10 г затвор за нелегален износ на лекарствастраница1/11
Дата31.03.2018
Размер0.6 Mb.
#64062
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11Пресклипинг на тема: „Здравеопазване”
12.01.2018
Национални вестници10 г. затвор за нелегален износ на лекарства


Мария МИЛКОВА

24 часа  стр. 12  

Затвор при нелегален износ на лекарствени продукти в голям размер гласува комисията за борба с контрабандата с промени в Наказателния кодекс, приети на първо четене.

Новите текстове предвиждат това да се квалифицира за контрабанда, а предвиденото наказание е лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Промените предвиждат още при незаконно производство, съхранение, продажба на едро или дребно на лекарства да има затвор от 6 години.

"Неразривна част от промените в Наказателния кодекс трябва да са и промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. С тях да се вмени като задължение на здравната каса да сключва договори, в които да съществува клауза, че ще плаща с пари от бюджета само на вносители и дистрибутори, които са съгласни да държат резерв на лекарства." Това заяви председателят на комисията по контрабанда Емил Димитров. Той допълни, че това е допустимо при опазване на живота и здравето на хората.

Готвели се и промени в закона, според които ще се въведе разрешително за паралелен износ на лекарства. В момента режимът е свободен, като трябва само да се уведоми агенцията по лекарствата.

При приемането им реекспорт без разрешение също щял да се смята за контрабанда и да се наказва с лишаване от свобода.

Болницата в Ловеч няма да затваря


24 часа  стр. 10  

врати, не се предвижда и закриване на работещи отделения. Това съобщиха от пресцентъра на здравното министерство. В сряда бе огласен планът на ведомството за оздравяването на болницата. Сред заложените мерки са намаляване на леглата с 40%, както и на числеността на персонала, но без лекарите, а изцяло за сметка на администрацията. Лечебните заведения в съседни области ще осигуряват липсващите лекарства и консумативи за спешни случаи до края на месеца.Купуват лекарства за туберкулоза и СПИН за 21 млн.


24 часа  стр. 10  

Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за доставка на лекарства за пациенти със СПИН, туберкулоза, психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на опиоиди, синдром на зависимост. Лекарствата ще покрият терапията на пациентите до края на февруари 2019 г. Поръчката включва най-съвременните терапии, генерични медикаменти и комбинации от няколко.2 г. условно за лекар, лъгал, че е кардилог


24 часа  стр. 7  

постанови районният съд в Стара Загора. Д-р Иван Вуцов между 1996 и 2014 г. използвал преправен документ, според който има специализация по кардиология. Той е специализирал успешно "Вътрешни болести", но не успял да си вземе изпитите по кардиология. Въпреки това се сдобил с документ от Медицинския университет в София. 57-годишният медик е с висящо дело по същото обвинение и в столицата.Завод на "Софарма" ще се издигне в "Надежда"


24 часа  стр. 2  

Нов завод в столичния район "Надежда" ще строи "Софарма" АД.

Плановете са изграждането на новия лиофилен завод да стартира през първата половина на тази година. Застроената площ ще е около 3000 кв. м, обясниха от компанията.

Предвижда се сградата да бъде на два етажа и да включва както производствени, така и сервизни помещения, които са особено важни за този най-висок клас чистота на производство. Те осигуряват необходимата пречистена вода, влажност, чистота, температура и налягане на въздуха във вътрешната производствена среда. В новия завод ще бъдат разкрити допълнителни работни места, а инвестицията се очаква да бъде около 30 милиона лева, казаха от "Софарма" АД. С изграждането на завода компанията ще удвои капацитета на сегашните си производствени мощности и така ще осигури достатъчни количества от животоспасяващия болничен продукт метилпреднизолон.В София ще се строят нова болница, хотели и жилищни комплекси


Най-голям инвеститорски интерес има към района около бул. "Черни връх", каза главният архитект Здравко Здравков

Даринка ИЛИЕВА

24 часа  стр. 2,3  

Болница, няколко хотела, логистичен център и цял куп жилищни комплекси ще се строят в София през тази година.

13 обекта с разгъната застроена площ над 10 000 кв. м са получили разрешения за строеж от 1 януари до 15 ноември 2017 г., сочи справка на общинското направление по архитектура и градоустройство по искане на "24 часа". Очакванията са, че самото строителство ще започне през тази година, а за някои от обектите дейностите вече са стартирали.

Нова многопрофилна болница с отделение за продължително лечение

и рехабилитация, диагностично-консултативен център, офиси и подземен гараж ще се строи в "Манастирски ливади-запад". Обектът е с 18 962 кв. м РЗП, а проектът е на д-р Христо Мазнейков, собственик на частната болница "Св. София".

Логистичен център с РЗП 14 585 кв. м ще се изгражда в Бусманци. Там ще има административна сграда, хале за претоварване, складови халета и паркинг.

Разширения са планирани в "Бизнес парк" - с една сграда, и в "София тех парк" - с 2.

През 2019 г. трябва да е готов многофункционалният комплекс "Гаритидж парк" срещу "Бизнес парк", който вече се строи. Мащабният жилищен и бизнес комплекс е разположен на 165 000 кв. м и включва офиси, апартаменти, парк с езеро, детски и спортни площадки, училище, спортен център с басейн, супермаркет, ресторанти и др. В края на 2017 г. стана ясно, че

там ще е и новата зала на волейболния клуб "Левски София"

Инвестицията в огромния комплекс ще е около 200 млн. евро.

На различни процедурни етапи са проекти за три хотела - на мястото на сервиз "Изток", 80-метрова сграда на бул. "Т. Александров" срещу "Макдоналдс" и в "Люлин", където се планира първата висока сграда от контейнери. Не е ясно обаче дали самото строителство на обектите ще стартира до края на годината.

Иначе с разрешение за строеж са десетина проекта за офис сгради, жилищни комплекси и многофункционални обекти. Те са в кварталите "Витоша ВЕЦ-Симеоново", "Младост 4", "Манастирски ливади-запад" и др. В някои от тях се предвиждат хотели, спацентрове, автокъща с шоурум, многофункционални зали и спортно-възстановителен комплекс. Очаква се внасяне на проект за нов жилищен комплекс на мястото на "Балканкар".От десетте проекта за небостъргачи единственият, който вече се строи,

е 202-метровият "Скай форт" на бул. "Цариградско шосе" до "Интер експо център". 44-етажната офис кула ще е до"Капитал форт", която в момента е най-високата сграда

в столицата със своите 126 метра.

В съда са проектите за "Парадайс тауър" (215 м), този в "Борово" на мястото на магазин "Мартинели" (77 м) и за спорната 44-етажна сграда на НИКМИ в "Стрелбище".

През 2018 г. се очаква да започне строителството на "Гранд каньон" с 3 кули на турската компания "Гаранти коза" в "Младост". Другият мащабен проект на компанията - "Град в града", с 4 сгради до "Пирогов" все още е на фаза градоустройство. Засега няма движение по идеята за 125-метрова сграда на бул. "Н. Мушанов" и ул. "Житница".

В ход е и строителството на 19-етажна жилищна сграда в "Овча купел".

"В момента най-голямата концентрация на намерения за строителство е около бул. "Черни връх" и мол "Парадайс".

Това е районът с най-голям инвеститорски интерес, като там се планират различни обекти, основно сгради със смесени функции", обясни за "24 часа" главният архитект на София Здравко Здравков.

През 2017 г. НАГ и 24-те районни администрации в Софияса издали общо 1319 разрешения за строеж,

докато през 2016 г. броят им е бил 1987. Най-големият бум на строителството според справката е отчетен през 2007 г. - с 5034 влезли в сила разрешения.

Иначе през 2018 г. извън пътните ремонти

сред по-големите общински обекти ще са преустройството на старата топлоцентрала на НДК в Център за съвременно изкуство,

строителството на 8 детски градини, цялостното обновяване на 26 училища и забавачки, четири ученически многофункционални спортни зали и мащабният проект за обновяване на част от центъра.
Каталог: uploaded
uploaded -> Магистърска програма „Глобалистика" Дисциплина „Политическият преход в България" Доц д-р П. Симеонов политическа система и политически партии на българския преход студент: Гергана Цветкова Цветкова Факултетен номер: 9079
uploaded -> Конкурс за научно звание „професор" по научна специалност 05. 02. 18 „Икономика и управление" (Стопанска логистика) при унсс, обявен в дв бр. 4/ 15. 01. 2010
uploaded -> Здравната каса забавя парите за болници, аптеки, пациенти
uploaded -> Автобиография Лична информация
uploaded -> Отчет на ип "Реал Финанс" ад към 31 декември 2009 г. А. Статут и предмет на дейност ип „Реал Финанс"
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> Москов се закани на директори на болници заради борчове и ктб
uploaded -> „Здравеопазване


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница