Решение на организационния екипДата22.10.2018
Размер39 Kb.
ТипРешение
ОБЩИНА НЕСЕБЪР

съвместно със Спортен клуб по водни спортове – „МЕСЕМБРИЯ”

във връзка с честването на Успение Богородично, 15 август - празника на Несебър:

ОБЯВЯВА КОНКУРС


ПЛУВЕН МАРАТОН „НЕСЕБЪР” 2015 г.

Цел на спортната проява: да се почете празника на град Несебър, състезанието да се превърне в дългогодишна традиция, да се съхрани морския дух на жителите на града, да се популяризира културната дейност и да се привлече интереса на младите хора към спортните и културните изяви.

I. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

В преплуването на разстоянието (2.5 км.) от старт линията - „Северно пристанище” – Стария Несебър, до Стария фар на плажа пред ”Морска гара”, Стария Несебър, могат да участват граждани и гости на града, записали се за участие в определения срок и преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, извършен в здравно заведение три дни преди проявата или  1 час преди началото на старта. Желаещите да участват предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието.
При желание за участие на непълнолетни лица е задължително един от родителите да попълни декларация за съгласие, че детето им е в състояние да преплува разстоянието. Необходимите декларации за попълване могат да се изтеглят от сайта на Община Несебър – www.nesebarinfo.com

ІІ. ВРЕМЕ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Всички, записани за участие, трябва да се явят на 15 август в 8:30 часа на мястото предвидено за оформяне на документите (плажът пред „Морска гара”), като записванията се прекратявaт в 9:15 часа. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните вещи. Разстоянието за преплуване около стария Несебър е приблизително 2500 м.

ІІІ. УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ


1. Участието е индивидуално и се допускат лица над 9 годишна възсраст. /При поява на високо вълнение или силно морско течение състезанието може да бъде отменено по решение на организационния екип/.


2. Разстоянието от стартa до финала може да бъде преплувано със свободно избран стил. Не се разрешава ползването на подръчни средства, плавници, помощ отвън и др.
3. Стартът на преплуването ще бъде даден около 9:30-9:45 часа.
4. Състезателите плуват към финала самостоятелно, съдиите от лодките коригират участниците в случай на по-големи отклонения от маршрута.
5. За преплували разстоянието се считат всички, които са пристигнали на финала най-късно 15 минути след първия финиширал състезател. Всички останали състезатели трябва да преустановят плуването и с помощта на придружаващите лодки се отправят към брега.
6. По време на плуването не се разрешава получаването на каквито и да е хранителни, питейни, медикаментозни и др. средства от странични лица.
7. Състезатели, които се нуждаят от медицинска или друга помощ или желаят да прекратят плуването, задължително трябва да дадат знак с многократно движение с изпъната ръка на ляво и дясно.
8. При неподходящи метеорологични условия, организаторите си запазват правото да отложат проявата, като вечерта преди плувния маратон ще бъде публикувана информация в сайта на Община Несебър – www.nesebarinfo.com или старта ще бъде отложен на място.

V.КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

1. Класирането е до 3-то място.
2. Класиралите се на първите три места –получават награди /мъже и жени/: I място – грамота, купа, парична награда в размер за 300 лева., ІІ място – грамота, купа и парична награда от 200 лева., ІІІ място – грамота, купа и парична награда от 100 лева;

Първият, преплувал разстоянието, по традиция получава осветена икона на Света Богородица.

Наградите за деца са съответно за I,II, и III място (момичета и момчета), като наградите се състоят от купа, грамота и предметна награда.
(В награждаването категория деца попадат участници от 9 до 14 навършени години. (пример:15 години и 1 ден попадат в по-горната категория)
VI. ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

На 15 август на сборния пункт на плажа на „Морска гара” - гр. Несебър /стара част/ , всеки записал се участник трябва да  носи следните документи: лична карта, декларация по образец, подписана лично от участника, удостоверение за предсъстезателен медицински преглед, а при липса на такова- преглед на място.

VII. МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

По време на плувния маратон ще има осем осигуряващи лодки, които ще гарантират безопасността. Община Несебър ще разчита и на компетентната помощ на ИА „Морска администрация” – Бургас, РДГД „Гранична полиция” – МВР Бургас, и спасители-водолази от РД „ПБЗН” - Бургас, които също ще гарантират безопасността на участниците.ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ:

Николай Кирилов Димитров, Кмет на Община Несебър

Георги Щерев – Директор дирекция „Обществен ред, спорт и младежки дейности”

Стойко Стоянов – Секретар на Община Несебър


Десислава Николчева - председател „Спортен клуб по водни спортове – „МЕСЕМБРИЯ”

Димитър Пурнарев – Мл. Експерт „Защита на населението” при Община Несебър
ОРГАНИЗАТОРИ:
ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Спортен клуб по водни спортове – „МЕСЕМБРИЯ” – гр. Несебър
Каталог: doc
doc -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
doc -> Програма за развитие „България 2020 8 Национална стратегия за регионално развитие 2012-2022 8
doc -> Лична информация
doc -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
doc -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
doc -> Провеждане на общинските състезания от ученически игри – 2015 г. Гр. Стара загора
doc -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница