Генитален херпесДата12.02.2017
Размер13.31 Kb.
ГЕНИТАЛЕН ХЕРПЕС
Гениталният херпес се проявява с мехурчета върху зачервена кожа, след спукването на които се образуват ранички в областта на половите органи. Тези изменения обичайно са предшествани от парене или болка в засегнатата област. Оплакванията изчезват за около 1-2 седмици, но вирусът остава в организма до края на живота на заразения човек. Под влияние на някои фактори е възможно по-късно вирусът отново да се активира и да се прояви – това е т. нар. рецидивиращ генитален херпес”. Факторите, които предизвикат повторна поява на оплаквания са: отслабване на имунитета на организма, психически стрес, бурен сексуален контакт, менструация и др.

Гениталният херпес се предизвиква обикновено от вирусът на herpes simplex-тип 2 (HSV-2). Той се предава чрез вагинален, анален или орален сексуален контакт. Освен него съществува и друг херпесен вирус herpes simplex-тип 1 (HSV-1). Доскоро се приемаше, че HSV-1 предизвиква оплаквания единствено в областта на устните при човек. Сега е известно, че в резултат на разнообразните сексуални техники е възможно гениталният херпес да бъде причинен от двата типа херпесни вируси (HSV-1 и HSV-2).Подобно на всички вирусни инфекции гениталният херпес не може напълно да бъде излекуван. При поява на изменения на половите органи е добре да се консултирате с лекар, който да ви препоръча лечение с антивирусни средства. Това лечение облекчава тежестта на оплакванията и намалява честотата на пристъпите. Приемането на тези медикаменти трябва да започне възможно най-скоро след поява на оплакванията, но не по-късно от 72-ия час от началото им.

Инфекцията с herpes simplex virus рядко усложнява бременността при жената. Рискът за бебето е реален обаче, ако майката има активни херпесни изменения по време на нормално раждане. Това може да доведе до инфектиране на детето при преминаването му през родовия канал и до развитие на увреждания на централната нервна система и други вътрешни органи. Ето защо се препоръчва в тези случаи раждането да стане по оперативен път (чрез секцио).
Каталог: Zdravni%20temi
Zdravni%20temi -> Бесът е остро заразно заболяване, поразяващо централната нервна система. Човек се заразява при ухапване, одраскване или олигавяне със слюнката на животно, болно от бяс. Причинява се от вирус
Zdravni%20temi -> Роля на комарите като преносители на малария
Zdravni%20temi -> Лечение с природни продукти(билки) на паразитните инвазии Морков Основно действие
Zdravni%20temi -> Ехинококоза на латински: Echinococcosis, наричана още Кучешка тения
Zdravni%20temi -> Ентеробиоза
Zdravni%20temi -> Профилактика на остеопороза какво представлява остеопорозата?
Zdravni%20temi -> 19-ти май Европейски ден за борба със затлъстяването се превръща в епидемия не само сред възрастното население, но и сред децата в България
Zdravni%20temi -> Бластоцистис хоминис
Zdravni%20temi -> Семейно планиране и контрацепция


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница