Из цикъла "1024 бели нощи" спящата красавицаДата19.07.2018
Размер47 Kb.

Из цикъла "1024 бели нощи"
СПЯЩАТА КРАСАВИЦА

(Special Edition by Duncan Griffin)

Имало едно време*, през девет кралства* в десето, един крал* и една кралица*. Народът много ги обичал, защото били добри, а и царството било богато и никой не се лишавал от нищо - всеки си имал тонален телефон, и средния достъп до Интернет бил 8К/сек.


Обаче кралят и кралицата били много нещастни, защото си нямали деца. Но и това нещастие отминало, когато една сутрин кралицата разбрала, че скоро ще си има дете. Когато разбрал за това, кралят пощръклял от кеф и издал заповед - цялото кралство да празнува. Хората само това и чакали - започнали да се веселят, да пеят и да пият, въпреки че повечето от тях дори не знаели защо правят първото, вършели много зле второто, и доста наблягали на третото. И ето, че съвсем скоро (според биологията не съвсем, но сега аз разказвам) детенцето се родило* - то било момиченце*.

Тъй като кралят много се притеснявал да не би неговата рожба да се зарази от нещо, той редовно си я преглеждал с F-PROT, и CleanUp.

Месец след раждането на детенцето, кралят поканил седем вълшебници*, които да орисат* детенцето. Първата казала, че момиченцето ще бъде с чудна красота*. Втората предрекла, че то ще има дарба да свири на всякакви инструменти (включително и бас-китара). Третата изтърсила, че тя ще бъде много интелигентна, четвъртата - че ще научи перфектно Асемблер, петата - че няма да се напива на купоните, тъй като ще издържа на пиене. Шестата - че ще танцува прекрасно.

И докато седмата се чудела какво да каже, през прозореца влетяла на метлата* си една вещица*, която всички били забравили, тъй като мислели, че е хвърлила топа много отдавна. И преди някой да успее да реагира, вещицата предсказала, че когато навърши 16 години, момиченцето ще го хване ток от ПРАВЕЦ-8Ц и ще умре. След което вещицата излетяла през прозореца. Тя не стигнала далеч, защото в двореца разполагали с ракети

ЗЕМЯ-ВЪЗДУХ, но това е друга тема.

Лошото било, че бедата била сторена. За щастие седмата вълшебница не била казала още предсказанието си, и ето че донякъде спасила положението, като съобщила, че момиченцето няма да умре, а само ще изпадне в кома*, за 256 години. Като чула това, за малко кралицата не изпаднала в кома.

Но кралят веднага съобразил, и издал заповед всички компютри ПРАВЕЦ-8 да бъдат заменени с К6-2 на 300, независимо дали притежателите им искат или не. За по-сигурно кралят заменил и ПРАВЕЦ-16.

И ето излезли две почти качествени версии* на Internet Explorer, и момиченцето станало на 16 години. Орисията на вълшебниците излязла вярна, и момиченцето било точно такова каквото предсказали: Всеки месец я избирали за мис IRC, свирело де що-имало на музикален инструмент, а когато нямало - и без инструмент, в цялото кралство нямало

кой да я затапи, сутрин преди лягане понаписвала един-два вируса за да не загуби тренинг. Колкото до купоните... абе не я канели много, защото поставяла всички гости на сух режим. Иначе наистина танцувала прекрасно, особено на рап-версията на "Две хубави очи", и денс хита "Тигре, тигре".

Обаче един следобед на принцесата и било много скучно. Събудила се още в 10 сутринта, и нямала какво да прави. До любимия й сериал имало още цели 5 часа и тя решила да се поразходи из двореца*, който всъщност не познавала много добре. Та мотала се де се мотала, и накрая стигнала до кралската изба*. Той краля предвидливо бил обезопасил избата за да не може ненапиващата му дъщеря да я пресуши: Бодлива тел, 500 кв.м. противопехотни мини и две роти гвардейци охранявали избата (Всъщност отначало мините били 1000 кв.м., а гвардейците - 8 роти).

На младата принцеса и станало ясно, че няма да може да се добере до избата, така че се отказала и заразглеждала мазетата наоколо. В едно тясно коридорче намерила една почти прогнила дървена вратичка забравена кой знае от кога. Тя решила да провери какво има зад вратичката (ей тъй - от любопитство) и й теглила един шут. Каква била изненадата й, когато

зад вратата се появила една мила бабичка с усмивка до ушите тикнала й едно MS-UZI под носа, и я питала за парола. Принцеската се пробвала, ама не й минал номера. Както и да е, тя бабката недочувала и я питала още два пъти, пък накрая вдигнала рамене и я пуснала като гост.

Като влезнала в стаичката на бабката, принцесата пак се отдала на любопитство. Но какво било учудването й, когато мернала на една дървена маса една дънна платка на ПРАВЕЦ-8Ц. Бабката била разбрала за офертата на краля преди години, ама си затраяла и не казала, че има Правец, щото тя си го ползвала за котлонче, а не знаела дали новите технологии ще й свършат работа.

Принцесата направо се ококорила. Тя бързо преместила тенджерката с боб която бабичката си варяла, и почнала да изследва пистите на дъното, щото те се виждали с просто око. И както си сочела с пръстче, без да иска докоснала някакво краче на процесорчето...

Всички светлини в двореца премигнали.

Бабичката хич не била доволна. Тя изхвърлила изпадналата в безсъзнание принцеса в коридора, залостила вратичката и си обещала никога повече да не пуска гости.

Скоро гвардейците намерили изпадналото в безсъзнание девойче...
Когато пренесли принцесата в спалнята й, разбрали кралят и кралицата, че това ще да е предсказанието на покойната дъртофелница*. Взели те един GSM, написали на него "идвай веднага", и го дали на едно циганче да го занесе на седмата вълшебница. Този подход те използвали откакто вече не останал кабел за крадене от кралството. И тъй като циганетата нямало как да си изкарват хляба, те решили да ги разкарват. Оказало се обаче, че с "МангалТел" вестите идвали по-бързо, щото те не минавали през БТК.

Дошла набързо вълшебницата с едно ферари с цвят червен, и разбрала каква е работата. Кралят и кралицата искали ако може и те да заспят, че дъщеря им като се събуди да си живеят живота всички заедно. (Защото така им харесва). Чула туй вълшебницата и си дала офертата:
Френско заспиване

$1500/човек

Заспиване 69

по договаряне

Заспиване с дрогиране

$150/човек + $25/доза

Заспиване с напиване

$100/човек + $20/бутилка

Обикновено заспиване

$2 на минута чакане, $1.5 за групи

Заспиване с чук

$0.75/човек, и $0.60 за над 1000 души.


Цените са без ДДС, всички непредвидени разходи се заплащат допълнително, всички оплаквания пренебрегнати!
Като видял офертата, кралят много се изкефил. Кралицата го изгледала накриво, и той като почнал да се пазари за "Заспиване 69", кралицата решила проблема като набързо го приспала. Това дало нова идея на вълшебницата, и тя набързо добавила в офертата "Заспиване Брус Лий - бързо и неусетно!".

След като поела нещата в свои ръце, кралицата набързо сключила договор. До вечерта целият дворец бил приспан почти безплатно*. Тъй като кралицата била много умна жена*, тя взела парите от хазната* и ги изхарчила.

Ама тя умно ги изхарчила: Купила 80 бъчви първокласно уиски и още толкова с вино. Продала всичкото злато, и обърнато във валута го внесла на срочен влог за 256 години в "Първа инвестиционна".

Накрая й останали само $1500.

Когато и кралицата заспала, вълшебницата почнала да подсигурява двореца, така че никой да не може да се добере до него преди да са минали колкото там години трябвало. За целта тя мислела да си използва вълшебната пръчка, ама тъй като напоследък често я използвала, решила да поспести малко мана*. Затова купила 160 каруци* фиданки*, наела стотина души, и за нула време залесила* около двореца. След това, 10 години поред давала под наем земята около двореца за прегаряне на оборски тор. Тя и още щяла да го дава под наем, ама земята твърде много се обогатила, и храсталаците станали големи и заплетени. Останала само една малка пътечка, която стигала на 500 клавиатурни дължини от двореца. В края на тази пътечка, вълшебницата оставила 5 тома "Да научим МS-ххххх", и поставила табела "Който използва книгите по най-добрия начин, печели дворец". По този начин тя поставила началото на играта "Стани богат", щото сама знаела че каквото и да правят героите които идвали да се пробват, нищо нямало да стане. Нощем водела арабски шейхове* в двореца да разглеждат, срещу съвсем скромната такса от $5000.

Въобще вълшебницата много добре се възползвала от ситуацията. А какви купони въртяла там...


Сто години по-късно, един принц бил на лов*. Видял той в далечината сред огромни дебри* да проблясва покрива на някакъв палат*, и разпитал селяните които точно в тоя

момент разбирате ли, били наблизо. Те му казали, че нищо не знаят. И тъй като принца не бил учил нито история*, нито география*, свил рамене и хукнал да гони вълци*. Затова, мили деца, учете и история, и география, да не изпуснете някоя принцеса.


Изминали двеста петдесет и шест години, и в една дъждовна вечер един заблудил се принц стигнал до гората, и веднага намерил тясната пътечка, щото според една видоизменена теория на вероятностите шанса затова бил цели 50%. Стигнал той до края на тази пътечка и намерил 5-те тома "Да научим МS-ххххх", и тъй като му било студено си подпалил огън с тях. Не щеш ли обаче, тъкмо това било най-доброто което можело да се направи с тези книжки.

И като пламнала оная ми ти гора!

Два месеца вълците яли пържени пилета от МFC*!!!

Ама принца като видял това и се уплашил. Хукнал той да бяга, ама не натам ами насам, и стигнал до двореца. А там всичко включено на Sleep Mode. Влезнал той в двореца, и почнал да разглежда, щото бил любопитен принц. Не след дълго, стигнал и до спалнята на принцесата. Видял я той колко била хубава, и естествено веднага хлътнал по нея. Решил да я събуди с целувка като в холивудски третокласен филм и... нищо не станало. Пак я целунал, ама тя пак не се събудила. (Ами друго не е ли пробвал? Абе пробвал е, ама пак не

станало.) Чудил се принца, чудил се какво да прави, и накрая прибегнал до последното

което се сетил.

Затворил всички прозорци, излезнал, влезнал, и принцесата се събудила!

Постепенно се събудила и цялата периферия. Никой не вярвал, че са спали цели 256 години, щото всички имали чувството че това бил най-приятния им сън. Само кралят имал главоболие, което не можел да си обясни, а кралицата странно му се усмихвала.

По-нататък няма какво да ви обяснявам, вие си знаете - оженили се принцът и принцесата, всички много се радвали, щото който не се радвал го гъделичкали. Друго интересно няма, освен да спомена, че борсата за спиртни напитки преживяла голямо сътресение, след като неизвестен контрабандист* обявил за продан 256-годишни уиски и вино, и то с бъчви, а "Първа инвестиционна" обявила фалит.

Нови думички:
Безплатно

For free.


Вещица

Вълшебница кракер.


Вълк

Куче версия 0.99.Вълшебница


Жена предсказваща бъдещо развитие на събитията като синоптик времето, но по-вярно. В някои приказки й приписват странни функции, като например да маха с пръчка посред нощ, и да превръща тиква в каляска*, което е пълна глупост, защото всяко дете знае, че от органично тяло с маса m, не може да се получи неорганично тяло с маса M, като m << M, независимо колко енергия се внася отвън.

География


Наука която ще ви научи къде има желязна руда, що за гора е Болонският лес, на какво е столица Мбабане, колко е дълбоко най-дълбокото, и други такива неща без които не може.

Дворец


Общежитие с асиметрично разположение на стаите, и без асансьор.

Дебри


Гора NT.

Дъртофелница


Възрастна женица.

Залесяване


Засаждане и развъждане на дървета и други растения. Едно от малкото хубави неща за които се е сетило човечеството.

Изба


Склад на едро за алкохол.

Имало едно време


Задължителна част в началото на приказките (като ВООТ-сектор).

История


Наука даваща отговори на въпросите: Кой? Кога? Къде?, понякога и Защо?

Каляска


Спортен модел каруца - две врати, две седалки, до 8 конски сили.

Каруца


Мерцедес с всички екстри: гюрук, 2-8 седалки, кожен салон, оригинални дървени части, здрави ресори, повечето време поддържа автопилот, но разполага само с една най-много две конски сили.

Кома


Sleep mode с трудно излизане.

Контрабандист


Кракер в търговията.

Крал


Мениджър, чието управление се предава по наследство.

Кралица


Съпруга на краля - Shareware версия на любовница (или лицензирана версия без право на upgrade).

Кралство


Феодална фирма, управлявана от крал.

Красота


Метод за оценяване на интерфейс.

Лов


Процес чийто смисъл вече е безсмислен. Изразява се в преследване на животни и лишаването им от живот.


Мана


Единица мярка за магия (или магария, в зависимост от случая).

Метла


Има се предвид специална модификация на домашното пособие, с вграден реактивен двигател, антирадар, и специална защитна система с ракети ВЪЗДУХ-ВЪЗДУХ.

Момиченце


Програмистка в първоначална физическа версия.

MFC


Microsoft Fried Chickens.

Орисване


Branch-prediction на живота.

Палат


Виж Дворец.

"Почти качествени версии"


Блокират само при три поредни натискания на "Back" бутона, и при някои непредвидени ситуации.

Раждане


Компилиране на готовия организъм.

Умна жена


Приказно същество, съчетаващо красота и интелект.

Фиданка


Бета версия на дърво.

Хазна


Трезор от по-висок порядък.

Шейх


Мениджър, най-вече характеризиращ се с твърде много секретарки.
Каталог: gallery -> text
gallery -> Ню Йорк текстове под снимки Средната част на Манхатън, гледана от Сентръл парк
gallery -> Близнаков припомня ангажимента на България за участие с осем процента от Сухопътните войски 1600 души в задгранични операции
gallery -> Унищожаването на 2011 Българската Армия
gallery -> О. з полковник григор дамянов георгиев
gallery -> Радиоводещият в българия
gallery -> Инициативен комитет за написване на книгата
gallery -> Изложба в VІІ соу „Кузман Шапкарев" откри Ангелина Станчева преподавател по приложни изкуства в юзу "Неофит Рилски". Гост на тържеството беше и Мила Сололова-главен експерт коонтрол и координация на социалните услуги
text -> Питър Бейли и Еркюл питието п и т и е т о


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница