От ираклион Екскурзиите се заявяват и заплащат на място по време на инфо срещата с представител на фирмата-партньорДата15.10.2017
Размер72.12 Kb.
#32416
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

о. КРИТ – за хотели на изток

от ираклион

* Екскурзиите се заявяват и заплащат на място по време на инфо срещата с представител на фирмата-партньор.

* Екскурзиите се провеждат на английски език или руски език

* Цените на екскурзиите подлежат на потвърждение на място.
Knossos Palace/ Музея в Ираклион / гр. Ираклион - (полудневна екскурзия)

Включва: Трансфер от/ близо до Вашия хотел, тур с екскурзовод до Двореца Кносос и Музея в Ираклион, свободно време в Ираклион.
Основни обекти: Пазара “Агора”, Двореца Кносос, Археологическия музей, Обиколка на гр.Ираклион. Само на няколко километра южно от гр.Ираклион се намира Кносос, столицата на Цар Минос и центъра на митичната Минойска цивилизация. Нашето посещение ще ни върне назад във времето – в последните 4 000 години, с митовете за Европа, Минотавъра, Лабиринта и Тезей, Дедал и Икар – най-старата европейска цивилизация. Архитектурата на Кносос впечатлява с постройки на няколко етажа/ за първи път в Европа!/, с бани, внушителни колони, канализационна система, акведукти, напояване, павирани улици и впечатляващи фрески. В Ираклион можете да се разходите из града и да видите Венецианските сгради и замък, внушителната Катедрала, фонтаните, пазара, да похапнете, да разгледате Археологическия музей, разположен в центъра на града. Той се счита за един от най-богатите в света. Той съхранява находки от минойската ера – 5000 г. пр.н.е. до 395 г. от н.е.

1-ва спирка – Откритият пазар за около 40 минути за снимки и шопинг.

2-ра спирка – Ираклион. Кратка обиколка с екскурзовод на Ираклион и след това или свободно време в центъра или посещение на Музея

3-та спирка – Кносос. Обиколка на Кносос с екскурзовод за около 1 час и свободно време за снимки

Западен Крит (Агия Триада – Ставрос - Ханя)

1-ва спирка – преди Ретимно за почивка за около 20 минути

2-ра спирка – Манастирът Св.Троица. Разглеждане на манастира, свободно време за снимки и покупки на био продукти от монасите – мед, зехтин, вино.

3-та спирка – Плажът Ставрос, където прочутият филм Зорба гъркът е бил сниман. Свободно време за плуване в кристалните води на залива.4-та спирка – Ханя. Около 3 часа за разглеждане на красивите улички от венецианския период на града и за обяд на Старото пристанище.Източен Крит (Йерапетра, Манастира Топлу, Вай, Сития)
Включва: трансфер от/ близо до Вашия хотел, целодневна екскурзия с екскурзовод

1-ва спирка – Йерапетра. Това е най-южният европейски град, известен с целогодишното производство на земеделски продукти. Свободно време за разходка по крайбрежната улица

2-ра спирка – историческият манастир Топлу. Около 40 минути за разглеждане и снимки.

3-та спирка – Вай – единствената естествена палмова гора в Европа. Около 1,5 ч. свободно време за плуване, обяд и снимки на това екзотично място.

4-та спирка – Сития. Свободно време за разходка по крайбрежната улица, за кафе и местните домашни сладкиши.


КНОСОС - ЛАСИТИ

1-ва спирка: Традиционното малко селище Краси за снимки с най-старото дърво в Европа
2-ра спирка: Пещерата на Зевс – за около 1 час – митичното рождено място на бог Зевс.
3-та спирка: Старият исторически манастир Кера – за около 20 минути
4-та спирка: Традиционното селище Мохос. Разходка из тесните улички и църкви и посещение по желание на местния музей. Свободно време за обяд в заведенията на площада
5-та спирка: Дворецът Кносос. Обиколка с екскурзовод за около 1 час и свободно време за снимки.


Платото Ласити
1-ва спирка: Традиционното малко селище Краси за снимки с най-старото дърво в Европа
2-ра спирка: Манастирът Vidiani – за около 25 мин.
3-та спирка: Пещерата на Зевс – за около 1 час – митичното рождено място на бог Зевс.
4-та спирка: Еко парк за около 45 минути – да се разгледат как се правят местните продукти като зехтин, вино, ракия, керамични изделия и други.
5-та спирка: Старият исторически манастир Кера – за около 30 минути.

6-та спирка: Традиционното селище Мохос. Разходка из тесните улички и църкви и посещение по желание на местния музей. Свободно време за обяд в заведенията на площада

.


КРИТСКА ВЕЧЕР
Фолклорна вечер, която ще ви даде възможност да се насладите на типични за Крит ястия и вино, докато започне богата програма с музика и танци от Крит и от континенталната част на Гърция.

Който желае, ще може да се включи и да научи основните стъпки от танците. Дори да не успеете да ги запомните, ще можете да направите красиви снимки за спомен от една незабравима вечер.Отпътуваме от хотелите около 19,00 с автобус, който ще ни отведе в традиционното селище Анополис, където се намира и таверната. До нея стигаме пеш, като това дава възможност да се потопите в автентична атмосфера. Началото на програмата е в 20,00 часа и продължава около 2-2,5 часа. Впечатляващото шоу ще ви върне назад във времето на Минойците, ще усетите критските традиции, през боговете на Олимп и се стига до модерна Гърция и Зорба гърка. Това е най-голямото шоу от такъв тип с 22 артисти и оркестър. След това отново с автобуси се прибираме в хотелите


AGIOS NIKOLAOS – SPINALONGA с пазара
1-ва спирка: Космополитния град Agios Nikolaos. Оттук взимаме корабче до о.Спиналонга. Време за разходка и кафе около пристанището и впечатляващото езеро. В сряда има пазар в Агиос Николаос, който е една допълнителна атракция в града. С корабче се пътува до о.Спиналонга. Сервиране на обяд на борда на кораба. По време на обяда, туристите могат да видят забележителния залив Мирабело, Агиос Николаос, Елунда и древния град Олус по време на круиза

2-ра спирка: Залива Колокита. Прекрасен залив – свободно време за плуване и снимки. Спасителни жилетки от всички размери се предоставят от корабчето.

3-та спирка: След 15-минутно плаване стигаме до о.Спиналонга. Разглеждане на острова и крепостта с екскурзовод и свободно време за снимки.

4-та спирка: Пристигане на пристанището на Агиос Николаос, качване на автобусите и връщане в хотела.
СПИНАЛОНГА БАРБЕКЮ
1-ва спирка: Космополитния град Agios Nikolaos. Оттук взимаме корабче до о.Спиналонга.

2-ра спирка: След 60-минутно плаване стигаме до о.Спиналонга. Разглеждане на острова и крепостта с екскурзовод и свободно време за снимки.

3-та спирка: Залива Колокита. Прекрасен залив – свободно време за плуване и снимки. Спасителни жилетки от всички размери се предоставят от корабчето.. Обяд – барбекю.

4-та спирка: Агиос Николаос. Време за разходка и кафе около пристанището и впечатляващото езеро.


ГРАМВУСА - БАЛОС
1-ва спирка: Преди Ретимно – за почивка – 20 минути.

2-ра спирка: Град Кастели в западната част на Крит. Оттам тръгват корабчетата за Грамвуса и Балос.
3-та спирка: Венецианската крепост на Грамвуса. След 1 час плаване стигаме до Грамвуса, където туристите имат 45 минути за разходка из крепостта и снимки към спиращия дъх залив на Балос.
4-та спирка: Лагуната Балос. След 15-мшнутно плаване от Грамвуса достигаме до кристалните води на лагуната Балос и там ще бъдем 4-5 часа. По това време ресторантът на кораба ще бъде отворен и туристите могат да го ползват(12.00-17.00). В Балос няма барчета, ресторанти и каквато и да било друга постройка. Природата е съхранена, както е.

5-та спирка: На връщане към курортите – 20 мин. почивка


ОСТРОВ ХРИСИ
1-ва спирка: Йерапетра. Това е най-южният европейски град и оттук тръгваме с корабче за остров Хриси.

2-ра спирка: остров Хриси. Имаме 4,5 ч. да се разходим из екзотичните плажове на Хриси с бял пясък и милиони малки черупки на ракообразни . Обяд ще бъде предоставен на кораба.

3-та спирка: Йерапетра. Свободно време за разходка из красивия крайбрежен път. Качване на автобусите и връщане в курортите.


ЖДРЕЛОТО САМАРИЯ
1-ва спирка: Преди Ретимно – около 25 минути.

2-ра спирка: На платото омалос. Това е последна спирка преди ждрелото за купуване на последни неща и WC.

3-та спирка: Ждрелото Самария. Внушително ждрело, най-дългото в Европа, изумителни гледки към заобикалящите го планини, малката рекичка, която тече по протежение на ждрелото и дивите кози кри-кри. Ждрелото е дълго 18 км и отнема около 4 часа ходене с водач.

4-та спирка: Агия Румели – на изхода на ждрелото – на Либийско море. Това е малко, изолирано село, разположено между скалите на ждрелото и морето. Свободно време за почивка, плуване и обяд в някоя от малките местни таверни. С лодка се пътува от Агия Румели до Хора Сфакион

5-та спирка: След 1 час плаване се достига до Хора Сфакион, качване в автобусите и връщане в курортите.

6-та спирка: Спирка за 20 минути за почивка по пътя.

Каталог: img -> upl -> files
upl -> Икономически основи на фирмата характеристика на производствения процес същност на производствения процес
files -> Анатравел 888 ” оод bulgaria, 4000 Plovdiv
files -> Анатравел 88 ” еоод bulgaria, 4000 Plovdiv
upl -> Стратегически маркетинг
upl -> Описание на допълнителните екскурзии: eкскурзиите се заявяват и заплащат преди отпътуване провеждането им е на български език
files -> За участие в дарителска кампания „слънчице и в твоя дом долуподписаните


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница