Кампания на ес за здравословно хранене: играта в мрежа „Търсене на съкровището“ навлиза в крайната си фазаДата27.10.2018
Размер37 Kb.


IP/09/1988

Брюксел, 21 декември 2009 г.Кампания на ЕС за здравословно хранене: играта в мрежа „Търсене на съкровището“ навлиза в крайната си фаза

Младите европейци от ЕС27 са приканени да проверят какво знаят за балансирания хранителен режим и здравословния начин на живот, да преоткрият ползите от консумирането на плодове, зеленчуци и млечни продукти, както и да спечелят големи награди, включително в областта на спорта и добрите готварски навици. Крайният срок за търсачите на съкровище да го намерят е 31 декември 2009 г.

Под наслов „Хапни с нея, пийни с нея, играй с нея“, на пуснатия на 28 септември под патронажа на комисар Мариан Фишер Боул уебсайт (вж. IP/09/1366) са представени различни герои – плодове, зеленчуци и млечни продукти, изглеждащи вкусни и ефектни, които разказват своите истории на учениците.

Играта „Търсене на съкровището“ се състои от 8 кръга с по 2 въпроса, като Вкусната дружина помага да се намерят отговорите на уебсайта. Могат да участват деца под 16 г. възраст, а привлекателните награди за пълно с енергия начало на 2010 г. включват колело за планински терен, машини за кисело мляко или сок, както и комплект пособия за игра на тенис на маса.

Хронология на кампанията

Кампанията за здравословно хранене се провежда успоредно със схемите на ЕС за раздаване на плодове и мляко в училищата — важни инициативи за насърчаване на по-балансиран хранителен режим и здравословни хранителни навици у децата.

Чрез кампанията за здравословно хранене посланието „Хапни с нея, пийни с нея, играй с нея“ достига направо в училищата. Над 17 000 деца и техните учители участваха в игрите на вкусната дружина, представени като пътуващо шоу в Белгия, северна Франция, Обединеното кралство, Ирландия, Естония, Литва и Полша. Инициативата се прие много положително от училищата, определящи проявите като интересни, образователни и интерактивни. Шоуто определено би трябвало да бъде продължено поради големия брой искания за втора вълна от посещения в още повече европейски училища.

В атрактивен видео материал участват белгийската шампионка по тенис Жюстин Енен и 8-годишният рекордьор на Гинес Росолино Канио, които насърчават изграждането у децата на по-добри хранителни навици.

За родителите са предвидени набор от полезни съвети и начини как да накарат децата си да си направят балансирана закуска или да изберат здравословни леки закуски между основното хранене. В къта на учителя се предлага достъп на всички езици на ЕС до рубриките Най-добри инициативи, Факти и цифри и Учебен материал, предназначени да подпомагат учителите в работата им.

Неотдавнашно проучване на Евробарометър показа, че три четвърти от участниците са „напълно съгласни“, че в „днешно време изглежда, че има повече деца с наднормено тегло, отколкото преди пет години“. В действителност в ЕС около 22 млн. деца са с наднормено тегло, като 5 млн. от тях са със затлъстяване.

За допълнителна информация:

Кампания „Вкусната дружина“:http://ec.europa.eu/agriculture/tasty-bunch/

Игра „Търсене на съкровището“:http://ec.europa.eu/agriculture/tasty-bunch/treasure-hunt/index_en.htm

Актуализирани материали за пресата с картина и звук се публикуват на:http://ec.europa.eu/agriculture/tasty-bunch/press-corner/index_en.htm?press=audiovisual


Каталог: rapid
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Европейската комисия е готова да започне преговори със сащ за споразумение за личните данни с цел борба с тероризма и престъпността
rapid -> IP/10/609 Брюксел, 26 май 2010 г. Европейската комисия се стреми да постигне високи стандарти за закрила на неприкосновеността на личния живот в рамките на споразумението за защита на данните между ес и сащ
rapid -> Европейска комисия — Съобщение за медиите
rapid -> Заседание на Съвета Външни работи Търговия Женева, 14 декември 2011 г. Председател г жа Hanna trojanowska
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Texte bg conseil europeen – bruxelles 15 & 16 octobre 2008 conclusions de la présidence


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница