Територията на европейския съюзДата27.08.2016
Размер17.44 Kb.
#7589


ФИШ VIII.I.2ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
ВАЖНО: Територията на Европейския съюз за целите на вътреобщностното облагане с ДДС не съвпада с митническата му територия!
НАПОМНЯНЕ: Доставките, възникващи във или предназначени за Княжество Монако, за целите на ЗДДС се третират като доставки, възникващи във или предназначени за Френската република. Същото се отнася и за остров Ман като в този случай същите се считат за възникващи във или предназначени за Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

За целите на ЗДДС доставките, възникващи във или предназначени Суверенните бази на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия в Акротири и Декелия ще бъдат третирани като доставки, възникващи в или предназначени за Кипър.


ПОНЯТИЯ:

Европейския съюз и територия на Европейския съюз е територията на държавите членки (§ 1, т. 3 от ДР на ЗДДС).

Територия на държава членка е територията на всяка държава членка, на която се прилага Договорът за създаване на Европейската Общност, посочена за всяка държава членка в чл. 229 от договора, без териториите, изключени от територията на Общността (виж Фиш VІІІ.І.3)

Лице, установено на територията на Европейския съюз е лице, което е със седалище и адрес на управление на територията на Европейския съюз или има постоянен обект на територията на Европейския съюз (§ 1, т. 12 от ДР на ЗДДС).


НАРЪЧНИК ПО ДДС, 2016

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница