Нова стъпка за Споразумението на кметовете: диалог на различни нива и иновативни подходи на управлениеДата15.01.2018
Размер41.92 Kb.
Нова стъпка за Споразумението на кметовете: диалог на различни нива и иновативни подходи на управление

Заключителното събитие от проекта "Да работим заедно за Споразумението на кметовете" (NET-COM) си поставя за цел да даде ясна представа за значимостта на националните платформи и клубове за Споразумението на кметовете, за ползите от тяхната дейност и постиженията до този момент. Заедно с това, в открит диалог ще бъде представен и обсъден отзвукът от изпълнението на Споразумението на национално ниво, с участието на представители на поддържащите структури, националните клубове, общините-членове, Европейската комисия, Изпълнителната агенция за конкурентоспособност и иновации, Съвместния изследователски център и Бюрото на Споразумението. Основна част от дискусията ще представляват препоръките от местните власти, събрани чрез специална анкета в рамките на проекта.

Международната конференция, която ще се проведе на 8 октомври 2013 г. в Брюксел, ще се фокусира върху диалога с представителите на националните клубове и платформи. Всички лектори и участници ще имат възможността да се включат в дебата относно бъдещите стъпки в развитието на Споразумението на кметовете на европейско, национално и местно равнище. Събитието ще бъде открито от Жерар Манян, изпълнителен директор на европейската мрежа Energy Cities, и ще започне с презентации и дискусии на тема "За какво работят националните клубове" с участието на следните лектори:

• Йоаким Лорец, заместник-кмет на Мюнхен (Германия, TBC)

• Арно Роденбург, кмет на Миден-Делфланд (Холандия, TBC)

• Николае Робу, кмет на Тимишоара или Дан Дякону, заместник-кмет на Тимишоара (Румъния, TBC)

• Таня Христова, кмет на Габрово

• Карин Томасон, заместник-кмет на Йостерсунд (Швеция)

• Франц Бахман, заместник-кмет на Юденбург (Австрия)

• Ищтван Захария, кмет на Молдава на Будва (Словакия, TBC)

Катлийн ван Бремпт, член на Европейския парламент (Белгия, TBC)

Програмата ще продължи с обсъждане на отзвука от изпълнението на Споразумението на кметовете на национално ниво, като сесията ще бъде водена от Улрике Янсен, изпълнителен директор на Climate Alliance. В дискусията ще вземат участие още Карл-Лудвиг Шибел, изпълнителен директор на Climate Alliance - Италия, Анна Яскула, заместник- директор на полската мрежа „Енергийни градове”, и Алекс Ферховен, ръководител на дирекция „Устойчиво развитие” в Асоциацията на фламандските градове и общини (VVSG).

**************

По инициатива на проект NET-COM, в 15 страни и региони са създадени клубове и платформи за диалог в подкрепа на Споразумението на кметовете, за да се гарантира:  • по-добра комуникация и обмен на знания между местните власти (подписали Споразумението или не), които ще подобрят собствените си умения и ефективност за постигане на целите на Споразумението;

  • по-добра комуникация, обмен и взаимодействие между местните власти и ключови участници, като например публични институции (министерства, национални и регионални агенции, регионални/областни администрации, асоциации на местните и регионалните власти) и всички други заинтересовани страни (бизнес, неправителствени организации, асоциации и т.н.), склонни да подкрепят местните власти в усилията им за постигане на целите на Споразумението.

Повече информация за изпълнението на NET-COM можете да намерите на страниците на уебсайта на ЕкоЕнергия, както и, разбира се, на официалния уебсайт на проекта.

Видео: http://www.youtube.com/watch?v=JAy0fwuZljAКлубове на Споразумението на кметовете в Европа:

Клуб

Координатор
Клуб

Координатор

Австрия

Climate Alliance Austria


Италия

Climate Alliance ItalyРегион на балтийските държави

Union of the Baltic Cities


Холандия


KlimaatverbondБългария

EcoEnergy Municipal Energy Efficiency Network


Полша

Polish Network Energie-CitésХърватия


City of Zagreb


Румъния


Oraşe Energie România


Фландрия, Белгия


VVSG – Association of Flemish Cities and Municipalities


Сърбия


City of NišФранция


Energy Cities


Словакия


CITENERGOГермания

Climate Alliance


Швеция


Klimatkommunerna


Украйна


Energy Efficient Cities of UkraineКаталог: UserFiles -> File
File -> Седмичен информационен бюлетин
File -> Седмичен информационен бюлетин
File -> Доклад на нпо за напредъка на България в процеса на присъединяване към ес, 2004
File -> Специална оферта за сезон 2015/2016 в Евридика Хилс Пампорово Нощувка със закуска
File -> Правила за условията и реда за предоставяне на стипендии за специални постижения на студентите във висшето училище по застраховане и финанси
File -> Отчет 31 март 2008 г. Междинен Баланс
File -> Наредба №111 от 12 октомври 2006 Г. За изпитване на продукти за растителна защита и одобряване на бази на физически и юридически лица
File -> Конкурс за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница