Съобщение за медиите Над 2500 участника в първото издание на форума за българско вино DiVino. TasteДата16.10.2018
Размер12.74 Kb.
#89239
Съобщение за медиите

Над 2500 участника в първото издание на форума за българско вино DiVino.Taste

21.11.2011, СофияDivino.Taste започна с официално посещение на Министъра на икономиката Трайчо Трайков. Събитието се проведе под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на земеделието и храните

Divino.Taste събра близо 40 производители, които представиха новото лице на виното в България. В продължение на два дни (19 и 20 ноември 2011 г.) навсякъде из залите на Централния военен клуб в София се говореше и разливаше вино. Посетителите имаха възможност да дегустират над 200 от най-добрите вина от всички региони на страната. ”Виното, с марка България, е готово отново да заеме мястото си сред тези на световната винена сцена и Divino.Taste потвърди нашите очаквания и тези на партньорите и изложителите”, сподели Емил Коралов, организатор на Divino.Taste.

Всеки производител участва с до 7 вина, а посетителите имаха пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и се запознаха с концепцията и философията за отделните вина.

Като допълнение към изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включваше още майсторски класове, семинари, лекции. Своя опит споделиха водещи световни експерти - Каролайн Гилби, Master of Wine и Константинос Лазаракис, Master of Wine, както и българските експерти – Вили Гълъбова, Юлия Костадинова, Яна Петкова и Ясен Захариев.

Екипът на Divino.bg и Гурме благодари на всички изложители, посетители и партньори и очаква с нетърпение второто издание на Divino.Taste.

За повече информация:

Ралица Михайлова

ROI Communication

тел.: 029615971www.roibg.com


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница