Осма среща на Националната работна група за опазване на земноводните и влечугите в БългарияДата08.07.2017
Размер15.55 Kb.
#25253Съобщение за медиите
Относно: Провеждане на “Осма среща на Националната работна група за опазване на земноводните и влечугите в България”
На 23.03.2008 г. в гр. София се проведе осмата среща на „Националната работна група за опазване на земноводните и влечугите в България”. На срещата присъстваха 46 участника представлящи Регионалните инспекции по околна среда и водите (София, Враца, Плевен и Благоевград), Дирекции на природните паркове „Странджа”, „Русенски Лом” и „Сините Камъни”, учени от Националния природонаучен музей (НПМ-БАН) и Централната лаборатория по екология- БАН, преподаватели от Софийския и Пловдивския Университет, експерти от UNDP/GEF Проект „Родопи”, Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), Българска фондация „Биоразнообразие”, Сдружение за дива природа «Балкани», Българско херпетологично дружество и Зелени Балкани. За първи път на форума присъстваха и студенти от биологическите факултети на СУ “Св. Климент Охридски” и ПУ “Паисий Хилендарски”.

Срещата се организира от БДЗП клон Пловдив съвместно с НПМ-БАН и любезното съдействие и финансова подкрепа на Проект „Родопи”.В България се срещат 18 вида земноводни и 34 вида влечуги, голяма част от които са силно застрашени. Основната цел на срещата бе да съгласува и координира дейностите на различните институции и усилията на експертите целящи опазването на българската херпетофауна. В осем презентации бях представени откриването на нови видове за страната, промени в херпетологичната систематиката, постигнатите резултати в опазването на земноводните и влечугите в България както и информация за обявявените нови защитени територии. Студентите получиха възможност да дискутират подготовката на дипломни работи, както и участия в текущи научни проекти и доброволчески лагери. Срещата завърши с дискусия за набелязване и планиране на конкретни дейности и приоритети за опазване на българската херпетофауна през настоящата 2008 година.
Лица за контакти: Георги Попгеоргиев, БДЗП: 0896798903,

Боян Петров, НПМ – БАН: 0889144949


БДЗП НПМ-БАН

Каталог: doc
doc -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
doc -> Програма за развитие „България 2020 8 Национална стратегия за регионално развитие 2012-2022 8
doc -> Лична информация
doc -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
doc -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
doc -> Провеждане на общинските състезания от ученически игри – 2015 г. Гр. Стара загора
doc -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница