Прессъобщение софия, 22 януари 2014 гДата07.08.2018
Размер76.5 Kb.
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

София, 22 януари 2014 г.Катар Мениджмънт Ейджънси ЕООД, съвместно с Тексима Трейдинг ЕООД създават ново съвместно дружество

БЪЛГАРИЯ - КАТАР СЕЛСКОСТОПАНСКА КОМПАНИЯ ООД

Сътрудничество между Катарска инвестиционна група и България в сферата на селското стопанство

Катар Мениджмънт Ейджънси (Кю Ем Ей България) е бързо разрастваща се конгломератна група, произхождаща от Държавата Катар, която започна да развива своята дейност и в София, България от януари 2013 година. На основата на подписано партньорско споразумение с Тексима Трейдинг ЕООД, България е регистрирано съвместно дружество „България - Катар Селскостопанска Компания“ ООД, с основен предмет на дейност – изкупуване, угояване и продажба на живи животни - агнета и телета, предназначени за всички световни пазари и производство на концентрирани фуражи за собствени нужди и продажба на трети страни.

Новата съвместна компания поставя началото на обещаващо сътрудничество между българската и катарската страна в областта на производството и реализацията на селскостопански продукти, като по този начин това ще открие и нови възможности за инвестиции в сферата на селското стопанство. Компанията има намерение постепенно да разширява своята дейност по угояване на живи животни до пълно задоволяване на търсенето от страна на своите клиенти, като едновременно с това започне и производство на концентрирани фуражи, достъпни за местна употреба и износ. Целта на „България - Катар Селскостопанска Компания“ ООД ще бъде изкупуване, угояване и износ на живи животни, както и производство на концентрирани фуражи най-вече за нуждите на клиенти от района на Персийския залив и Близкия изток, но и други региони на света не се изключват като потенциални бъдещи пазари.

Презентирането на новото катарско-българско дружество ще се проведе в София, в хотел Шератон, зала Сердика, на 22 януари 2014 г., от 18:30 ч., където ще се обявят целите, концепцията и стратегията за развитието на компанията в присъствието на представители на държавните, обществените и бизнес среди на Катар и България.

Моля ,

потвърдете присъствието на представител до 17.01.2014 г. на:E-mail: info@qmaqatar.bg

Телефон: +359 887 305 307Катар Мениджмънт Ейджънси ЕООД:

Катар Мениджмънт Ейджънси ЕООД (Кю Ем Ей) е една от водещите конгломератни компании в Катар. Основана през 2008 година, Кю Ем Ей включва група фирми с различен предмет за дейност – от IT сектора и бизнес консултирането до услуги в сферата на търговията с бързооборотни стоки.

Кю Ем Ей, която е основана със 100% частен капитал, чрез своя непрекъснат растеж и достигане на поставените бизнес цели, дава един неоценим принос за развитието на страната си.

Компанията възнамерява да разшири дейността си както чрез регионални, така и чрез глобални стратегически партньорства с други утвърдени международни компании за предоставяне на услуги от световна класа, които да осигурят работещи и печеливши решения в различните дейност, в която специализира.

В качеството си на компания с 50% годишен растеж, разчитаща на своя квалифициран и опитен персонал, Кю Ем Ей се явява ключов играч за национални и международни компании, които търсят най-подходящия партньор за бизнеса си в Катар, който да може да им осигури ефективни услуги и работещи решения на атрактивни цени за постигането на своите корпоративни цели.

Адрес: бул Ал. Стамболийски 84-86

София 1303

Тел.: +35924217625

Факс: +35924217624

Ел. поща: info@qmaqatar.bg

Уебсайт: www.qmaqatar.bg

Тексима Трейдинг ЕООД:

Тексима Трейдинг ЕООД е регистрирана през 1993 год., със седалище и адрес на управление в с. Баните, обл. Смолян, България. Работещите в дружеството, както и собственика и управител на фирмата, притежават значителен опит в областта на изкупуването, угояването и реализацията на живи животни и охладено месо.

Дружеството започва дейността си като партньор на бившата държавна организация РОДОПАИМПЕКС, постепенно изгражда структури за пряко изкупуване на живи животни в по-голямата част от страната и за периода 1995-2003 год. осъществява над 60% от износа на живи животни за Арабските пазари и Европейския съюз. През 1997 год. фирмата инвестира значителни по обем средства, като закупува почти всички бази на РОДОПАИМПЕКС, модерни животновози, собствен кораб и т.н.

През периода 1994-1997 год., успоредно с развиването на дейността си в България, дружеството се установява и на пазара в Украйна, където заедно с обединението УКРАИНМЕСПРОМ регистрира съвместно дружество – УКРСЕЛХОЗПРОДУКТ. През този период Тексима Трейдинг ЕООД е на второ място в Европа по износ на живи животни и охладено месо.

Дружеството е осъществило и поддържа и в момента коректно партньорство с известни представители в този бизнес, както на Арабските, така и на Европейските пазари.

Тексима Трейдинг ЕООД притежава дъщерна фирма – Тополи ЕООД, която е собственик на база в с. Тополи, с добре изградена инфраструктура, намираща се в индустриална зона на 1 км от летище Варна и на 3 км от пристанище Варна. Базата е разположена на площ от 100 дка, от които 12.950 дка представляват покрита складова площ, оборудвана с модерна техника за обработка на товари, отговаряща на европейските стандарти.

Дружеството има сериозен опит в логистичната дейност, свърана с управление на материални потоци и материални запаси от ралични продукти. Така например, фирмата е реализирала износ на живи шилета от България за арабските пазари на стойност над 80 млн евро и на телета за същите пазари за над 60 млн евро. Износът на охладено месо за европейските пазари, главно Италия и Гърция, възлиза на 30 млн евро. През последните 5 години дейностите, свързани с угояването и износа на живи животни и производство на фуражи са обособени в базите на Тексима Трейдинг ЕООД в с. Белокопитово и с. Градище, обл. Шумен. В базата в с. Тополи, обл. Варна се складират и управляват продукти с различно предназначение – бяла техника, хранителни продукти, текстил, химически продукти и др. В дружеството, наред с другите специалисти, работят и опитни експерти по логистика, европейско право и управление на финансите.

Адрес: с.Белокопитово,обл.Шумен

Тел.:+359/888201037

   +359/53142213

 Факс: +359Б53142214

 Ел. поща:  texima.ltd@gmail.com

Уебсайт: www.texima.eu

###Каталог: uploads -> files
files -> Книга на етажната собственост (Загл изм. Дв, бр. 57 от 2011 г.)
files -> П р е д у п р е ж д е н и е от Управителя/Управителния съвет
files -> 10 години движение за социален хуманизъм
files -> Категория : open, индивидуален смесен Хендикап : за жени 8 точки на игра Дати : от 06 октомври до 12 октомври 2008
files -> Xxxv редовна годишна среща „Регионални организации и местни органи 2016”
files -> Списък на застрашените от изчезване местни сортове, важни за селскотостопанство
files -> Наредба №4 от 11 март 2011 Г. За реда и условията за провеждане на конкурси за полски инспектори
files -> Наредба №31 от 11 септември 2008 Г. За сертифициране на хмел и продукти от хмел и за регистриране на договорите за доставка на хмел
files -> Рег.№ Име на фирмата Адрес на управление и телефон
files -> Т е Х н и ч е с к о з а д а н и е технически изисквания и технически спецификации


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница