Георги Радев ДюлгеровДата26.10.2018
Размер19.03 Kb.
#100472
ИЗ БЕСЕДАТА “И ОБХОЖДАШЕ ИСУС ВСИЧКАТА ГАЛИЛЕЯ” ОТ 5 ЮЛИ 1925 ГОДИНА, с. 35 ОТ УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

Георги Радев Дюлгеров


(линк към снимка, която се отваря в нов прозорец - ГАЛЕРИЯ)
Аз бих желал между всинца ви да се образува една вътрешна връзка на любов, да има взаимно уважение и почитание помежду ви, да зачитате вашите добри чувства.

Аз забелязвам в новото движение тук, в България една лоша черта. Тя е, че няма зачитане. Окултно движение, а започва да се разделя на особени мнения. Няма нищо в това, но важното е, че любовта няма деление.

Няма човек в България, който да проповядва любовта по-добре от мене.

Няма човек в България, който да свети повече от мене. Мислите ли, че има някой друг, това е заблуждение.

Аз мога да светя като Христа, не повече от Христа.

Аз мога да светя като Бога, не повече от Бога. И като казвам, че светя като Христа, аз се радвам, защото това е Божията светлина. Не, Божия Светлина е тя! Аз светя като Бога. Защо? Защото Бог е вътре в мене. И вие можете да светите като Бога.

Ако Бог е във всинца ни, ние ще се обичаме! Ще има помежду ни взаимно уважение и почитание. Нима аз мога да ви заблуждавам? Засега всинца трябва да се стремите към абсолютната свобода. Не разбирам слободията, но абсолютната свобода. Аз съм за нея. Всеки от вас ще бъде разумен да се жертвува за Истината, за Мъдростта, за Любовта. И ще бъдем готови сега, още днес, всички да изнесем великото дело, да проповядваме за този Велик Жив Господ, Който е направил Вселената заради нас и от благодарност да покажем, че както Той Се жертвува за нас, така и ние да сме готови да се жертвуваме заради Него. И този Велик Господ, Този Учител ще дойде за всеки едного от нас.

Та казвам: Този Христос, този Божествен Дух е навсякъде. За мен формите на религиите не означават нищо, защото те не разрешават въпроса за Царството Божие. Отнася се за православието, протестантизма, католицизма и др. Това са форми, които само подготовляват човечеството. Само Божият Велик Дух ще обнови света и Той действува сега. Нека създадем една нова форма и да покажем на съвременното общество, че ние седим по-горе от него и по ум и по сърце и то не само привидно, но фактически.

Само между две души, които се обичат, може да се възстанови онази връзка на любов!... Да се изпълни волята Божия в живота и към другите, защото Бог е Любов, която е мощното в света. Защото само великите разумни мисли, желания и действия съединяват хората. И така, именно, ние ще бъдем една мощна сила да извършим Волята Божия още сега...

Дошло е вече времето... всички спорове между вас да престанат. Не е въпросът за църквите, но Царството Божие да настане между всички, в душите на всички, за да дойде Божието Благословение с Божията Любов, Божията Мъдрост и Божията Истина.


Каталог: images -> upload -> izdania text
izdania text -> Последният концерт пред учителя
izdania text -> Папа пий ХI и учителя дънов
izdania text -> Владиката стефан и учителя дънов
izdania text -> Защо учителят даде песента “писмото” Нестор Илиев
izdania text -> Хористка в хора на радио софия виола Йорданова
izdania text -> Та няма да падне темелко Гьорев (линк към снимка, която се отваря в нов прозорец галерия)
izdania text -> Моята печка георги Събев
izdania text -> Кривият стълб на православието симеон Арнаудов (Дякона)
izdania text -> Френологичен случай райна Стефанова Арнаудова
izdania text -> Райна Стефанова Арнаудова


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница