Информационен бюлетин за периода 12. 03. 2012 – 18. 03. 2012 ГДата13.10.2018
Размер18.69 Kb.
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ПЕРИОДА 12.03.2012 – 18.03.2012 Г. • Приложено е изпратен протоколът от работната среща на Социален диалог „Здраве и безопасност”, проведена на 4 октомври 2011г. Темите, разгледани на заседанието са:

 • нова общностна стратегия за здраве и безопасност на работнато място за периода 2013 – 2020г;

 • проект: Ръководство за разработване на система за управление на здравословни и безопасни условия на труд;

 • проект: Инструкции за безопасност при работа с азбест;

 • работна програма на Социален диалог Строителство за периода 2012 – 2015г. • Покана за участие в работна среща на ВРГ „ПЧП и концесии” на FIEC:

В дневния ред на заседанието ще бъдат включени допълнително две теми:

 • Предложението на ЕК за самостоятелна директива за концесиите;

 • Текущо състояние на пазара на ПЧП в различните европейски страни.

Приложено са изпратени необходимите работни документи. • Във връзка с Директивата за командироване на работници и намерението на ЕК да въведе „верижна отговорност” единствено за сектор Строителство, FIEC са подготвили официално писмо до Комисията, в което изразяват несъгласието си относно намесата на европейско ниво във въпрос, който би следвало да остане национална отговорност. Според FIEC основната цел на „верижната отговорност” е да се занимае с евентуални възможни провали по веригата на под-възлагане, което не е специфично за строителния сектор. Освен това по-голямата част от страните-членки са решили да не въвеждат подобна система на „верижна отговорност”, вероятно защото те вече имат други механизми и инструменти за постигането на тази цел. Поради тези причини FIEC предлага на ЕК тази част от директивата, която включва „верижната отговорност”, да отпадне. • След допитване до всички федерации-членки относно коментари и допълнения по темата „Приходи от договори с клиенти”, проф. Енрико Лаги – председател на ВРГ „Счетоводни правила и финанси” на FIEC, вземайки предвид всички становища, е подготвил окончателната версия на официално писмо до Съвета по международни счетоводни стандарти (IASB). Документът е изпратен като приложение.
 • Испанската федерация SEOPAN, член на CNC, повдигна още един важен и спешен въпрос в областта на счетоводните правила – а именно притесненията относно решението, взето през ноември миналата година, че оператор, който предоставя строителни или ремонтни услуги, трябва да представи всички парични потоци, свързани с тази дейност, като оперативни парични потоци в споразумението за концесионна услуга. Приложено е изпратено писмо с повече подробности относно становището на испанската федерация по въпроса.

Каталог: images -> stories -> FIEC -> info-buletin
FIEC -> Уважаеми бъдещи членове на Европейския парламент
info-buletin -> Решение за предприемане на по-гъвкав подход за местни услуги и определени социални услуги
FIEC -> Доклад от Веляна Топалова, Гл експерт в отдел „Международна дейност
FIEC -> Съвет/ общо събрание четвъртък, 18/6/2009 15. 30 18. 30 Мадрид Хотел „Westin Palace”
FIEC -> Доклад от г-н Венелин Терзиев, Зам председател на ксб инж. Иван Бойков, Изпълнителен директор на ксб
FIEC -> Businesseurope
FIEC -> Доклад за дейността на Икономическата и правна комисия на fiec


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница