007 Име на пациента (инициали): бебе АлисияДата30.12.2017
Размер26.88 Kb.
Име на студента: Снежина Богданова Случай №: 007

Име на пациента (инициали): бебе Алисия

Възраст: 7 месеца Пол: Ж Професия:
Оплаквания: (Използвайте скала от 0-10 за оценка на болката. „0” означава, че няма болка, а „10” е най-силна болка. Оценявайте по скалата всяка седмица и посочвайте оценката за всяко лечение)
Оплаквания от майката, че бебето има колики / болки в стомашната област, в резултат на което не може да лежи / спи / стои по гръб. При всяко обръщане по гръб заплаква.

Бебето спи по корем, при обръщане по гръб веднага се буди.

Отходните процеси са нормални, бебето е на кърма, не е захранвано с друго още към момента на терапията.

Майката приема медикаменти понякога, включително антибиотици, предписани от лекар. Няма личен лекар, тъй като е чужденка.


Диагноза: колики, болки в коремната област, неспокойно бебе
Сесия I: бебешки Боуен
Реакция по време на процедурата: не
Наблюдения на практикуващия: По време на прцедурата Алисия е ведра, усмихната, весела, активна, има нужда от непрестанно дундуркане, иначе лесно става сериозна и плаче.

Трудно изпълнение на движенията по гърба, тъй като бебето се опитваше да се обръща непрестанно и се движеше активно. Не много ефективно изпълнение по корема (по-скоро маркиране), тъй като коремчето беше твърдо, мускулите стегнати, непрестанни движения и ритане...


Резултати: била е малко по-спокойна в деня на терапията
Сесия II: ДБО1 (1-2), Бебешки Боуен
Реакция по време на процедурата: не е отчетена
Наблюдения на практикуващия: бебето беше заспало при идването за терапия, нормално изпълнение на движенията по гръбчето, събуди се при обвъщането по гръб и се разплака, наложи се да бъде захранена, за да се успокои и да заспи отново.
Резултати: наблюдавано е известно подобрение, по-спокойна е, не плаче толкова, пак се появяват болки обикновено след хранене. За да не плаче, майката трябва да я подрусва (все едно подскача в седнало положение) и да я потупва по памперса отдолу нагоре. Само тези действия я успокояват и развеселяват.
Сесия III: ДБО1 (1-2), ДБО2 бебешки Боуен (1-4), Движения 1-8 Тънки черва (без друга подготовка)
Реакция по време на процедурата: не е забелязана
Наблюдения на практикуващия: Бебето спеше по гръб при идването за тази сесия. Нормално изпълнение на движенията по гърба, не се събуди при движенията от процедура Тънки черва.
Резултати: Наблюдаван по-продължителен сън същия ден и нощ. Алисия е по-спокойна като цяло. Възможност да стои / заспива по гръб или подпряна настрани. Не се усеща така остро раздразнение след хранене. Принципно е засмяна и щастлива, ако плаче, е за не повече от минута.
Заключение: Отчетено е подобрение, но се затруднявам да определя процента.

Наблюдавано е по-голямо спокойствие на бебето в периодите между терапиите, особено в дните на терапията, по сведенията от майката бих могла да кажа, че е между 10-40% по-тиха и спокойна, неизискваща непрестанна грижа, забавление и развеселяване докато е будна.

Болките след хранене като че ли се разредиха и намаляха, горе долу в същото процентно отношение.

Като че ли болките в коремната област, които пречат на бебето да лежи по ръб и предизвикват някакъв дискомфорт, изчезнаха почти напълно или поне около 70-85% тъй като бебето често седи/лежи по гръб без да се разстройва и плаче.Към момента няма връзка с майката, тъй като е извън страната.

Майката е ползвала терапията преди това за себе си и я предпочита заради безвредността й. Изрази желание да се обучи, за да може сама да я прилага на дъщеря си.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> Биография: Цироза е траш група от град Монтана. Началото й дават Валери Геров (вокал/китара), Бойко Йорданов и Петър Светлинов (барабани) през 2002година
2014 -> Албум на Първични Счетоводни Документи 01. Фактура
2014 -> Гр. Казанлък Утвърдил
2014 -> 1. Do you live in Madrid? A
2014 -> Брашно – тип „500” седмична справка: средни цени за периода 3 10 септември 2014 Г
2014 -> Права на родителите: Да изискват и получават информация за развитието, възпитанието и здравословното състояние на детето, както и информация за програмите, по които се извършва възпитателно-образователната работа в одз№116


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница