Всеки има своята история. Това е моята. Тя касае здраветостраница1/3
Дата22.10.2018
Размер0.5 Mb.
  1   2   3
Всеки има своята история. Това е моята. Тя касае здравето.

Искам да Ви разкажа за пътя до едно епохално откритие и за резултати, които промениха както моя, така и живота на много други хора, резултати, които ще променят и света на медицината!

Знаем, че няма нищо по-ценно от информацията, а това, което ще прочетете по-надолу, е изключително ценна информация за това, как чрез един, уникален по своите ефекти биопродукт – синъо-зелените водорасли от езерото Кламат – Aphanizomenon flos-aquae /АФА/ може да постигнете чудеса за здравето си, да намалите многократно риска от развитие на различни заболявания, да се справите с различни здравословни проблеми или значително да подобрите състоянието си при тях, да отложите процесите на стареене и да се чувствате здрави и изпълнени с енергия.

Всички описани случаи по-долу имат имена, адреси, телефони и могат да бъдат проверени.

И така – тази история започна през 97година. Попаднах случайно на биопродукт, който се внасяше се в България като хранителна добавка. На опаковката бе написано: „има положително въздействие върху имунитета, подобрява състоянието на кожата, ноктите и косата“. Включих го към храната си в доза 3 пъти по-голяма от препоръчваната – от една страна, защото съм човек на експеримента, а от друга – защото дори и една хрема може да изкара хирурга от операционната, а аз съвсем наскоро бях започнала работа като хирург в Пирогов и исках да бъда във форма. Какво се случи: още на втория, третия ден се почувствах зле, все едно карах някакъв грип - главоболие, промяна на гласа, отпадналост. Бях доста разочарована – тъй като по начало съм здрав човек, с години не съм ползвала антибиотици, спортувам, храня се с плодове и т. н., а се „разболях“ точно, когато очаквах като резултат от голямата доза водорасли, да съм в супер форма. Тогава още не знаех, че това не е никакъв грип, а е започнало пречистване на организма ми от токсини и то по най-бързия начин, заради по-голямото количество водорасли, което приемах. Наблюдавах по-късно всичките тези симптоми върху моите близки, хората, на които най-напред ги препоръчах. Напускайки клетките, токсините попадат в началото в кръвта, след това чрез урината се изхвърлят навън от организма. Именно на преминаването им в общата циркулация се дължат описаните по-горе „симптоми“ на дискомфорт. При мен този процес продължи около една седмица. Сега, от позицията на огромния опит, който натрупах, искам да се спра по-подробно на този период на детоксикация. Много важно е да сте информирани за него, защото в противен случай може да се откажете от водораслите много преди да осъзнаете огромната им сила върху организма. При децата и младите хора, този период е кратък, 2-3 дни или почти липсва. При хора над 35 или такива, подложени на вредното влияние на различни фактори, или хора с хронични заболявания, това пречистване на организма продължава по-дълго - от 3-4 дни до няколко седмици. Каква продължителност ще има периода на детоксикация зависи и от основната обмяна на даден човек, начина му на живот и хранене, стресови фактори и т.н. Колкото по-късно забележите положителните промени, които ще настъпват с вас, толкова повече имате нужда от водораслите, защото това означава две неща:1. че в тялото ви има натрупани повече токсини и се изисква време организмът ви да се освободи от тях;2. промените, които са настъпили във вашите тъкани и органи, с годините под действието на тези токсини, на начина ви на живот и хранене, на стреса и други., са по-сериозни и изискват по-дълъг период, за да бъдат повлияни.

При някои хора този етап на пречистване може да се прояви като отпуснатост и сънливост за определен период от време, при други да се появят болки в местата, където има някакъв проблем-например в ставите, но това не трябва да ви притеснява, просто продължете... и след известно време ще се чувствате един от щастливците, попаднали на тази невероятна храна. Имала съм и случаи, когато съм очаквала при увредени пациенти, положителните ефекти да се проявят по-късно, а те са ми съобщавали, че се чувстват много по-добре още от първите дни, така че трябва да имате предвид, че при всеки човек този процес на детоксикация протича индивидуално.

И така нека следвам хронологията на събитията: 5-6 дни след като започнах да приемам АФА почувствах невероятна енергия. Особено ме впечатли действието им върху мозъка. Концентрацията ми се подобри многократно. Започнах много по-бързо да говоря, защото можех много по-бързо да мисля. Изчезнаха паузите по средата на изречението, които често правим, търсейки най-подходящата дума, точните реплики идваха точно навреме, а не след минути, когато вече ефектът от тях не е същият. Просто мозъкът ми работеше на съвсем различни обороти. По това време ми предстоеше сериозен изпит, подготовката, за който все отлагах, измисляйки си разни оправдания, но истината беше, че не можех да се концентрирам достатъчно, за да започна с четенето. Седмица след като вече бях включила водораслите към храненето си, оставих всичко друго и започнах да уча. Възприемах материала с невероятна лекота, четях с часове, без да се уморявам или разконцентрирам.

В началото не бях сигурна дали точно на водораслите се дължи този ефект, затова спирах приема им за определено време и после отново започвах... докато накрая нямаше никакво съмнение!!! Бях изключително впечатлена от ефекта им върху мозъка! Той не можеше да се сравни нито с действието на кафето, нито с големите дози витамин С, които приемах, когато се мъчех по някакъв начин да повиша концентрацията си, нито с този от пирамема или гинко билоба! Дори, тъй като съм доста мнителен човек, дадох АФА за изследване в БАН. Не бях сигурна дали в тези водорасли няма някакъв вид „химия“, която действа като допинг. Действието им напомняше ефектите, които се получават при употребата на някои психостимуланти /амфетамини/.Тук ще направя малко отклонение, за да ви обясня нещо повече за амфетамините.Употребата на тези медикаменти в началото води до там, мозъкът да работи на високи обороти, т. к. те спомагат за по-бързото освобождаване /тоест използване/ на мозъчните хормони, но около седмица след тяхната употреба настъпва обратния ефект т. к. синтезираните от мозъчните клетки хормони се изчерпват, а нови не могат да се синтезират със същата бързина и тогава започваш да се чувстваш така, сякаш главата ти е празна и мозъкът ти напълно блокирал...

И така нека, се върна на резултата от БАН. Отговорът беше, че това е 100% органично синьо – зелено водорасло, без никакви примеси на други вещества. Тогава потърсих повече информация – оказа се, че точно тези водорасли имат способността да образуват вещества, наречени невропептиди, които служат като строителен материал за изработването на мозъчните хормони . Тоест, приемайки водораслото от езерото Кламат (АФА), ние осигуряваме на нервните си клетки суровината за производството на мозъчни хормони, а тези хормони са от изключително значение за функциите на мозъчните клетки като бързина на мисловния процес, висока концентрация, добра памет, разгръщане на творческия потенциял и много други!

В тази връзка е и силно изразеното антидепресантно действие на водораслите. Те, давайки строителния материал за производството на хормоните на щастието - ендорфини и енкефалини, водят до преодоляване на депресията, понижават стреса, подобряват настроението и спомагат за една определено позитивна нагласа към живота, като за разлика от антидепресантите нямат техните отрицателни ефекти.

При децата действието им върху мозъка е очевадно и се забелязва още първите дни от приема. Те стават изключително енергични, будни и любознателни, много рано се научават да четат, развиват богато въображение и творческо мислене. Детето ви започва да се променя пред очите ви и от вас не се изисква да сте прекалено наблюдателни, за да уловите разликата... защото тя просто е осезателна!

В последните години детайлизирани научни изследвания в тази посока установиха, че една от основните заслуги за описаните ефекти на АФА върху мозъка е наличието във водораслото на биогенния амин фенилетиламин. Тово е вещество, което се произвежда в мозъка ни по естествен път, при състояния,свързани с изживяването на силни и ярки положителни емоции и чувства.. Нарича се „молекулата на любовта“. Приемайки водораслото от езерото Кламат, ние всъщност осигуряваме на организма си това съединение. То с лекота преминава кръвно-мозъчната бариера и незабавно е на разположение на нервните клетки.
И така, след като бях наясно с някои от ефектите на АФА върху нервната система, постепенно започнах да се убеждавам и в изключително мощния им ефект върху имунитета. Всеки път, когато усещах, че съм хванала някаква инфекция просто увеличавах дозата и честотата на приема и още на другия ден или най-късно след 2-3 дни се чувствах отново във форма. Така действаха водораслите и на сина ми, и на съпруга ми. С АФА помогнах на много деца да излязат от порочния кръг „болест-антибиотик-болест-антибиотик“.

Преди години, когато синът ми бе на 2 години, а аз съвсем млад лекар и не осъзнавах, колко важно е антибиотиците максимално да се избягват, бях попаднала в същия омагьосан кръг. Отне ми почти година за да стабилизирам сина си, променяйки изцяло тактиката при лечението му – само симптоматични средства, имуностимулатори и витамини! Тогава още не познавах водораслите и преодоляването на честите инфекции на дихателните пътища ми отне доста време. Сега той е на 22 г. и последните 20 години не е ползвал антибиотик, а от последните 10, почти редовно към храната му съм включила водорасли. Чрез тях преодоляването на възпалителните процеси е много по-лесно, по-сигурно и много по-бързо. По отношение на бързината и силата, с която въздействат върху имунната система те нямат аналог!

Тук искам да ви разкажа още няколко показателни случая в тази връзка. Моя приятелка прекара хламидиална пневмония, която изисква продължително лечение с антибиотици. След 6 месечен антибиотичен курс, пневмонията беше излекувана, но последва бронхит, който също изискваше антибиотик, имайки предвид ниския и имунитет. На една от рентгеновите снимки се установи и синузит. Всичко това я доведе до намерението да напусне работа.... Предложих и да опитаме със симптоматично лечение и водорасли, като поех ангажимента стриктно да я наблюдавам...Оттогава минаха около 10 години... Тя успя да се пребори с бронхита и синузита, досега не е боледувала от някакъв сериозен възпалителен процес и не е приемала антибиотици, възстанови работоспособността си и се чувства в отлична форма! Водораслите са част от ежедневното и меню. Друг случай – в Пирогов постъпи момиченце на 4 години с изразена дихателна недостатъчност. На рентгеновата снимка се установи масивно хомогенно засенчване в дясна гръдна половина – пневмония, ангажираща целия десен бял дроб. Момиченцето беше прието за интензивно лечение. Терапията започна с тройка антибиотици – Терцеф, Амикин и Флажил – 5 дни – почти без никакъв ефект. Премина се към още по-силен антибиотик – Меронем – отново 3-4 дни, но данните от рентгена не показваха съществена промяна /хомогенното засенчване в дясно, макар и леко редуцирано, продължаваше да персистира/. Меронемът се смени с Линкомицин. Имаше известно леко подобрение, /не съм обаче убедена, че е като резултат на антибиотика, а по-скоро на останалата част от терапията/ но така или иначе, нещата вървяха много трудно. Клиниката и лабораторните изследвания /силно отслабено дишане с липса на хрипова находка и левкоцити в норма/ насочваха към вирусна пневмония, която не се влияеше от антибиотици. Предложих на майката на момиченцето да добави водораслите към храната… Още на 2-я ден се почувства разликата – момиченцето прояви апетит, а след 4-5 дни, дробчето и беше напълно изчистено и тогава всъщност, при липса на възпалителни изменения в белия дроб, се отдаде възможност на контролната рентгенография да се види и причината, спомогнала за развитието на пневмонията – вродена белодробна киста. Детето беше оперирано, кистата отстранена, следоперативният период премина много гладко, отново с водорасли и детето беше изписано. В случая е много важно операцията да се извърши на фона на здрав бял дроб, без възпалителни промени, за да се избегнат усложнения.
Колкото повече опит натрупвах, толкова по-смело поемах все по-тежки случаи на увредени от прекомерна употреба на антибиотици пациенти, особено деца, съзнавайки напълно отговорността, която поемам като лекар. Особено внимателно съм се отнасяла към кърмачетата и малките деца. Ще ви споделя още един случай - момиченце на 1,3 г. лекувано цял месец с антибиотици по повод на инфекции на горни дихателни пътища, развива пневмония, която се усложнява с плеврален емпием /гной в гръдната кухина/ и се стига до операция, при която е премахната част от белия дроб. Детето почти месец се възстановява в болница на тройна комбинация антибиотици, която в този случай е наложителна. Изписано е с антибиотик като продължение на лечението в къщи. Няколко дни след прекратяване на лечението, отново е с температура, кашлица и силно затруднено дишане... Когато такива пациенти попаднат при мен, ясно обяснявам каква е моята позиция по въпроса – а именно, че е много важно да се направи така, че имунната система сама да се справи с инфекцията, че това е много по-важно, отколкото да се разчита всеки път на антибиотици /ако антибиотиците можеха да заместят функциите на имунната система, СПИН нямаше да е такъв голям бич за човечеството/, че честата употреба на антибиотици води до сериозни нарушения в имунитета, развитие на дисбактериоза, гъбични инфекции, алергии и т. н. Не ми се наложи дълго да убеждавам родителите. Те бяха изпитали последствията от злоупотребата с антибиотици върху гърба си. Поех грижата за това дете. Включих бронходилататори, противокашлични, антиалергични, антипиретици и водорасли. Наблюдавала съм го почасово... То се възстанови в рамките на около седмица до 10 дни. Не се наложи даването на антибиотик, не се разви усложнение. Проследих това дете следващите 3 годин .То растеше здраво,развиваше се много добре и за този период не бе приемало антибиотик.

А ето и какви са резултатите от най-новите научни изследвания на екип от САЩ, с водещ Кристиян Драпо. АФА съдържа полизахарид, който има 2 действия - от една страна стимулира придвижването на клетките убийци на имунната система към мястото на възпаление, а от друга многократно увеличава способността им да унищожават бактерии или клетки, инфектирани с вируси. Този ефект настъпва почти веднага, само след около час от приема. Изследванията показват, че броят на левкоцитите в кръвта спада с около 45%, именно защото те преминават в тъканите, където е мястото на възпаление, за да осъществят т. н. имунен патрул. Установено е, че действието на водораслото от езерото Кламат е между 20 и 40 пъти по-мощно от това, на досега известните най-силни имуностимулатори – полизахариди, които се извличат от ориза и някои гъби.
Тук трябва да ви обясня нещо много важно-всъщност неправилно е да се каже, че АФА е имуностимулатор. Много по-точното определение е имуномодулатор, т. к. водораслото не просто стимулира имунната система, а на практика регулира нейните функции в зависимост от възникналите отклонения. При автоимунни заболявания например, имунната система изработва антитела срещу собсвените си тъкани и ги унищожава. Това е едно от най-сериозните отклонения във функциите и и има много тежки последствия за организма. В тези случаи отклонението на имунитета е по посока на хиперфункция и ако водораслото беше само имуностимулатор, то хора с подобни проблеми биха влошили състоянието си! В действителност обаче, се получава съвсем друго – АФА стимулира организма да преодолее това отклонение и производството на антитела срещу собсвените му тъкани спира! Проследих жена с подобен проблем. Тя имаше заболяването лупус еритематодес. Беше се отказала от методите на конвенционалната медицина, които не само не бяха є помогнали, а бяха влошили състоянието и. Беше преминала на хомеопатия, но след 6 месечен курс резултатът от изследването за антинуклеарни антитела в кръвта показваше 640 при норма 0. Следващата и крачка беше да опита с водораслото от езерото Кламат. Шест месеца по-късно, контролното изследване показа, че в кръвта и няма антитела, тоест нейният организъм беше спрял да произвежда антитела срещу собствените и тъкани!!! Това е един невероятен резултат и макар че по отношение на симптомите на заболяването има още много какво да се желае, първата, и то много сериозна крачка по пътя на възстановяването и, е направена! Подобни са резултатите и при болестта на Хашимото, при ревматоидния артрит и т. н.
Впечатляващ е ефектът на АФА и при хронични възпалителни процеси – млад мъж, след травма на ахилесовото сухожилие, развива хроничен възпалителен процес, при който сухожилието задебелява, загубва своята еластичност и това води до болка и затруднение в движенията на ходилото. С времето този процес напредва. Единствено след физиотерапия настъпва някакво подобрение, но след прекратяването и състоянието му отново се влошава. Когато дадох на този мъж водорасли, изобщо не знаех за този проблем. Той пожела да ги взема заради антидепресантното им действие. След 2-3 месеца ми съобщи, че проблема с ахилесовото му сухожилие е преодолян, болките са изчезнали и няма затруднения в движенията на крака.

За голяма част от ефектите на водораслите научавах точно по този начин – препоръчвах ги по един повод, а после пациентите /особено тези, които са по-наблюдателни/ ми съобщаваха, как са се повлияли други техни здравословни проблеми.

И още един случай: преди около 8 години се появи проблем с моя племенник. Тогава той беше на 6 месеца. По лицето и на някои места по тялото имаше ситен обрив с много силен сърбеж. Разчесваше бузките си до кръв. Слагаха му ръкавички без пръсти на ръцете, за да не се наранява. Диагнозата беше себореен дерматит, а след месец, когато от процеса бяха обхванати и кожните гънки – ендогенна екзема. Единствено кремовете, съдържащи кортикостероиди, успокояваха донякъде кожата, но те не са подходящи за редовна употреба при бебе. Прогнозите бяха, че ще премине след 3-та година или в пубертета. Тогава реших да проверя, какво биха постигнали в това отношение водораслите. Искам да ви кажа, че информацията, която имаше по това време /1998-2000г./ за АФА, беше съвсем оскъдна - главно, че не са токсични и че имат благоприятни ефекти върху различни органи и системи, за които обаче нямаше някакви сериозни научни доказателства.

Детето започна с комбинация между АФА и спирулина в малка доза, разтворена в сок или мляко. След месец кожата му се успокои и обривътът изчезна. Продължихме още няколко месеца с водораслите.След това, племенникът ми ги приемаше обикновено есента и зимата, с цел поддържане на имунитета. Въздействието на водораслите и върху нервно – психическото му развитие е забележително – расте като едно изключително будно и умно дете.

Така, колкото повече опит натрупвах, толкова повече нарастваше интереса ми към удивителните ефекти на този природен продукт. Започнах да осъзнавам, че това което, се знае до този момент за водораслото от езерото Кламат, е една много малка част от това, което то на практика може да постигне в организма.Способността ми да се вглеждам в детайлите, както и желанието ми да стигна до същността на нещата, ме накараха да предприема едно сериозно собствено проучване. Започнах да прилагам АФА при най-различни случаи. Резултатите бяха толкова впечатляващи, че ме караха да се чувствам като Алиса в страната на чудесата. Експериментирах, наблюдавах, анализирах, задавах си много въпроси, чиито отговори понякога изискваха невероятно търпение и упоритост, както от моя страна, така и от страна на хората, които ги ползваха. Действах на принципа: ако не помогне, няма да навреди. По пътя на логиката достигах до определени изводи, на които после търсих потвърждение в практиката... и го намирах! Така, след няколко години сериозни проучвания, осъзнах какви удивителни възможности за възстановяване има нашият организъм, възможности, за които дори не сме подозирали! Днес голяма част от ефектите върху здравето на водораслото от езерото Кламат вече имат своето научно потвърждение!

А сега ще се върна на хронологията на събитията. Искам да ви опиша още един от многобройните положителни ефекти на водораслите, който установих, когато започнах да ги приемам редовно.Успях да преодолея т. н. предменструален синдром!!!

Изразява се в следното: 7 до 10 дни преди менсруацията, се появяват главоболие, отоци по ръцете и краката, болки в гърдите и ниско в корема, нервно-вегетативен дискомфорт. Към края на периода главоболието така се засилва, че може да доведе и до повръщане. В началото, при жени с такъв проблем, периодът на менструалният цикъл може да е в норма – 27-28 дни, но след месеци или година, започва да се удължава на 30-35 дни, а гореописаните симптоми се засилват. Всичко това се дължи на задръжката на течности в организма, като резултат на хормонален дисбаланс. Kасае се за хипофункция на яйчниците, при която те отделят по-ниско количество хормони. Това състояние е нормално да се развива след 45-50 годишна възраст на жената, когато постепенно настъпва затихване функцията на яйчниците като естествен процес, свързан с възрастта. За съжаление обаче, все по-млади жени страдат от този синдром.

Когато яйчниците отделят по-ниско количество хормони, организмът ни възприема това и се стреми да ги стимулира чрез хормони, които се отделят от мозъка – гонадотропни хормони. Тъкмо на тяхното по-голямо количество се дължи предменструалния синдром, защото точно те водят до задръжка на течности в тъканите. Лечението в тези случаи е хормонална субституираща терапия – тоест, това което организмът не произвежда или произвежда в намалено количество, го набавяме отвън, под формата на хапчета. Но това за мен не е решение на проблема или бих казала е лошо решение, защото по този начин още повече се подтиска функцията на яйчниците.

От 10 години приемам водорасли редовно, всички тези оплаквания изчезнаха напълно. Периодът на менструалния ми цикъл е 26-28 дни, нямам какъвто и да било дискомфорт свързан с него. И още нещо – нарушенията в хормоналния баланс на женските полови хормони пряко влияе на паренхима на млечната жлеза, което води до появата на различни образувания – кисти, мастопатични промени в паренхима, фиброаденоми, които от своя страна могат да бъдат предпоставка за развитието на злокачествени заболявания на гърдата. Преодолявайки тези нарушения чрез водораслите, вие всъщност намалявате риска от развитието на тези образувания. В това отношение много добър пример е 28 годишна пациентка на съпруга ми /гръден хирург/. Три поредни години тя бе оперирана за такива доброкачествени образувания на гърдата. Когато разбрах за това и я разпитах, се оказа, че тя също има т. н. предменструален синдром. Започна веднага след това с водораслите. Най-напред се повлия силното и главоболие, постепенно всички симптоми, свързани с менструалния и цикъл изчезнаха, а през следващите 4 години /времето през което я проследих/ нови образования в гърдите и не се появиха.

Регулирането на функцията на яйчниците постига и още един ефект – преодоляват се кожни проблеми, дължащи се на тези хормонални отклонения.

Не съм ви казала обаче, най-важното в тази връзка – ако една жена има проблем по отношение на зачеването и износването на една бременност, и този проблем се дължи на хормонален дисбаланс, то чрез водораслите тя би могла да преодолее функционалните нарушения на яйчниците и многократно да увеличи вероятността да стане майка! Разбира се, ако причината за стерилитета е друга, например запушване на маточните тръби, вследствие инфекция или някакви анатомични аномалии, свързани с женските полови органи, тогава водораслите няма да помогнат, но тези случаи са много по-редки. По-често проблемът е свързан именно с функционални нарушения на яйчниците.

И сега идва най-важното! Преди това обаче, искам да ви предупредя, че колкото повече ви разказвам, толкова по-невероятно ще ви звучи тази история и толкова по-трудна за възприемане ще бъде тя. Истината е, че ако всичко, което ви описвам тук, не ми беше минало през главата и не го бях проверила многократно, аз също трудно бих го възприела.

И така: от години ми бяха направили впечатление изключителните ефекти на кламатските водорасли върху пациенти, прекарали инсулт и инфаркт, още повече, че някои от тези хора бяха изключително увредени – с хипертония от много години, със сърдечна недостатъчност и ритъмни нарушения, с диабет, с пореден инсулт и т. н. Положителните промени в състоянието им бяха толкова ярки, че някакси беше трудно да бъдат обяснени от медицинска гледна точка. Бях много впечатлена и от един случай на хепатит А, при съпруга на моя приятелка, който имаше стойности на чернодробните ензими 10 пъти над нормалните и който с помощта на водораслите се възстанови /ензими в норма/ в рамките на 10 дни. Забележителен беше резултатът и на мъж, при който след тежък панкреатит, като усложнение се образува псевдокиста в панкреаса с размер 14 ст/ диаметър. Кисти с такава големина се лекуват оперативно. Насрочена е дата за операция. Един месец по-късно контролният ехографски преглед показва,че кистата е намалила размера си до 5 ст. Операцията е отложена. Подобен резултат имах и при дете, което вследствие травма на корема развива панкреатит, а по-късно, като усложнение се оформят и 3 псевдокисти на панкреаса. Приемът на водорасли започна след преминаването на острия период на панкреатита. Два месеца по-късно ехографският преглед показа, че паренхимът на панкреаса му е напълно възстановен и няма никаква следа от кистите.Този ефект на възстановяване на нормалната структура на панкреаса след образуването на псевдокиста, беше потвърден многократно и при други пациенти по-късно

! Искам да ви разкажа и за още 3 интересни случая – жена, с установени 3 /студени/възела на щитовидната жлеза,от които най-големият е 9/6 мм,след около 10 месеца с водораслото от езерото Кламат, установява, че съществуващите образувания са изчезнали, нови не са се образували и паренхимът на жлезата ехографски е с нормална структура. Другият случай е на мъж, който получава петниста загуба на окосмяване на главата и брадата след силен стрес. Многобройните направени изследвания не поставят диагноза, а оттам не може и да се намери решение на проблема. След 2 месеца с АФА, окосмяването на засегнатите повърхности е възстановено.

И още – жена, която приема водорасли с цел да повиши енергията си, установява,че 3 седмици след прием на АФА, изчезнал т. н. кокоши трън на крака и. По-късно проверих този ефект и при други хора със същия проблем. Резултатът беше потвърден, макар, че при различните случаи се постигаше за различен период от време. Описвам ви този случай, защото и тук механизмът, по който се възстановява кожата е същият, както например се възстановява сърцето след инфаркт или мозъкът след инсулт или черепно-мозъчна травма. Какъв точно е този механизъм ще разберете по-надолу.

Мога още много да ви разказвам. Изминах дълъг път на проучвания. Натрупах огромен опит. Резултатите бяха феноменални и трябваше да бъдат преосмислени и обяснени. Когато съм споделяла част от тези резултати с колеги, отговорът им беше неизменен – няма панацея... някои просто не ми вярваха, а други смятаха, че се заблуждавам.... Бихте могли лесно да си обясните подобно недоверие-просто се опитайте да убедите някой, че кламатското водорасло може да реши проблема му с бронхита, синузита, нарушеното хормонално равновесие, да доведе до възстановяване на човек с инфаркт или инсулт, или да излекува диабета му и наблюдавайте съответната реакция! Тя определено няма да е във ваша полза! Във всички тези резултати обаче се бях убедила лично и трябваше да намеря някакво обяснение!!! Още повече, че към непознати методи на лечение в повечето случаи се пристъпва, когато си опитал всичко, което предлага конвенционалната медицина и то не е успяло да ти помогне.

Тук ще ви разкажа още 2 интересни случая - млада жена получава отоци на двата крака, които започват от пръстите и се разпостраняват към подбедриците, придружени с болки.Стига се до невъзможност да обува обувките си. По-късно се появяват огромни мехури на кожата, а на други места се появяват петна с неправилна форма, наподобяващи тези при инфекция от лишей по кожата. Направени са много изследвания, които обаче са в рамките на нормата и не водят до поставянето на диагноза. Дори няма лабораторни данни за възпалителен процес. Отрицателни са и изследванията във връзка с подагра и ревматоиден артрит. Включените противоалергични медикаменти водят до влошаване на състоянието. Аз също не успях да поставя диагноза на тази жена, но решихме да опитаме с водораслите. За около един месец описаните симптоми претърпяха обратно развитие. Най-напред спаднаха мехурите и започнаха да се повлияват петната по кожата, по-късно настъпи и обратно развитие на отока на стъпалата.

И още един показателен случай – мъж на 40 години, който при завръщането си в родината /Египет/, след ухапване от насекомо, развива най-напред местен възпалителен процес, а по-късно и общ /сепсис/ поради срив в имунитета. Като усложнение настъпва ендокардит /възпаление на вътрешната обвивка на сърцето/, който освен пораженията върху самото сърце, води и до образуване на тромби. Те от своя страна могат да попаднат във всеки един орган и да предизвикат инфаркт или инсулт, тъй като при съкращенията си сърцето ги изтласква в съдовете. При Халет това усложнение доведе до инсулт и парализа на цялата дясна половина на тялото + дясната част на лицето. От такъв порочен кръг изключително трудно се излиза, още повече, когато става въпрос за човек, който е не само физически, но и психически сринат! Дори само развитието на ендокардита може да доведе до тежки усложнения на сърцето, които да завършат фатално. Лекуван е в болница в Египет със стандартната терапия, прилагана в тези случаи, но състоянието му продължава да се влошава. Нещата вземат обратен ход, когато към храната му е добавено кламатското водорасло. С негова помощ, най-напред той успя да преодолее инфекцията, възстанови се напълно от ендокардита, без каквито и да е последствия за сърцето му и възстанови движенията и сетивността си в засегнатата от инсулта част на тялото. Единственото, което не успя да се възстанови, бяха движенията на ръката му в областта от китката до рамото /той можеше да движи пръстите си/. Бях го наблюдавала година и половина и реших,че това е максималното, което можем да постигнем при него. Смятах, че в случая роля за това да не успеем да възстановим напълно ръката му имаше късното/ почти 1 година от началото на заболяването му/ включване на водораслото към терапията. Доставката на водорасли до Египет се оказа проблем и това ни беше забавило, а опитът ми до тогава показваше, че основните промени в организма настъпват в рамките на 3-6-8 месеца до 1 година от началото на приема и ако в този срок нещо не се промени, то вероятността да бъде повлияно по-късно, рязко спада. Оказа се обаче, че не съм права!!!! Няколко месеца след това и почти 2 години, откакто беше започнал приема на водорасли, Халет възстанови и движенията на ръката си!!! Египетските лекари бяха абсолютно шокирани от този резултат...

Всички тези случаи пораждаха много въпроси в главата ми.Наблюдавайки забележителните промени, които настъпваха при хората, използващи АФА, бях убедена, че това водорасло притежава някаква сила върху организма, която не е известна до този момент нито за науката,нито за медицината.Не можех да спра да мисля за това!

Беше ми необходимо известно време,


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница