В ъ п р о с от Аксения Тилева, Владислав Николов народни представители от пг на пп герб на основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и члДата13.12.2017
Размер18.85 Kb.
ЧРЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА 42 – то НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ


ДО

МИНИСТЪРА НА

ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Г – Н ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВВ Ъ П Р О С
от Аксения Тилева, Владислав Николов

народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ


На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 89 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасяме въпрос
ОТНОСНО: Зачестили хулигански прояви пред дискотека „Анаконда“ гр. Плевен.
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЙОВЧЕВ,
На срещи, организирани от народните представители от ПП ГЕРБ бяхме сигнализирани от разтревожени граждани относно зачестилите хулигански прояви и побой над младежи пред дискотека „Анаконда” гр. Плевен.

По-конкретно на 16.03.2014 г. в 1.30 ч. е бил нанесен побой над група младежи. Била е извикана полиция от едно от момчетата, като отзовалия се патрул задържа двама от побойниците и след „разговор” с тях същите са били освободени.

Младежите, на които им е бил нанесен побой са написали обяснения във II РПУ гр. Плевен. Дежурният полицай е извикал „Бърза помощ” защото състоянието на пострадалите е било тежко. По същото време в ЦСМП Плевен е имало и други пострадали младежи, които са разпознали по снимки от телефоните си същите побойници. Част от битите момчета са отказали да пуснат жалби след като са били сплашени от близки на побойниците.
ГОСПОДИН МИНИСТЪР,
Нашите въпроси са:


  1. Колко побоя са регистрирани на 16. 03. 2014 г. (събота срещу неделя) от 1.00 до 6.00 ч.?

  2. Има ли едни и същи лица, участници в повече от два от побоите?

  3. Защо не са задържани хванатите побойници от първия бой и бездействието на полицията не е ли предпоставка за останалите побоища, ако лицата са едни и същи?

  4. Членове ли са побойниците на спортен клуб по бокс в града?

  5. Защо полицията не е взела мерки тази престъпления да се разглеждат по чл. 325 от НК, а потърпевшите трябва да водят дела от частно правен характер?

  6. Колко медицински експертизи са издадени от съдебен лекар за събития от 16.03.2014г.

  7. Колко са регистрираните жалби за побой пред дискотека „Анаконда” гр. Плевен през последната година и какви превантивни мерки са предприети от органите на реда?

На основание чл. 90, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, моля отговорът на отправените към Вас въпроси да бъде в писмен вид.

Народни представители:

София


27.03.2014г.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница