Подкрепа за родния край” Проектът „Подкрепа за родния край”Дата22.10.2018
Размер22 Kb.
#92145
Отличеният проект

Подкрепа за родния край”

Проектът „Подкрепа за родния край” олицетворява разбирането на „Асарел-Медет” АД за корпоративната социална отговорност - доброволна, дълбоко осъзната и рационално мотивирана потребност на компанията да отговори на обществените очаквания и социалните потребности, като даде своя значим принос за местното развитие. С дарителската си политика дружеството дългосрочно подкрепя развитието на община Панагюрище чрез подпомагане на инфраструктурни проекти, социална съпричастност и реализация на значими инициативи в родния край.Оказаното през 2008 година спомоществователство възлиза на 1 милион 176 хиляди лева, които са разпределени във следните направления:

Социална отговорност” – 200 000 лева. Предоставят се ежегодно на Община Панагюрище за реализация на важни инфраструктурни обекти, обществени и социални дейности и подкрепа на значими местни събития.

Освен благоустройствени проекти се подпомагат културата, образованието, социалната сфера, спортните клубове и др. Със средства на компанията се провеждат и важни местни инициативи – финансирана беше изработката на бюст-паметник на проф. Марин Дринов, подкрепено беше провеждането на Националния фестивал „Родолюбие”, традиционния рокконцерт и ежегодното автомобилно състезание...

Помощ в беда”500 000 лева. В условията на бедствено положение заради водната криза през лятото на миналата година, компанията постави обществените интереси над корпоративните, като спешно закупи и предостави на Община Панагюрище водопроводни тръби за 500 000 лева. Тогава от основното производство бяха изтеглени техника и екипи, които участваха в ремонтните работи. За сметка на „Асарел-Медет” беше възстановена и помпена станция „Златьовица”.

Здраве” - 401 000 лв. През 2008 година „Асарел-Медет” АД безвъзмездно предостави на лечебните заведения модерна медицинска техника. За МБАЛ „Събо Николов” ЕООД – гр. Панагюрище бяха осигурени компютърен томограф и многофункционален ехокардиограф, възлизащи на 265 000 лв. С това предоставената през последните години техника на панагюрската болница е за около 1 млн. лева. На „ДКЦ-І” ЕООД – гр. Панагюрище беше предоставен многофункционален ехограф, който позволява широкоспектърна диагностика и е на стойност 113 000 лв., а на областния център по хемодиализа в МБАЛ- Пазарджик беше дарен апарат за хемодиализа на стойност 23 000 лв.Програма Плюс” - 72 000 лв. Предоставена е подкрепа за реализация на други социално-значими инициативи на местно ниво като възстановяване на опожарени терени от горския фонд и закупуване на нови музикални инструменти на панагюрския духов оркестър.

Идея за благотворителност” – 3 000 лв. Оказана е помощ за идеи с благотворителна насоченост. Една от инициативите е свързана с открития през 2008 година Дневен център за деца с увреждания „Дъга” – с дарителски средства на работещи в компанията бяха закупени два рехабилитационни уреда. Ежегодно по случай Коледа и Първи юни малчуганите от панагюрските детски градини получават изненади от „Асарел-Медет”.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница