Пресинформация 31 юли, 2012 годинаДата02.08.2017
Размер51.62 Kb.
#27094

Пресинформация


31 юли, 2012 година

Opel ADAM – големи инвестиции в малкия автомобил


  • Заводът в град Айзенах в германската област Тюрингия се подготвя за започване на производството

  • Разнообразието от възможности за индивидуално оформление на модела поставя предизвикателства пред специалистите в областта на производството

  • Моделът ще бъде единственият в този сегмент, който се произвежда в Германия

Рюселсхайм. Айзенах в германската област Тюрингия е град с 43 000 жители. Родното място на Йохан Себастиан Бах, увенчано от живописната крепост на замъка Вартбург. Място изпълнено с изобилие от културни забележителности и природна красота. В същото време Айзенах е прочут и с нещо коренно различно – хората в града са изключително горди с местните традиции в областта на автомобилното производство. Заводът на Adam Opel AG е сгушен в идиличната долина Хьорзел (наречена така на преминаващата през нея река) и в момента гъмжи от специалисти по организация на производството, подготвящи старта на новия модел Opel ADAM.


Независимо дали става дума за цветове на лаковото покритие, нива на вътрешно обзавеждане или детайли от интериора – никога преди автомобил от този пазарен сегмент не е бил в състояние да предложи подобно изобилие от възможности за индивидуално оформление. За бъдещите клиенти това е изключително привлекателно качество на модела, но за производствените специалисти е огромно предизвикателство. Въпреки това служителите на завода в Айзенах са готови с удоволствие да се справят с решението на тази задача. “С този автомобил ние искаме да покажем на хората нашите истински възможности, умения и талант. Клиентите ще бъдат изненадани от невероятната свобода по отношение на индивидуалното оформление, която нашият модерен градски модел ще предложи при появата си в официалните представителства на марката в началото на следващата година,” споделя със задоволство директора на завода Щефан Фесер.
Заедно със своя екип, наброяващ 1 600 работници и служители, Фесер работи усърдно вече повече от година върху педантичното изпълнение на плана за качване на новия модел на поточните линии. Разбира се, целият този процес протича паралелно с производството на изключително успешния модел Corsa, от който вече милиони са напуснали завода в Айзенах. Opel инвестира 190 милиона евро за подготовка на завода за пускането на модела ADAM, включително и в изграждането на нови сгради и свръхмодерни производствени мощности.
Opel ADAM – с ангажимент към Германия
Изключително необичаен е фактът, че модел от този пазарен сегмент се произвежда в Германия. Opel е единственият автомобилен производител в света, който взема подобно решение благодарение на изключително добрите показатели и успехите, отбелязани от завода в Айзенах. “Моделът ADAM ни изправя пред сериозни предизвикателства по отношение на производството и логистиката, но ние се радваме на това и сме готови да ги посрещнем. Искаме да подчертаем обстоятелството, че производството на подобен автомобил в Германия е напълно възможно,” отбелязва Щефан Фесер.
Благодарение на гъвкавостта на производствените съоръжения на завода в Айзенах, клиентите на новия модел ще се радват на почти безгранични възможности по отношение на избора и индивидуалното оформление на оборудването. Te могат да направят своя избор сред широк спектър от външни лакови покрития, съчетани с три различни цвята на покрива. Oсвен това те могат да се възползват от възможността за избор на разнообразие от цветове на интериора, декоративни облицовки и тапицерии на тавана, сред които и уникално “звездно небе” с LED-светлини.
Maрк Адамс, отговорен за дизайна вицепрезидент на Opel споделя - “Няма друг автомобил в този пазарен сегмент, който може да бъде съобразен с личния вкус на своя собственик така, както Opel ADAM, защото ние предлагаме практически неограничена палитра от външни и вътрешни цветове, тапицерии, декоративни възможности и комбинации между различни пакети оборудване и аксесоари. Малко вероятно е нашите клиенти да срещнат някога автомобил, който да прилича на техния.”
Изцяло нова инфоразвлекателна система с възможност за интеграция на операционните системи Android и Apple iOS
В допълнение към всичко това, ADAM предлага най-новите и престижни достижения в областта на технологиите, които обикновено се срещат в по-висшите автомобилни класове. Сред тях е бордовата инфоразвлекателна система, позволяваща интеграция на смартфони (с операционна система Android или Apple iOS) и интернет базирани приложения.
Заключителни щрихи към производствените мощности
По време на официалната заводска ваканция, която започва през тази седмица, специалистите по организация на производството ще използват затишието в производствения процес, за да нанесат последните щрихи от промените, необходими за старта на ADAM. Новият модел ще се произвежда на същата поточна линия както и Corsa, а производството на два различни автомобила на един конвейер изисква висока степен на концентрация на всички заети в процеса. Първите тестови образци вече са сглобени, а изпитателните прототипи с тяхното характерно маскировъчно оцветяване на черни и бели квадрати вече са забелязани в Айзенах и околностите през последните няколко седмици, предизвиквайки истинско въодушевление сред очевидците на тяхната поява.

Нова производствена сграда, нов бояджийски робот и заваръчни съоръжения

В сърцевината на програмата за разширение на завода е новата производствена сграда с означение E100, в която на площ от 22 000 квадратни метра ще се извършва заварка и монтаж на компоненти на каросерията и ходовата част. За целта са инсталирани изцяло нови заваръчни инсталации.

Новата производствена мощност разполага с директен достъп до железопътна линия, която осигурява възможност за незабавна доставка на произведената продукция. Освен това производствената сграда има седем на брой рампи за камиони в задната си част и една рампа в страничната част. Новият монтажен център е свързан с центъра за производство и монтаж на каросерии, както и с поточната линия за заключителен монтаж на автомобилите. По този начин се гарантира, че отделните компоненти ще достигат точно и навреме до съответните монтажни постове по продължение на поточната линия.

Бояджийският цех също е трябвало да бъде подготвен за идването на ADAM. Поточната линия при него е оборудвана със свръхмодерна роботизирана технология, която дава възможност за възможно най-доброто и ефективно нанасяне на лаковото покритие при модели с различни типове каросерия.

Поръчките на новия Opel ADAM ще стартират след официалната премиера на модела в рамките на автомобилното изложение в Париж (29 септември – 14 октомври, 2012 година). Първите автомобили ще постъпят в представителствата на марката през месец януари 2013 година.
За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com
Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на media.opel.com.


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница