Експерименталната ваксина на санофи пастьор срещу щама h5N1 на птичия грип постига висок имунeн отговор при прилагане на ниски дозиДата13.09.2016
Размер58.5 Kb.


ЕКСПЕРИМЕНТАЛНАТА ВАКСИНА НА САНОФИ ПАСТЬОР СРЕЩУ ЩАМА H5N1 НА ПТИЧИЯ ГРИП ПОСТИГА ВИСОК ИМУНEН ОТГОВОР ПРИ ПРИЛАГАНЕ НА НИСКИ ДОЗИ
Клинично изпитване представя революционна икономична формула, която увеличава възможността за натрупване на запаси и увеличава производствения потенциал до милиарди дози в случай на пандемия
Лион (Франция), 18 септември 2007 г. - sanofi pasteur. Днес подразделението за ваксини на групата sanofi-aventis оповести данни, посочващи, че новата му експериментална ваксина срещу грипа H5N1, съдържаща патентован адювант (помощно стредство) е предизвикал висок имунен отговор при инжектиране на най-ниската отчетена досега доза от антиген на H5N1.
Ваксината, която съдържа само 1.9 µg от антигена е генерирала висока степен на серопротективен имунен отговор в над 70 % от участниците в клиничното изпитване, като в рамките на същото клинично изпитване, ваксина, съдържаща 3,75 µg е генерирала висока степен на серопротективен имунен отговор в над 80 % от участниците.
След като бъде напълно разработена, тази ваксина ще даде на sanofi pasteur възможност за осигуряване на милиарди дози в случай на пандемия и значително ще увеличи потенциала му за производство на ваксини, от които да се създаде запас, който да бъде използван при евентуална пандемия. Това би било значително постижение за общественото здравеопазване и важно откритие в проучването и разработването на ваксини за предпандемични и пандемични ситуации, което напълно съответства с поставената от sanofi pasteur цел да отговори на световната заплаха от евентуална грипна пандемия.
Резултатите се основават на анализ на проведено в Белгия клинично изпитване. В него са взели участие 266 здрави възрастни, на възраст между 18 и 40 години. Изпитваната ваксина е произведена от инактивиран вирус H5N1 и съдържа ново, патентовано помощно вещество (адювант), което цели стимулирането на имунната система, за да се увеличи отговора към ваксината. На участниците са приложени по две дози от всяка от разновидностите на ваксината. Изследвани са четири нива на дозировка на антигена, като най-ниската доза е 1,9 µg.
Предварителните данни показват и добра кръстосана реактивност към по-скоро циркулирал щам на H5N1. В ход е по-нататъшна оценка на способността на ваксината да осигурява кръстосана защита от различните щамове на H5N1.
Sanofi pasteur е поел ангажимент при обявяване на пандемия от страна на Световната здравна организация (СЗО) да произведе възможно най-голям брой дози от най-усъвършенстваната си антивирусна ваксина във възможно най-кратки срокове. С оглед увеличаване на капацитета си, sanofi pasteur започна провеждането на клинични изпитвания с нововъведени помощни вещества (адюванти), които значително да намалят количеството на антигена, необходим за предизвикване на защитен имунен отговор към щама на H5N1, който световните здравни власти и експерти са идентифицирали като потенциален източник на следващата пандемия.
Според СЗО следващата грипна пандемия може да доведе до 1-2,3 милиона хоспитализации и 280 000 – 650 000 смъртни случаи само сред развитите нации. Очаква се влиянието й да бъде още по-опустошително в развиващите се държави.
Произвеждайки 170 милиона дози от противогрипната ваксина през 2006 г., sanofi pasteur затвърди водещата си позиция на най-голям световен производител на сезонни противогрипни ваксини, осигурявайки голяма част от приблизително 350-те милиона дози1, произведени в целия свят. Противогрипните ваксини Vaxigrip® и Fluzone® на sanofi pasteur са разрешени за употреба в над 100 страни.
Референция 1: www.who.int/vaccine_research/diseases/ari/en/print.html
Обща информация за световната грипна епидемия

Грипът е заболяване, причинено от силно заразен вирус, който лесно се разпространява от човек на човек, главно при кашляне или кихане на заразения индивид. Грипната пандемия е световна епидемия от особено опасен вирус, който отскоро е опасен за хората и срещу който няма изграден имунитет. Ето защо, пандемичните щамове могат да станат причина за толкова висока заболяемост и смъртност. Опитвайки се да намалят влиянието на евентуална пандемия, много държави разработват национални и транснационални планове за предотвратяване на евентуална грипна пандемия.


Санофи Пастьор” и готовността за справяне с пандемия

Компанията sanofi pasteur се е ангажирала да спомогне за готовността за посрещане на световна пандемия. Като световен лидер в проучването, разработването и производството на противогрипни ваксини sanofi pasteur активно участва в няколко проекта за подготовка за пандемия в САЩ и Европа, с цел разработване на ваксина, която да предоставя защита от пандемичния грипен вирус. Sanofi pasteur инвестира в съществено разширяване на производствените си мощности за производство на сезонни противогрипни ваксини в САЩ и Франция, които при нужда биха могли да бъдат използвани за производство на пандемична ваксина.


За повече информация, моля посетете http://pandemic.influenza.com
За sanofi-aventis

Sanofi-aventis е един от световните лидери във фармацевтичната индустрия и номер едно в Европа. Подкрепена от организация за научно-изследователска дейност на световно ниво, sanofi-aventis си е извоювала водещи позиции в седем основни терапевтични области: сърдечно-съдова, тромбоза, онкология, метаболитни заболявания, централна нервна система, вътрешни болести и ваксини. Sanofi-aventis е регистрирана на фондовите борси в Париж (EURONEXT:SAN) и Ню Йорк (NYSE:SNY).


През 2006 г. sanofi pasteur, подразделението за ваксини на групата sanofi-aventis, е осигурило над един милиард дози ваксина, като по този начин е направило възможно имунизирането на повече от 500 милиона души по целия свят. Световен лидер в производството на ваксини, sanofi pasteur предлага най-широка гама ваксини, предоставящи защита срещу 20 инфекциозни заболявания. Традицията на дружеството да създава ваксини, които опазват живота датира от повече от век. Sanofi pasteur е най-голямото дружество, изцяло посветено на създаването на ваксини. Всеки ден дружеството инвестира над 1 милион евро в проучвания и разработки. За повече информация посетете www.sanofipasteur.com или www.sanofipasteur.us
Изявления за бъдещето

Настоящото съобщение за пресата съдържа изявления за бъдещето, съгласно определението в Private Securities Litigation Reform Act от 1995 г., със съответните изменения. Изявленията за бъдещето са изявления, които не представляват исторически факти. Тези изявления включват финансови предвиждания и оценки, както и съответните допускания, изявления относно планове, цели, намерения и очаквания по отношение на предстоящи събития, дейности, продукти и услуги, както и изявления по отношение на бъдещи резултати. По принцип изявленията за бъдещето се идентифицират с думите „очаква”, „вярва”, „възнамерява”, „счита”, „планира” и т.н. Въпреки че ръководството на sanofi-aventis счита, че отразените в тези изявления за бъдещето очаквания са основателни, инвеститорите се предупреждават, че информацията и изявленията за бъдещето зависят от множество рискове и вероятности, много от които са трудни за предвиждане и по принцип са извън контрола на sanofi-aventis, като те биха могли да станат причина за това действителните резултати съществено да се различават от изразените или предвижданите в информацията и изявленията за бъдещето. Тези рискове и вероятности включват обсъжданите и посочени в публичните изявления до Комисията по ценни книжа и фондови борси и Френския пазарен регулаторен орган, направени от sanofi-aventis, в това число изброените като „Рискови фактори” и „Предупредително заявление относно изявления за бъдещето” в годишния доклад на sanofi-aventis – Образец 20-F за годината приключила на 31 декември 2006 г. С изключение на изискваните от приложимото законодателство, sanofi-aventis не поема каквито и да било ангажименти за актуализиране или ревизиране на каквито и да било изявления или информация за бъдещето.


sanofi pasteur

Петя Стратиева

Country Manager Bulgaria

Тел. + 359-(0)2-970-53-63

Petia.Stratieva@sanofipasteur.comVice President, Communications sanofi pasteur: Alain Bernal

Vice President, Media and Scientific Communications: Pascal Barollier +33 4 3737 5141

Vice President, U.S. Communications: Len Lavenda +1 570 839 7187

Sanofi Pasteur S.A. Headquarters - 2, avenue Pont Pasteur - F-69367 Lyon cedex 07 – FranceSanofi Pasteur Inc. - Discovery Drive - Swiftwater, PA 18370-0187 - USA - www.sanofipasteur.comПоделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница