази област и излиза на български език през 1999 г. Тя е превод на седмото издание, а настоящата книга е превод на последното - девето - издание на „Ефективен ПР” на английски език. Сред книгите, издадени от ROI Communication, са: „Бащата на манипулацията”, „Специалини събития”, „Пътят на Toyota”, „Ето моята визитка”, „Как се раждат идеите”, „Бъди идеяист” и други.
За повече информация:

Владимира Карабенчева

ROI Communication

тел.: 961 59 71

GSM: 0898 604323

e-mail: vkarabencheva@roibg.comwww.roibg.com

www.theroibooks.wordpress.com


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница