My jungle hut и социалният медиен маркетинг Различен достъп ПредставянеДата12.03.2018
Размер43.91 Kb.


Превод от английски – за Крис

MY JUNGLE HUT и социалният медиен маркетинг

Различен достъп

Представяне

MY JUNGLE HUT е обществен сайт в социалната мрежа, създаден да осигури разумен достъп до Интернет на членовете си, които да си сътрудничат, като формират онлайн-групи и общности с общи интереси. Чрез тази медия нашата цел е групите и членовете да си сътрудничат директно и да споделят интересите си с нашите рекламодатели. Това е меч с две остриета, създаващ разширено безплатно рекламиране в рамките на платените критерии на рекламодателите. Елементарен основен факт е, че най-доброто рекламиране е „Думата от устата” (пряката реклама). И най-голямата платформа за това е Интернет с над 3,4 милиона потребители по целия свят.Използване на пътнически агенции

Много хотели и ваканционни селища използват пътнически агенции и туристически компании. Около 95% от бизнеса, който те представят, е за пиковите периоди, предимно от средата на юни до началото на септември, като те използват само онези туристически бази, които предлагат най-добрите и високи комисионни. Дори и в този случай те не дават 100% резервации по време на туристическите сезони.

Извън туристическия сезон, според мнението на компаниите, се резервира много малко и това води до огромни бизнес загуби за туристическата индустрия. Също така болшинството от тези компании предлагат едни и същи хотели, туристически обиколки и други, изоставяйки огромното мнозинство от туристическите бази без представяне чрез промоции и без резервации.

В съответствие с горе казаното България губи огромни доходи, поради губещия туризъм, до който не достигат чуждестранните туристи от страните зад океана. Това, което се забелязва до сега е, че туристите от страните на Европейския съюз в болшинството си са слабо представени. При този най-голям потенциал. А тези от Япония, Китай и Русия не съществуват виртуално. И все още не виждаме туристи от Северна Америка!!

Туризмът е глобално явление и това не означава, че правиш бизнес, ако се концентрираш само върху три месеца от годината и губиш след това десетки милиони лева.

Предлагане на алтернативи

Неотдавна студенти от университетите в страните на Европейския съюз проведоха едно много задълбочено проучване за ваканционния туризъм като индустрия и неговите пропуски. Ето някои от откритията на това проучване:

Само 27% всъщност искат пясък, слънце и почивка на море. Това са предимно млади семейства и от възрастовата група до 35 години. Други 60% биха предпочели почивка на спокойствие, далече от претрупаните и задръстени плажове. Тези над 55 години и пенсионерите предпочитат предимно „културни” почивки, разглеждане на забележителности и индивидуални занимания. Други 80% искат почивката да удовлетворява техните собствени конкретни интереси, а 97% смятат, че туристическата индустрия не предлага много привлекателни възможности за почивка, които реално са в наличност.

Във възрастовата група от 35 до 55 години 40% са доволни от туристическите агенции, обаче 60% смятат, че им е било насила наложено какъв тип почивка да си изберат от предложените. Други 98% остават нещастни от това, че не всички от предложените видове почивка са им предоставили алтернативни атракции, които биха ги заинтригували .

Почти 100% ясно са изразили мнението си, че те биха предпочели да резервират техен собствен маршрут за почивка, отколкото да използват пътнически агенции, които те намират за желаещи да помогнат, но лошо ориентиращи се и неосведомени относно маршрутите за почивка, атракциите и алтернативните занимания. Очевидното мнозинство заявяват, че те биха използвали Интернет, за да резервират своите почивки, ако сайтовете, които те ще използват, дават цялата информация за дадения район и тя е подходяща за туристите.

Всички, включени в туристическата индустрия, се контролират от няколко главни ваканционни оператори и има много, което да се направи, за да се насърчи по-добрата Интернет осведоменост.Какво може да предложи MY JUNGLE HUT

Ние сме добавили много характерни особености, които формират този много изчерпателен медиен сайт от социалната мрежа. И в нашето първоначално усилие да съберем хора от целия свят, които имат общи интереси, ние сме добавили един цялостен и завършен ваканционен портал www.myjunglehut.com/holiday . Това е една много скъпа програма , която позволява на рекламодателите да поставят реклами по най-изчерпателния начин, който е възможен.

Регистрирайте се с MY JUNGLE HUT като член, кликнете на линка на хоум-пейджа на ваканционния ръкопис и регистрирайте своите неща също. Вие можете да поставите своите реклами, до 5 на брой, с едно видео или до 15 снимки, или можете да ни изпратите подробностите и ние ще ги качим и ще поставим вашата реклама или реклами вместо вас.

Веднъж, след като вашите реклами започнат да действат, стартирайте своя собствена група и/или ваш блог и пуснете допълнителна информация, която вие желаете. Уведомете всеки от вашите клиенти и им позволете да научат за сайта, да станат членове самите те и ги помолете да включат както препоръки, така и полезна информация за тяхната почивка. Колкото повече клиенти вие успеете да включите, толкова повече допълнително и безплатно рекламиране ще получите. И обществената гласност на вашия бизнес ще се разпространи по целия свят, което съответно ще разшири вашите резервации и вашия бизнес.

Нека да подчертаем, че едва ли повечето от вас, да не говорим за всички, ще имате уебсайтове. Само двама или трима ще се появят в глобалните търсачки на първите пет страници. Останалите просто много рядко ще бъдат виждани от хората, които търсят информация за почивката си. Като се присъедините към нас, вашето представяне в глобалния Интернет ще бъде наистина много голямо, а чрез вашите групи и блогове, които ще добавят специфично съдържание, през цялата година вашите възможности ще бъдат огромни.

На този момент искаме да наблегнем – през цялата година, защото хората ходят на почивка през цялата година, а не само в пиковите периоди, считани за „отпускарско време”. Различните интереси на хората обхващат различни сезони.

Ние открихме, че в България много малко хора имат нужните познания относно Интернет, а виртуално изобщо нямат познания за обществените медии. Като изключим нашите конкуренти Face book, Twitter, My space и подобни на тях, ние не просто позволяваме на хората да поставят няколко реда или реклами. Ние им показваме как най-изчерпателно да се осведомяват и да навлизат в света на глобалния Интернет.

Възможно е някои да не разберат какво им предлагаме, но останалите трябва да бъдат сигурни в простия факт: колкото повече хора знаят за вашия бизнес, толкова повече резервации ще имате през цялата година.

Благодарим ви

Крис НайтMY JUNGLE HUT
Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница