Провеждане на неплатени стажове в министерството на регионалното развитие и благоустройствотоДата01.05.2018
Размер30.73 Kb.
ПРОВЕЖДАНЕ НА НЕПЛАТЕНИ СТАЖОВЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предлага ежегодно и целогодишно възможности за провеждане на стажове в централната администрация за студенти от различни специалности.

Приемът на стажанти в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се осъществява съобразно определеното време от университетите и ангажираността на дирекциите и структурните звена в МРРБ, към които кандидат-стажантите проявяват интерес.

Информация за структурата на МРРБ и функциите на дирекциите е поместена на електронната страница на министерството. Кандидат-стажантите могат да се запознаят и с Устройствения правилник на МРРБ, който е публикуван в раздел „Нормативни актове/Правилници.

Цели на стажовете (студентските практики)

Провеждането на студентските практики има за цел от една страна студентите да се запознаят с работата на администрацията, с дейността и функциите на министерството или на отделни негови структурни звена, а от друга страна - да се предостави възможност на студентите да приложат на практика в реална работна среда придобити по време на обучението теоретични познания и умения .Изисквания към кандидат-стажантите


Допълнителни условия и уточнения:

  • За провеждане на стаж в МРРБ могат да кандидатстват студенти, учащи в български и чужди университети.

  • Приоритетно се приемат студенти, при които провеждането на стаж се изисква по учебната им програма и/или чиято специалност е ориентирана директно или индиректно към ресорните сфери на МРРБ, или на съответните дирекции и звена в структурата на МРРБ.

  • Стажът в МРРБ не е платен и от него не могат да произтичат искания за застраховки, за покриване на дневни и квартирни разходи, за осигуряване на храна, отпуска, назначение и др. аналогични.

  • Стандартната продължителност на стажа е от 2 до 6 седмици и се определя както в зависимост от учебните планове на учебните заведения, така и съобразно възможностите и ангажираността на съответните структурни звена в МРРБ.

  • При успешно провеждане на стажа стажантът получава служебна бележка и евентуално персонална референция от прекия си ръководител в съответното структурно звено на МРРБ.

Необходими документи за кандидатстване:

  • Мотивационно писмо, адресирано до директора на дирекцията, в която кандидат-стажантът желае да проведе стажа си.

Мотивационното писмо следва да съдържа кратък текст за личните мотиви за кандидатстване за стаж и информация за желания период на провеждане на стажа.

Желателно е кандидатстването за стаж да се извърши в едномесечен срок преди посоченото време за провеждане.

Към мотивазионното писмо да се приложат:


  • Автобиография в таблична форма (Curriculum Vitae);

  • Актуално Уверение от Висшето учебно завадение, в което кандидатът учи.

  • Други по желание на кандидат-стажанта.

Студентите, желаещи да кандидатстват за стаж в МРРБ, могат да внесат документите си в Деловодството на МРРБ или да ги изпратят на адрес:

Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Ул.”Св.Св. Кирил и Методий” 17-19

Дирекция - съобразно желанието на кандидат-стажанта.

1202 - София

Документите могат да бъдат подавани и на E-mail адрес:e-mrrb@mrrb.government.bg

при следните условия:МРРБ приема и издава документи в електронна форма, подписани с универсален електронен подпис съгласно задълженията произхождащи от Постановление № 153 от 05.07.2004 г. за определяне на органите по чл. 41, ал. 1 от Закона за електронния документ и електронния подпис (Обн. Дв. Бр.61 от 13.07.2004г., изм. Дв. Бр.89 от 08.11.2005 г.) и в съответствие на политиката за модернизиране на административната дейност, подобряване на ефективността, ефикасността и прозрачността на администрацията.
До 1.07.2011 г. електронните документи следва да са изготвени и подписани с универсален електронен подпис на кандидатстващия.

От 1.07.2011 г. съгласно чл. 13 ал. 4 от ЗЕДЕП (изм. ДВ. бр.100 от 21 Декември 2010г.) електронните документи следва да са изготвени и подписани с квалифициран електронен подпис имащ значението на саморъчен подпис на кандидатстващия.
Каталог: static -> media -> ups -> articles -> attachments
attachments -> График за провеждане на първите заседания на Регионалните съвети за развитие
attachments -> Министерство на регионалното развитие и благоустройството
attachments -> Република българия министерство на регионалното развитие и благоустройството
attachments -> Изисквания при устройството на зоните за стрелба на открито спортно стрелбище извън урбанизирани територии за динамична стрелба
attachments -> Институции и административна уредба на средновековна българия
attachments -> 9 декември 2005 11. 30 – 11. 45 Откриване на дискусията
attachments -> Министерство на регионалното развитие и благоустройството наредба № рд-02-20-6 от 19 декември 2016 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница