Някои стереотипи най-сетне сa развенчани— половината от българските жени вече не разчитат само мъжете да проверяват под капака на колата имДата01.08.2017
Размер49.44 Kb.
#27023
Някои стереотипи най-сетне сa развенчани— половината от българските жени вече не разчитат само мъжете да проверяват под капака на колата им.


  • Let it snow, let it snow, let it snow” – Мнозинството от шофьори в България, Румъния и Сърбия са добре подготвени за първия сняг, като слaгат навреме зимните гуми на автомобилите си.

  • Топло и приятно, така или иначе”— повече от 50 процента от жените в региона предпочитат малки симпатични коли като Chevrolet Spark, докато мъжете избират комфорта на семейните автомобили като Chevrolet Cruze


София, 20. декември 2010 – Chevrolet, една от най-бързо растящите марки автомобили в света, проведе проучване в няколко страни за навиците свързани с поддръжката на автомобила, което потвърждава, че шофьорите се грижат добре за своите „любими играчки”.
Времето може да създаде хаос по пътищата, със сняг, лед и мокра пътна настилка. Всичко това изисква специално внимание по отношение на подготовката на автомобила за зимата. Резултатите от проучването показват сходност в навиците на шофьорите в съседните страни. Изглежда, че падналият сняг и заледени пътища не изненадват шофьорите, тъй като повечето от тях вече са сменили летните гуми със зимни, в края на есента. Все пак обаче 82 процента от българските и 72 процента от сръбските шофьори са били по-нетърпеливи в това отношение от румънските (59%) , при които 24 процента все още чакат да падне първия сняг, за да сменят гумите на автомобилите си. Chevrolet съветва всички шофьори да сменят гумите си навреме, тъй като наред с по-добрата защита на пътя в лошо време, с подходящите гуми шофьорите печелят огромни ползи по отношение на комфорта на пътуването, спестяването на гориво и цялостното износване на гумите.
Проучването показа, че когато става на дума за поддръжка на автомобила, значителен брой от хората смятат, че са си свършили работата добре -- 75 процента в България и 69 процента в Румъния са си дали двете най-високи оценки, докато 66 процента от сръбските шофьори се оценяват по-скромно.

Сега всички могат да се възползват от наскоро представените Съвети на Chevrolet за грижа за автомобила, които ще помогнат на шофьорите да подобрят представянето си в тази област. Роб Хъф, автомобилен състезател от екипа на Chevrolet WTCC, и Ян Халеран - мениджър След продажбено обслужване на Chevrolet, дават полезни съвети за поддръжката на автомобила.


Когато става на дума за „цапането” под капака, българските жени показват изненадваща готовност да сами проверят, и да се уверят, че всичко е наред с колата им. 52 процента от българските жени твърдят, че често проверяват моторното масло, докато румънките и сръбкините далеч не са толкова склонни да правят това.( 25% от румънките шофьори и 38% от сръбкините шофьори), където повечето от тях разчитат на годишната поддръжка на колата.
Въпреки, че българите карат по-стари коли, ( 80% от анкетираните са заявили че карат коли, които са на повече от 6 години) те се грижат добре за тях. Резултатите от изследването,показват, че 34 процента и от шофьорите в България мият колите си веднъж седмично, а 26 процента веднъж на две седмици. В Румъния и Сърбия повече от 40% от шофьорите мият колите си веднъж седмично и около 30 % веднъж на две седмици. Това не е изненадващо след като 70% от колите в Румъния са по-нов модел и изглежда собствениците им се стремят да ги поддържат свежи.
Мъжете шофьори в България също показват, че знаят доста добре кога трябва да се сменят маслото на колата, на фона на съседите от Сърбия и Румъния. 79% от българските мъже знаят, че трябва да сменят маслото на колата си след изминаването на поне 10 000 км , докато това потвърждават само 61 % от сърбите шофьори и 63 % от тези в Румъния. В допълнение, жените шофьори в страната побеждават съседките си в Сърбия и Румъния по отношение на познаването на светлинните индикатори на таблото. 72 % от българките твърдят, че са опитни шофьори, които познават до основи колата си, докато този процент при румънките е 55 и съответно 67 при сръбкините шофьори.
Във всичките три страни приблизително половината от анкетираните жени са заявили, че предпочитат малки и симпатични коли. Градската кола на Chevrolet - Spark, променя правилата. Тя е толкова модерна и забавна, колкото и функционална. Моделът предлага стил и най-новите екстри за забавление. Spark e практичeн, с ниска консумация на гориво и ниски вредни емисии, като в същото време предлага много за цената си. За сравнение, въпреки общото предположение, че мъжете предпочитат бързи спортни коли, проучването показва че българските мъже оценяват повече от съседите си, комфорта на големите семейни коли - 57 %. Chevrolet има отговор на тези нужди със своя Cruze. Chevrolet винаги е означавал стойност и Cruze наистина отговаря на това обещание. С своя дизайн, външен вид, стил на интериора и качество на използваните материали, моделът предефинира значението за стойност, която клиентите получават.
1500 шофьори бяха интервюирани в България, Румъния и Сърбия, като общо 4700 шофьори участваха в проучването на Chevrolet, което обхвана 11 европейски страни, включително Хърватия, Словения, Унгария, Чешка Република, Словакия, Естония, Латвия и Литва.

За марката Chevrolet

Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 3,5 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и стремеж за постигане на най-доброто съчетание от цена и качества във всички сегменти от пазара, в които марката присъства. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2009 година, Chevrolet задържа своя пазарен дял на европейския пазар на ниво от 2.3 процента, реализирайки 426 000 продажби. Към момента марката разполага с мрежа от 2 900 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Новата гама на марката Chevrolet включва новия градски модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva, модела от среден клас Epica и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира изцяло новия фамилен ван Orlando, спортното купе и кабриолета Camaro, новото поколение на Aveo, хечбек-версията на Cruze, както и модернизираната версия на SUV-модела Captiva с четири нови двигателя. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Франция, Испания и Великобритания. Основаната от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма се подготвя да отбележи своя вековен юбилей с представянето на пазара на революционния електромобил с удължен пробег Chevrolet Volt. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес  http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.

За повече информация:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Мениджър Chevrolet Central and Eastern Europe - София

Тел.: +359 2 969 30 48

Мобилен: +359 886 964 999

+359 2 971 21 78

vladimir.todorov@gm.com
Зорница Иванова

Grayling Bulgaria

Тел.: +359 2 9515188

Мобилен: +359 889 756071zornitsa.ivanova@grayling.com


Каталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница