Програма за решаване на проблема „Сезонен и целогодишен воден режим в някои населени места", подкрепена от Публичната инвестиционна програма „Региони в растеж", Ви уведомявам за следнотоДата23.10.2018
Размер25.92 Kb.
ТипПрограма

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕИзх. No.....................

................. 2014 г.
ЧРЕЗ

Г-Н МИХАИЛ МИКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

42-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
ДО

Г-ЖА ЛИЛЯНА ПАВЛОВА

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

ОТ ПГ НА ГЕРБ
ДО

На Ваш № 454-05-77/17.04.2014г.
Относно: Програма за решаване на проблема „Сезонен и целогодишен воден режим“
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПАВЛОВА,
По поставените от Вас въпроси, свързани с Програма за решаване на проблема „Сезонен и целогодишен воден режим в някои населени места“, подкрепена от Публичната инвестиционна програма „Региони в растеж“, Ви уведомявам за следното:

Разработената от Министерство на регионалното развитие програма е базирана на предложения, направени от ВиК оператори, общински и областни администрации за реализиране на мерки, с които да се гарантира непрекъснатост на водоснабдяването в населени места, в които има сезонни или целогодишни проблеми с осигуряване на качествена услуга.

След определяне на 20 млн. лв с ПМС № 19/07.02.2014г. за осъществяване на спешни проекти за борба с безводието, всички включени в предварителния списък проекти бяха анализирани относно наличие на пълна документална готовност и възможности за реализиране до края на 2014г., след което бяха определени и конкретните инвестиционни предложения за финансиране.

В програмата са включени над 30 проекта, с които се предвижда изграждане и/или реконструкция на водоизточници, довеждащи водопроводи, резервоари, помпени станции и вътрешна водопроводна мрежа на населените места. По-големи проекти са: „Допълнително водоснабдяване на с.Ружица, община Никола Козлево“, „Реконструкция на външен водопровод за с.Раковица, община Макреш“, „Изпълнение на дейности за осигуряване проводимостта и техническите параметри на водопровода от ПСПВ „Ястребино“ до помпена станция Омуртаг“, „Реконструкция на напорен тръбопровод и съоръжения от помпена станция при яз.Дяково до резервоар в м.Цветница, Бобов дол, „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с.Прелез, община Завет“, Реконструкция на съществуващ водопровод за захранване населените места: кв. „Войново”, с. Поповци, с. Рачевци, с. Гиргини, с. Янковци, мах. Николчевци, мах. Божковци, с. Стоевци, с. Михайловци, с. Райновци, с. Новаковци, с. Враниловци, с. Драгановци, с. Смиловци, с. Драгиевци и с. Гъбене – етап I, община Габрово” и др.

В програмата са включени и проекти, които поради мащабността им и съответно по – дългия срок за изпълнение, са разделени на фази, като през 2014г. е предвидено да се извърши проектиране, изготвяне и одобряване на подробни устройствени планове- парцеларни планове или изпълнение на строително-монтажни дейности на етапи от обектите, които могат да бъдат самостоятелно въведени в експлоатация.

Нашата цел е с изпълнението на Програмата да се осигури подобряване на водоснабдяването на близо 300 000 човека от около 40 населени места от различни области: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, Разград, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, и Шумен и др.МИНИСТЪР: ДЕСИСЛАВА ТЕРЗИЕВАгр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 17-19

тел. 94 059, факс 987 25 17www.mrrb.government.bgПоделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница