Идеен проект за оформяне на зелени кътовеДата09.01.2018
Размер13.54 Kb.
ИДЕЕН ПРОЕКТ

ЗА ОФОРМЯНЕ НА ЗЕЛЕНИ КЪТОВЕ

ЗА ОТДИХ

В двора на училището има изградени беседки, които не се използват поради това, че по-голяма част от тях е разрушена.След направено проучване и обсъждане с децата, решихме те да бъдат доизградени и озеленени.Така ще се превърнат в едно приятно място за отдих и провеждане на часове на открито.

В този идеен проект предвиждаме озеленяване на 2 броя беседки, с обща площ 36 кв.м, които се намират в предната част на двора.Ще използваме широколистна дървесна растителност и вечнозелени декоративни храсти под формата на жив плет.В близост до тях предлагаме изграждане на ефектни композиции от декоративни дървесно - храстови групи и широколистни цъфтящи храсти разположени предимно по периферията на двора.

В непосредствена близост до беседките в идейния проект предвиждаме изграждане на алпинеум на площ от 18 кв.м от варовикови камъни и скална украса, съчетани с интересни екзотични растения/ниски дървета, храсти, почвопокривни видове, цветя, сукуленти и др./. Използването на красиво съчетани цветя, треви, пълзящи растения, храсти и полухрасти в комбинация с камък, създават една невероятна природна среда.

Проектът цели да обедини усилията на родители, учители, ученици и общественост за подобряване на средата, в която учениците учат, спортуват и почиват;

   Благоустрояването на училищния двор ще допринесе за опазване, подобряване и естетизация на училищната среда. Ще създаде по-добри условия за работа и почивка на учащите се, учителите и помощния персонал. Чрез реализиране на дейностите по проекта учениците се приучват към преодоляване на   екологични проблеми, създаване на здравословна околна среда и опазването й.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница