Нсорб общините към авто-фирмите: не злоупотребявайте с еко-информацията за колите!страница1/5
Дата08.06.2018
Размер0.67 Mb.
  1   2   3   4   5
18.02.2014

НСОРБ

Общините към авто-фирмите: не злоупотребявайте с еко-информацията за колите!

greentech.bg/18/02/2014Националното сдружение на общините в Република България призовава производителите на автомобили и техните представителства да не въвеждат такси за издаването на документи на собствениците на автомобили, възползвайки се от законови промени. Става дума за документ, свързани с техническите характеристики, касаещи екологичността на превозните средства – катализаторите.

Заради отстъпките за по-екологичните автомобили общините са лишени от немалък финансов ресурс. Предвид това е нелепо автомобилни производители и вносители да извличат печалба от това, че собствениците се нуждаят информация за екологичността на колите си, казва НСОРБ.

На практика се получава така, че идеята за ползване на отстъпка от данъка върху превозните средства се обезмисля, а гражданите са „наказани” за липсваща, не по тяхна вина, информация.

Ние, общините, приехме нововъведеното данъчно облекчение, защото то е в интерес на нашите данъкоплатци, въпреки че, от една страна, се усложнява много работата на нашите приходни звена, а от друга – се лишаваме от важен ресурс за подобряване качеството на общинските услуги и инфраструктура.

Отчитайки ограничените финансови възможности на собствениците на най-масовите автомобили, ние взехме своевременни решения и осигурихме възможност за ползване на отстъпка и за автомобилите с действащо катализаторно устройство, в случай че не отговарят на евростандартите.

Такъв подход настояваме да се прилага и от всички останали институции!

Така или иначе данъкоплатците ще загубят време и средства за пътуване, за да се възползват от правото си на данъчно облекчение. По тази причина не можем да допуснем спестените средства на гражданите да бъдат иззети от фирмите под формата на такса за информация, която е присъща за техническите характеристики на всеки автомобил.

НСОРБ има готовност да изпрати писмено запитване до всички централи на автомобилните производители, с което да поиска изясняване на политиката им към собствениците на автомобили от тяхната марка.

При непостигане на справедливо решение от страна на производителите и техните представителства, НСОРБ ще потърси възможност за незабавна нормативна промяна, която да гарантира в максимална степен интересите на българските данъкоплатци!
Димов: Правителството да каже защо отряза проектите на Димитровград

dgnews.eu 18 фев 2014 13:30:47

С цялата си отговорност правителството да каже по какви критерии бяха разпределени близо половин милиард лева по програмата за "Растеж и устойчиво развитие на регионите" и с какви мотиви Димитровград няма да получи финансиране по нито един от своите седем проекта.

Тази позиция ще изрази кметът Иво Димов на извънредното заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в РБългария (НСОРБ), насрочено за утре в София. Срещата се свиква по настояване на кметовете, избрани или подкрепени от ГЕРБ. В декларация те остро възразиха срещу начина на разпределение на средствата по инвестиционната програма, която цел бе да подпомогне общините за по-голям растеж и устройство и развитие.

"Искаме да знаем с какви критерии са одобрени едни и с какви мотиви за отхвърлени други. Нека да кажат ясно аргументите защо лишават жителите на общината от възможността да подобрим инфрастурктурата в района на бившите бараки на консервна фабрика и терена пред магазините "Енди", или да кажат че няма нужда да инвестираме в социални услуги като патронажа", коментира за dgnews Иво Димов.

На заседанието засегнатите от разпределието градоначалници ще оформят позицията си, която НСОРБ официално ще изрази по повод скандалното разпределение на средствата. Припомняме, че кметовете настояват за среща с министър-председателя Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов. На утрешната среща обаче не се предвижда да присъстват представители на правителството.

Кмеовете ще настояват НСОРБ да получи пълната документация и информация за проведената процедура по одобрение на печелившите проекти на общините.
Димов утре в НСОРБ за неясното разпределение на 0,5 млрд. държавна пара

www.dgpazar.eu | 18 Февруари 2014 | 18:01

Разпределението на средствата по шумно прокламираната правителствена инвестиционна програма "Растеж и развитие на регионите" ще е тема на предстоящата утре среща. В нея участие ще вземе и кметът на Димитровград Иво Димов. В рамките на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), на което той е член на Управителния съвет, ще се постави остро въпроса с отрязването на десетки общини. Сред тях и Димитровградска.

Пред читателите на DGPAZAR.eu днес Димов предположи, че вероятно липсата на ясни критерии и проявения политически субективизъм при разпределението на 0,5 млрд. държавна пара ще бъде остро осъдено в нарочна декларация.

Въпреки че първоначално пое ангажимент да обясни как точно е разпределил парите, премиерът Пламен Орешарски е отказал да присъства на заседанието на местните власти.
ОБЩИНИ

ФОКУС

В Казанлък ще се разработва инструментариум за мониторинг при изпълнение на политики на местно ниво

18 Февруари 2014 | 10:24 | Агенция "Фокус"

Казанлък. Ще се проведе пресконференция по проект за разработване и въвеждане на инструментариум за мониторинг и последваща оценка при изпълнение на политики на местно ниво в Община Казанлък, съобщиха от пресцентъра на общината. От 02 декември 2013 година Община Казанлък започна изпълнението на проект „Разработване и въвеждане на инструментариум за мониторинг, контрол и последваща оценка при изпълнение на политики на местно ниво в Община Казанлък”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет” - схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051РО002/13/1.3-07, съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ № 13-13-34/02.12.2013 г. В тази връзка ще се проведе пресконференция по проекта на 20 февруари от 11.00 часа в град Казанлък, централна сграда на Община Казанлък, бул. „Розова долина”, зала № 6.
Община Кюстендил управлява и ползва безвъзмездно три сондажа от находището с минерална вода „Кюстендил”

18 Февруари 2014 | 13:02 | Агенция "Фокус"

Кюстендил. Община Кюстендил управлява и ползва безвъзмездно три сондажа от находището с минерална вода „Кюстендил”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Правото за ползване на находището, което е изключителна държавна собственост, е за срок от 25 години и е предоставено на общината през 2011 година. Най-старо изграденото съоръжение е от 1910 година, а по-новите са изграждани в периода между 1955 и 1957 година. Основните цели, за които се използва минералната вода от находището, са за профилактика, лечение и хигиенни нужди, а ползвателите са обществени бани, профилактични и лечебни центрове, както и балнео хотел. Местната минерална вода е с дебит на водата – 33 л./сек., тя е хидротермална с температура +73º С. В града са изградени и обществени чешми с минерална вода, които също се поддържат от общината. През тази година е обявена процедура за избор на изпълнител за поддръжка и текущ ремонт на мрежата от топла минерална вода, което ще подобри водовземането от крайните потребители. /Венцеслав ИЛЧЕВ
Три улици ще бъдат рехабилитирани по програма „Растеж и устойчиво развитие” в смолянското село Виево

18 Февруари 2014 | 13:16 | Агенция "Фокус"

Смолян. Три улици ще бъдат рехабилитирани със средства по програмата „Растеж и устойчиво развитие” по проект на община Смолян в смолянското село Виево. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян кметът на населеното място Венко Палчев. По неговите думи едната улица вече е била асфалтирана преди години, но сега е в лошо състояние, с много дупки и спешно се нуждае от ремонт. Другите две улици са със земна настилка и се нуждаят първоначално от трошена каменна настилка и след това от полагане на асфалт. С тези средства ще се направи и частично полагане на водопроводи на една от улиците. Палчев изрази уверение, че това най-после ще се случи, защото тези улици са проблемни от 50 години и хората са чакали дълго време, като са ги ползвали при много лоши условия. Поради трудния им терен поддържането им през зимата е невъзможно и жителите не могат да достигнат до домовете с автомобилите си. Според кметът на селото много външни хора проявяват интерес не само към околната природа на населеното място, но и към недвижимите имоти, но лошото състояние на инфраструктурата на селото ги отблъсква.

/Теодора ИЛИЕВА


Концепцията и целта на проекта за туристическите информационни центрове бяха представени във Велико Търново

18 Февруари 2014 | 13:18 | Агенция "Фокус"

Велико Търново. Концепцията и целта на проект „Създаване на мрежа от туристически информационни центрова, функционираща въз основа на единни стандарти” бяха представени днес във Велико Търново. Презентацията беше направена от Стоян Маринов, преподавател в Техническия университет във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” - Велико Търново. Стойността на проекта е 637 020 лв., а негов бенефициент е Министерство на икономиката и енергетиката. Основните цели са подобряването на информационното обслужване на туристите в България и създаването на национална мрежа от туристически информационни центрове у нас. „Към днешна дата в България съществуват 91 работещи туристически информационни центъра. По-голямата част от тях са общинска собственост и само 15% са частни. Трябва да се въведат единни стандарти за собствеността и функциите на тези бюра за информация”, коментира още Стоян Маринов. Според него най-важната задача на проекта е създаването на вътрешна връзка между центровете в страната. По този начин ще се подобрят както функционирането им, така и обслужването на клиенти. По думите му това е добра практика в чужбина, която ние трябва да следваме. /Луиза ТРАНЧЕВА
В Кюстендил беше представен проект за създаването на трансграничен център за развитие на човешките ресурси

18 Февруари 2014 | 14:42 | Агенция "Фокус"

Кюстендил. В Кюстендил беше представен проект за създаването на трансграничен център за развитие на човешките ресурси, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Проектът, който се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония, е на стойност 98 000 евро и ще се изпълнява от неправителствени организации от Кюстендил, Дупница и Струмица. Целта на проекта е да допринесе за устойчивото развитие на региона, чрез инвестиране в развитието на човешките ресурси. Предвижда се да бъдат изградени локални центрове, електронна система за обучение и интернет базирана библиотека. Програмите за обучение, което ще бъде безплатно, включват оперативен мениджмънт, стратегическо развитие, работа в екип и лидерство, както и успешно решаване на конфликти. Предвидена е и програма „Заетост”, в която ще бъдат включени хора от уязвимите групи. В останалите ще се обучава мениджърски състав на фирми, предприемачи и представители на неправителствени организации. В македонската община Струмица ще обърнат внимание на обучение в културния мениджмънт, като ще бъдат изградени и творчески работилници. /Венцеслав ИЛЧЕВ
Първата копка на градската пречиствателна станция за отпадни води бе тържествено открита в Казанлък

18 Февруари 2014 | 16:04 | Агенция "Фокус"Казанлък. Първата копна на градската пречиствателна станция за отпадни води бе тържествено открита в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на общината. На площадката на Градската пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ) – Казанлък с тържествена церемония по полагане на първа копка започна изпълнението на инженеринговите дейности по най-мащабния до този момент проект на Община Казанлък. Това е „Интегриран воден проект на Община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ – Казанлък“, който е на стойност близо 23 млн. лв. и е финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. На официалната церемония присъстваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” Спиридон Александров, заместник областният управител на Стара Загора Теодора Иванова, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, Управителят на „ВиК“ ЕООД - Стара Загора Радостин Миланов, ръководителят на проекта Кънчо Христов, директорът на РИОСВ Нанчо Видев, общественият посредник Гинка Щерева, общински съветници, заместник-кметове на Община Казанлък, кметове на населени места в общината, представители на фирми изпълнители по проекта, граждани, медии и гости. В своето приветствие, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова подчерта важността на този проект. Проектирана през 80-те години на миналия век от „Водоканалпроект“ – София, реално строителството на ГПСОВ-Казанлък започва през 1984 г. През 2000 г. станцията е открита официално и е въведена в експлоатация. Тъй като е строена в продължение на 16 години, още с откриването й преди 14 години се говори, че оборудването вече е морално остаряло. „Градската пречиствателна станция обаче има изключителен екологичен и социален ефект – подчерта кметът. Тя пречиства битовите отпадни води на Казанлък – град с 50 хил. жители, и поема пречистените от локалните станции промишлени води на големите казанлъшки предприятия. С функционирането на ГПСОВ се преустановява замърсяването на река Тунджа. Много важен резултат е, че с нейното функциониране се поддържа чиста вододайната зона на Стара Загора и се подобрява екоравновесието в целия регион. Кметът Галина Стоянова допълни, че реконструкцията на ГПСОВ е от важно значение за опазване на околната среда в Старозагорска област и за повишаване качеството на ВиК-услугите в общината. Обектът ще даде възможност за реализация на ВиК-проекти, позволяващи включването и на отпадните води от населените места Шипка, Шейново, Крън, Енина Копринка. Според ръководителя на Управляващия орган на ОПОС Спиридон Александров, това е най-добрата пречиствателна станция в България, изградена по ОП „Околна среда“. Ефектът от нейната цялостна модернизация ще се почувства осезаемо, особено за жителите на с. Овощник. С новия проект за реконструкция и модернизация на ГПСОВ ще бъдат отстранени биогенните елементи азот и фосфор, ще се намали енергоемкостта на цялата станция, ще се въведе много по-добра автоматизация на процесите и ще се направи третиране на утайките посредством метантанкове и филтърпреси, допълни ръководителят на проекта Кънчо Христов. Символичната първа копка направиха ръководителят на УО на ОПОС Спиридон Александров, управителят на „ВиК“ ЕООД - Стара Загора Радостин Миланов и ръководителят на проект “Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ – Казанлък“ Кънчо Христов. А традиционното разбиване на бутилка шампанско в кофата на багера, за да върви безпроблемно строителството, с лекота бе направено от Спиридон Александров. Консорциум „Интерпром Каро Витковице Аква Инженеринг“ ДЗЗД, град София е фирмата изпълнител на инжeнеринговите дейности по проекта. На този етап е извършено проектирането и е издадено разрешение за строеж. Изпълнителят ще извърши още авторския надзор, строителството, както и ще достави и монтира необходимите съоръжения. Наред с това ще отговаря за електрообзавеждане, обучението на персонала, въвеждането в експлоатация с тестове, предвидени в договора и 12-месечен период на контрол и подпомагане на дейността на ГПСОВ-Казанлък и своевременното отстраняване на възникнали проблеми и дефекти. Община Казанлък е бенефициент по проект „Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ – Казанлък“, който се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Oперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. Проектът, одобрен с договор № DIR-51011116-C026 от 08 август 2012 г., е на обща стойност 22 974 967,80 лв., от които 1 387 365,25 лв. собствен принос на Община Казанлък. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 21 587 602,55 лв., разпределена както следва – Кохезионен фонд 17 270 082,04 лв. и Национално съфинансиране 4 317 520,51 лв. „Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ – Казанлък“ е най-машабният инфраструктурен проект на Община Казанлък. След реализирането му ще бъде постигнат огромен социален ефект, защото ще се подобри не само начинът на опазване на околната среда, но и качеството на ВиК-услугите завсички жители в района на град Казанлък и прилежащите населени места.
РАДИО ФОКУС

Кметът на Бургас Димитър Николов ще бъде награден от Президента на Руската Федерация за принос за укрепването на руско-българските отношения

18.02.2014 09:24 / Бургас / Новини

София. Кметът на град Бургас – Димитър Николов, ще бъде награден от Президента на Руската Федерация за големия му принос за укрепването и развитието на руско-българските отношения, съобщиха от пресцентъра на Посолството на Русия. Награждаването ще се проведе на 19 февруари в 12.00 часа в Посолството на Русия в България на адрес: 1113 София, бул. „Драган Цанков”-28.
Община Добрич се представи на Международната туристическа борса „Ваканция & Спа Експо“

18.02.2014 13:23 / Варна / Новини

Варна. Експерти на Община Добрич взеха участие в Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО“, която се проведе от 13 до 15 февруари в Интер Експо Център – София, под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката, съобщиха от пресцентъра на общината. В изложението взеха участие 40 туристически организации, туроператори, общини, хотели и специализирани фирми за хотелско оборудване от България и чужбина. На самостоятелен щанд заедно с общините Добричка и Балчик са представени 15-те туристически маршрута, разработени в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който се реализира в партньорство с общините Балчик, Добричка и Каварна по Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007–2013 г. По време на изложението е осъществен контакт с повече от 80 български туроператори, асоциации и специализирани фирми. Сред тях са преобладавали организациите, които работят със специфични целеви групи – ученици, студенти от чужбина, туристи с афинитет към археологията, фолклора и природата, а така също и хора, които традиционно избират страната ни за своя дестинация и искат да посетят нови и непознати за тях места и обекти. Интерес сред професионалистите са предизвикали маршрутите в областта на еко туризма, които включват паркове и центрове, природни резервати и защитени местности с редки растителни, птичи и животински видове и миграционния път на птиците Via pontica, както и тези, които представят музеите, археологическите крепости, селища и светилища, християнските и мюсюлманските храмове и старите местни традиции и обичаи. По време на борсата са получени предложения и за съвместна работа с фирми, които представят туристически продукти в специализирани печатни и електронни издания. Тъй като международната борса в София е насочена не само към професионалистите, но и към широката публика, щандът на „Пъстрото лице на Добруджа” е посетен също така от много млади хора и семейства, които вече са решили да почиват по северното българско Черноморие и търсят възможност да организират своето свободно време и да посетят различни обекти на алтернативния туризъм. Очаквано техният интерес е насочен към събитийния туризъм – събори, празници, фестивали, културни календари, както и към съпътстващите програми, които предлагат обектите на културния и на екотуризма, включени в „Пъстрото лице на Добруджа”.
Нови работни места ще бъдат разкрити по проектите, изпълнявани от община Велинград

18.02.2014 14:47 / Пазарджик / Новини

Пазарджик. Проектите, по които активно работи в момента община Велинград, са за над 23, 5 милиона лева, каза за Радио „Фокус” Пазарджик зам.-кметът на общината Даниела Салкина. Цифрата е гъвкава и се променя всеки ден, тъй като включва разплатени средства от общината, възстановени от управляващите органи или договорирани суми. Можем да обобщим, че общината в момента изпълнява като външно финансиране повече проекти отколкото е целият й годишен бюджет. Проектите са доста разнообразни като насоченост – от инфраструктура, през социални дейности, до проекти на читалища, финансирани по линия на Местната инициативна група. Тези проекти оказват влияние и върху нивото на заетост на населението на общината. Докато се изпълняват, неминуемо по някакъв начин се разкриват нови работни места. Нормално е дори голяма софийска фирма да е изпълнител на обществена поръчка, тя да ползва и да наема към определен местни специалисти. Това обаче е временно, коментира Даниела Салкина. Тя каза също, че след като започне изпълнението на социалните услуги, за които в момента се създава материална база, ще се открият доста нови работни места. Изпълнението на подобни проекти при всички положения повишава възможностите на местните хора да получат по-добра работа, свързана с по-добра квалификация, да получат по-добро заплащане – нещо, с което много се надяваме от провинциалните градове скоро да можем да се похвалим, каза също зам.-кметът на община Велинград. /Теодора ДИМИТРОВА
Започна изпълнението на инженеринговите дейности по най-мащабния до момента проект на Община Казанлък

18.02.2014 16:04 / София / Новини

Казанлък. На площадката на Градската пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ) – Казанлък, с тържествена церемония по полагане на първа копка, започна изпълнението на инженеринговите дейности по най-мащабния до този момент проект на община Казанлък, съобщават от общината. “Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ – Казанлък“ е на стойност близо 23 млн. лв. и е финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България, чрез Oперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. На официалната церемония присъстваха кметът на Казанлък Галина Стоянова, ръководителят на управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ (ОПОС) Спиридон Александров, заместник областният управител на Стара Загора Теодора Иванова, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, управителят на ВиК - Стара Загора Радостин Миланов, ръководителят на проекта Кънчо Христов, директорът на РИОСВ Нанчо Видев, общественият посредник Гинка Щерева, общински съветници, заместник-кметове на Община Казанлък, кметове на населени места в общината, представители на фирми-изпълнители по проекта, граждани, медии и гости.

В своето приветствие кметът на община Казанлък Галина Стоянова подчерта важността на този проект. ГПСОВ-Казанлък е проектирана през 80-те години на миналия век, но реално строителството започва през 1984 г. През 2000 г. станцията е открита официално и е въведена в експлоатация. Тъй като е строена в продължение на 16 години, още с откриването й преди 14 години се говори, че оборудването вече е морално остаряло. „Градската пречиствателна станция обаче има изключителен екологичен и социален ефект. Тя пречиства битовите отпадни води на Казанлък – град с 50 хил. жители, и поема пречистените от локалните станции промишлени води на големите казанлъшки предприятия. С функционирането на ГПСОВ се преустановява замърсяването на р. Тунджа. Много важен резултат е, че с нейното функциониране се поддържа чиста вододайната зона на Стара Загора и се подобрява екоравновесието в целия регион.“, заяви Галина Стоянова. Тя допълни, че реконструкцията на ГПСОВ е от голямо значение за опазване на околната среда в Старозагорска област и за повишаване качеството на ВиК-услугите в общината. Обектът ще даде възможност за реализация на ВиК-проекти, позволяващи включването и на отпадните води от населените места Шипка, Шейново, Крън, Енина Копринка.

Според ръководителя на управляващия орган на ОПОС Спиридон Александров, това е най-добрата пречиствателна станция в България, изградена по ОП „Околна среда“. Ефектът от нейната цялостна модернизация ще се почувства осезаемо, особено за жителите на с. Овощник. С новия проект за реконструкция и модернизация на ГПСОВ ще бъдат отстранени биогенните елементи азот и фосфор, ще се намали енергоемкостта на цялата станция, ще се въведе много по-добра автоматизация на процесите и ще се осигури възможност за третиране на утайките посредством метантанкове и филтърпреси, допълни ръководителят на проекта Кънчо Христов.

Символичната първа копка направиха ръководителят на управляващия орган на ОПОС Спиридон Александров, управителят на „ВиК“ ЕООД - Стара Загора Радостин Миланов и ръководителят на проект “Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ – Казанлък“ Кънчо Христов. Традиционното разбиване на бутилка шампанско в кофата на багера, за да върви безпроблемно строителството, с лекота бе направено от Спиридон Александров.

Консорциум „Интерпром Каро Витковице Аква Инженеринг“ ДЗЗД, гр. София е фирмата изпълнител на инжeнеринговите дейности по проекта. На този етап е извършено проектирането и е издадено разрешение за строеж. Изпълнителят ще извърши още авторския надзор, строителството, както и ще достави и монтира необходимите съоръжения. Наред с това, ще отговаря за електрообзавеждане, обучението на персонала, въвеждането в експлоатация с тестове, предвидени в договора и 12-месечен период на контрол и подпомагане на дейността на ГПСОВ-Казанлък и своевременното отстраняване на възникнали проблеми и дефекти.

Община Казанлък е бенефициент по проекта, одобрен с договор № DIR-51011116-C026 от 08 август 2012 г., който е на обща стойност 22 974 967,80 лв., от които 1 387 365,25 лв. са собствен принос на община Казанлък. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 21 587 602,55 лв., разпределена както следва – Кохезионен фонд - 17 270 082,04 лв. и Национално съфинансиране - 4 317 520,51 лв.


ДАРИК НЮЗ

Каталог: uploads -> tinymceup -> files -> News
News -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
News -> Нсорб кметът на Троян към министър Михайлова: „Не ни взимайте довеждащите водопроводи!“
News -> Г. Фокус Има сключен договор с фирма-изпълнител, която ще изгради новата улица до рибарското пристанище в Бургас
News -> Нсорб кметове се съмняват в лобизъм
News -> Нсорб оценяват категоризирането на общините и населените места в България
News -> Нсорб община получи почетна грамота
News -> Осми клас остава в основните училища amalipe com/14. 03. 2014
News -> Нсорб до края на 2015 г. Опак има амбициите да усвои
News -> Нсорб цветлин Йовчев: Сътрудничеството на мвр с местната власт трябва да е в полза на обществото
News -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница