Девин ад отбеляза първото шестмесечие на 2008 година с динамично развитиеДата18.12.2018
Размер45.54 Kb.
СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ


Дата: 01.08.2008 г.


ДЕВИН АД отбеляза първото шестмесечие на 2008 година с

динамично развитие
Компанията ще развива напълно нова категория на пазара на бутилирани води с новия продукт DEVIN Fresh

„Девин” АД - водещата компания на пазара на бутилирани води в България, отбеляза с динамично развитие първото шестмесечие на 2008 година.


Към края на месец юни компанията успешно приключи обявената за настоящата година инвестиционна програма за пълна модернизация. Така фабриката за производство и бутилиране на вода в родопският град Девин заработи с постигнат удвоен капацитет и при значително по-висока ефективност на производство. От компанията съобщиха, че продължават работата си по постигане на оптимални производствени режими за новото оборудване.
С модернизацията на завода компанията извърши подмяна на опаковките на всички разфасовки на минералната и изворна вода, пускайки ново поколение олекотени бутилки с уникална за пазара форма. Така „Девин” АД стартира успешно и обявения по-рано проект по навлизане на румънския пазар, като за месец юли продажбите в северната ни съседка представляват 3 % от общите продажби на бутилирана вода с едноименната марка.
Компанията за пореден път доказа своята иновативност, започвайки към днешна дата производството на единствения по рода си български продукт от актуалната в световен мащаб категория на овкусените води. Продуктът носи името DEVIN Fresh и ще предложи на потребителите здравословна алтернатива на всички газирани напитки. Новият продукт е с натурални съставки, без консерванти и изкуствени оцветители и ще се предлага в три освежаващи вкуса – екзотична комбинация от ягода и гуава, цитрусова комбинация от портокал и киви и класически вкус на ябълка. Свежите вкусове на новата напитка са избрани в резултат на множество продуктови тестове и постигнати чрез натурални плодови аромати и екстракти, а сладостта – с фруктоза (плодова захар). Водата в напитката е добре познатата на всички нискоминерализирана изворна вода DEVIN, която в случая е слабо газирана (< 4 г/л.), за да освежава, без да натоварва излишно организма. В разработката на DEVIN Fresh са участвали водещи европейски консултанти.
Категорията на овкусените води (flavored waters) е най-актуалната и модерна понастоящем и се радва на все по-широка полуярност в световен мащаб. В голяма част от европейските страни като Италия, Англия, Франция и др. пазарното присъствие на овкусените води е значително, поради факта, че именно овкусените води са основна алтернатива на газираните напитки. Причина за това е все по-голямата взискателност на потребителите към състава и произхода на консумираните продукти, за което основен движещ фактор е желанието за здравословен живот. По данни на водещата онлайн агенция за проучвания Datamonitor, категорията на овкусените води в Европа е нарастнала с 43% за периода от 2000 до 2007 година, като се прогнозира до 2010 г ръст от 66%.
С добавянето на DEVIN Fresh към продуктовото портфолио, завода в гр. Девин притежава най-голямата продуктова гама в сравнение с всички конкуренти на Балканския полуостров, споделиха от компанията.
За периода на първото шестмесечие консолидираните приходи от продажби на „Девин” АД отбелязаха ръст от 22% в сравнение със същия период година по-рано, надхвърляйки оборот от 30 млн. лв. Постигнатият резултат на дружеството е в съответствие с разчетите на мениджмънта за настоящата година.
Компанията е финализирала успешно и обособяването на бизнеса с доставка на вода за офиси в 19-литрови бутилки като отделна дружество. Като резултат, този бизнес е нарастнал значително до 30% спрямо 11% ръст за пазара по данни на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ).
Паралелно с ръста на продажбите на вода за офиси, във възходящ тренд са и продажбите на Red Bull, които нарастват с 24% спрямо същия период на 2007 г.
Постигнатите резултати по стратегическите проекти за първите шест месеца от годината създават предпоставки за интензивно развитие на компанията в средносрочен план, коментира Цветан Лъжански, Главен изпълнителен директор на „Девин” АД.


За ДЕВИН
Девин АД е основана през 1992 г. като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. Девин е акционерно дружество със 100% частен капитал. От началото на 2006 г. компанията „ Девин” е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity, собственост на австрийската компания Soravia Group. Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки.
Девин АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода “Девин”. Натурална, от екологично чист регион, минерална вода “Девин” притежава уникален минерален състав, приятен вкус и е подходяща за всекидневна употреба.

Компанията притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира единствената по рода си за българския пазар изворна вода “Девин”. Това е чиста планинска вода от Родопите - много слабо минерализирана (82 мг/ л) и бедна на натрий (4,5 мг/л). Комбинацията от слаба

минерализация и незначително количество натриеви йони е много рядка, точно заради нея изворна вода "Девин" може да се пие от новородени до хора в напреднала възраст.

Девин АД осигурява работни места близо 500 човека, от които повече от 300 са в Девин.


Оборудването е модерно и доставено от водещи компании в бранша от Франция, Швейцария, Италия и Австрия.
Производственият цикъл е напълно затворен и включва производство на бутилките, бутилиране на водите, етикетиране и подреждане в палети. Това гарантира високото качество на марката „Девин”.
Заводът разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт. Девин АД е сертифицирана по ISO 22000:2005 SGS SYSTEM CERTIFICATION
От създаването си до днес „Девин” АД бележи динамичен ръст на развитие, дължащ се на качествената продукция, добре развитата дистрибуторска мрежа и адекватната и иновативна бизнес стратегия на компнията.
За контакт:
Ивайло Николов

MARKETOR


marketing consulting & communications

Тел. & Факс: +359 2 872 05 15

Изток, ул.Чарлз Дарвин 14A

Мобилен: +359 88 600 4989


ivo@marketorbg.com
Каталог: press -> Devin -> Press%20Releases -> 2008.07
Press%20Releases -> До: (Медиа)
Press%20Releases -> "Девин" поема дистрибуцията на Red Bull
2008.07 -> Световноизвестният бивш автомобилен състезател и настоящ евродепутат Ари Ватанен кацна на Летище София с полет от Франкфурт късно снощи
Press%20Releases -> Нова, уникална 5 литрова бутилка от"Девин"
Press%20Releases -> Девин ад фокусира усилия върху бизнеса с галони Дружеството гони 30% пазарен дял от сегмента през 2008 г
Press%20Releases -> Бутилката на devin ще бъде изцяло заменена с нова, олекотена бутилка с напълно различна форма, съобщиха от компанията


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница