Evid – Високоговорителни системи за монтаж към таван ръководство за употреба описание на продуктаДата16.10.2018
Размер128.5 Kb.
#90069
EVID – Високоговорителни системи за монтаж към таван
РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА
ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Благодарим ви, че закупихте EVIDТМ серията високоговорителни системи за монтаж към таван. Преди да започнете работа с продукта, моля прочетете това ръководство за употреба.

Тази серия високоговорители се отличава с иновативен дизайн и материали; предлага първокачествено възпроизвеждане на звука, при монтаж към таван.

Серията се състои от четири модела: модел С4.2 с 4-инчов LF драйвер и 0.75-инчов туитер с титаниево покритие и вълнонавигатор; модел С8.2 с 8-инчов LF драйвер и 1-инчов туитер с титаниево покритие и вълнонавигатор; модел С8.2НС с 8-инчов LF драйвер, с вълнонавигатор, и 1-инчов туитер с титаниево покритие; и модел EVID 10.1, субвуфер, проектиран да усилва и разширява нискочестотния диапазон.


ВНИМАНИЕ: СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС UL СТАНДАРТА

Всички EVID високоговорителни системи за монтаж към таван отговарят на изискванията на стандарта UL1480, отнасящ се за възпроизвеждащи сигнали високоговорители. Моделите С8.2, С8.2LP, C8.2HC и С10.1 са подходящи и за висящи приложения, съгласно стандарт UL2043.

Moдел С4.2 не отговаря на горепосоченият стандарт UL.
Важни характеристики


 • Акустично съответства на EVID високоговорители, подходящи за монтаж към повърхност;

 • Изключително високо качество на възпроизвеждане на звука;

 • Всеки модел разполага с възможност за захранване 70V/100V или стандартно натоварване 8-ohm.

 • Окомплектовката включва всички стандартни аксесоари, необходими за различните приложения.


Общо описание на моделите

EVID С4.2 – идеален за обикновени помещения. Предлага изключителен честотен диапазон, съчетан с компактен дизайн. 4-инчов вуфер и вълнонавигатор, туитер с титаново покритие на купола, осигуряващи работа в широк честотен диапазон. Разполага с лесна, триточкова система за монтаж.


EVID С8.2 – отличава се с: кутия със специална настройка и 8-инчов вуфер, осигуряващ изключителни бас честоти. 1-инчов туитер с вълнонавигатор покрива до 20kHz. Идеален за приложения, с монтаж към таван, при които обаче се държи на изключителен аудио звук. Разполага с 4-точкова система за лесен и бърз монтаж.
EVID С8.2LP – същият като С8.2, но по-малък по размери; подходящ за твърди таванни повърхности.
EVID С8.2НС – подходящ за високи тавани и помещения с проблемно ехтене. Разполага с 8-инчов драйвер с вълнонавигатор. Изчакващ патентоване дизайн, осигуряващ голямо покритие в гласовия диапазон и над него. Няма друга високоговорителна система, подходяща за монтаж към таван, която да предлага комбинация от изключителен функционален контрол, широк честотен диапазон, работа с високи мощности и компактен дизайн, както С8.2НС.
EVID С10.1 – предлага 10-инчов субвуфер; изключително изпълнение в нискочестотния диапазон до 45Hz; бърз монтаж към таван, разнообразни възможности за инсталиране.
Окомплектовка (фиг.1)
Буква Количество Компонент

А 2 високоговорителна система

В 4 пано водачи

С 2 С-пръстен опорен

D 2 решетка

Е 1 ръководство за употреба

F 4 винтове за опорен пръстен

G 2 изход конектор

H 1 карта за сервизен център

I 1 мостраJ 2 защита при боядисване
Фиг.1 EVID окомплектовка
EVID серия системи за монтаж към таван (продават се по двойки)


Модел

Номер на компонента

Описание

С4.2

301258000

4-инчов, коаксиален високоговорител с хорн, туитер с титаниево покритие

С8.2

301261000

8-инчов, коаксиален високоговорител с хорн, туитер с титаниево покритие

С8.2LP

301218000

Същият като С8.2, но с по-малки размери

С8.2НС

301262000

8-инчов, коаксиален високоговорител с хорн и вълнонавигатор, туитер с титаниево покритие

С10.1

301263000

10-инчов, високомощен субвуфер


Аксесоари за серията високоговорители с монтаж към таван


Модел

Номер на компонент

Описание

RR-42

301305000

Подложка за прикрепяне към нова конструкция, включваща Evid C4.2 (комплект 4 бр.)

RR-82

301306000

Подложка за прикрепяне към нова конструкция, включваща Evid C8.2 и C8.2LP (комплект 4 бр.)

RR-810

301307000

Подложка за прикрепяне към нова конструкция, включваща Evid C8.2HC и С10.1 (комплект 4 бр.)

RPK-42

301308000

Положка за прикрепяне към нова конструкция, включваща само С4.2 високоговорител (комплект 2 бр.)

RPK-82

301309000

Подложка за прикрепяне към нова конструкция, включваща само високоговорители С8.2 и С8.2LP (комплект 2 бр.)

RPK-810

301310000

Подложка за прикрепяне към нова конструкция, включваща само С8.2НС и С10.1 (комплект 2 бр.).

Фиг.2: Долна част на високоговорителя

Фиг.3: Горна част на високоговорителя
Evid системата за монтаж е проектирана така, че при необходимост да може да бъде направена инсталация под тавана. При повечето случаи с окачени тавани, обаче, е по-добре да имате достъп отдолу и отгоре на паното окачен таван. Необходимите инструменти за монтаж към окачени тавани ще намерите към окомплектовката на уреда. Високоговорителната система се закрепя към тавана с помощта на специални окачвачи. Кабела за вход към уреда се свързва към подвижния блок конектор, който можете да свържете и предварително, с цел да олесните инсталационния процес.
Забележки за инсталацията: използване на допълнителни аксесоари, подложки за прикрепяне

За повечето инсталации, няма да са ви необходими допълнителни аксесоари. Въпреки това, понякога при монтаж към скъпи метални тавани, може да се окаже значително по-лесно ако използвате серията RR и RPK аксесоари, които да прикрепите, преди началото на инсталирането. Тези подложки за прикрепяне ви предоставят макет, който да следвате при пробиването на отвори в конструкцията, с цел избягването на излишни отвори, както и осигуряването на стабилен монтаж за високоговорителя. Взависимост от конкретните изисквания, предлагаме два вида аксесоари.


Серията RR подложки за монтаж

Изработени са от ламарина; имат отвори, за прикрепяне към строителната конструкция. Отворите са подходящи за гвоздеи или винтове с размери 406мм, 508мм, 610мм. Монтиращият може да пробие, при необходимост, и други отвори, на разстояние максимум 630мм един от друг. Паното се поставя върху подложката и тя предоставя макет, по който да се определят местата за отвори в паното. Обикновено за рязането на паното се използват твърди инструменти, а подложката се използва като ориентир за рязане. Подложката можете да разгледате на фиг.4.


Инсталиране и окабеляване
Фиг.4. Подложка за монтаж на високоговорител
Серия инструменти RPK

Комплекта съдържа подложка RR серия със стандартна 2 комплетна електрическа кутия, която се монтира от горната страна, с помощта на къс гъвкав проводник, свързан към клампата на високоговорителя (разположена на задния панел на говорителя). Този аксесоар дава възможност да прикрепите проводник към кутията, върху подложката за монтаж, преди да сте инсталирали високоговорителя или паното. След като монтирате паното, можете да свържете високоговорителя и да го монтирате точно под тавана. RPK системата за монтаж можете да разгледате на фиг.5.


Фиг.5 RPK система за монтаж
Забележка за инсталиране: управление на вибрациите

Тъй като работят с високи мощности, EVID високоговорителите могат да генерират значителни вибрации, които да предизвикат жужене в празнините на окачената конструкция. Взависимост от типа на паното окачен таван и съответните компоненти, може да е необходим и материал за поглъщане на вибрациите, който да бъде поставен под конструкцията на тавана.


Стъпка 1: Пробийте отвор (фиг.6)
За окачени тавани, пробийте отвора или като ползвате картонен шаблон или с помощта на комплект за пробиване на отвори; внимавайте отвора да бъде с правилни размери. Ако предварително е инсталиран кабел, прекарайте го през отвора.
Фиг.6: Пробиване на отвор на паното
Стъпка 2: Монтирайте С-пръстен и/или пано водачи (фиг.7)
Всички високоговорители включват към окомплектовката си комплект от два вида инструменти за монтаж: С-пръстен и два пано водача.

За монтаж към окачен таван, вкарайте С-пръстена през отвора в паното. Ориентирайте го така, че окачвачите да са разположени както е показано на фиг.7. вкарайте пано водачите през отвора в паното. Затворете водачите, така че да останат над Т-профила от конструкцията. Застопорете водачите към С-пръстена, с помощта на винт, който трябва да прекарате през окачвача и водача (както ще видите на фиг.7).


Фиг.7: Застопорете водачите към С-пръстена.
Забележка за инсталирането: водачите и С-пръстена

Всеки високоговорител е снабден с два водача, които са проектирани за монтаж към стандартни пана с ширина 600 мм. Важно е да се отбележи, че в действителност, водачите не се прикрепят към Т-профила. Обикновено, паното поддържа водачите. Водачите са предварително перфорирани през определени интервали, разположени по дължината им. Това позволява С-пръстена да бъде позициониран към всяка една точка по дължината на водача. Ако паното излезе или падне, края на опорния водач ще падне върху Т-профила, което от своя страна ще предпази от падане високоговорителя.

Винаги използвайте всички включени към комплекта аксесоари и инструменти за монтаж, за да сте сигурни че вашата конструкция ще е наистина стабилна.

За монтаж към скъпи метални тавани, С-пръстена се използва за допълнително подсилване на самите пана, както и за разпределяне на натоварването върху паната. Прекарайте С-пръстена през отвора в паното и го поставете да лежи върху задната страна на отвора, преди да сте монтирали високоговорителя.Стъпка 3: Свържете кабела към изход конектора (фиг.8)
Свържете голия край на кабела към подходящия конектор, както ще видите по-долу; завийте винта, като използвате малка отвертка.

Забележка за инсталирането: конектор
Фиг.8: Завийте с отвертка
Бележки за окабеляването

4-те извода на вход конектора са номерирани и маркирани. Пин 1 и Пин 2 са положителни (+); Пин 3 и Пин 4 са отрицателни (-). (Пин 1 се свързва към Пин 2 и Пин 3 се свързва към Пин4, във високоговорителя). Пин 1 и Пин 4 се изполават за връзка към други високоговорители, във верига, тип „маргаритка”. Възможни са два вида групирано свързване на високоговорителите: 1. Паралелно. Свържете двойката кабели на следващия високоговорител към пин 2 и пин 3. Ако сте извадили от употреба един вход конектор, следващите високоговорители ще останат свързани. Вижте фиг.9.

 2. Верижно свързване „маргаритка”. Свържете двойката кабели на следващия високоговорител към пин 1 и пин 4. Когато отстраните един вход конектор, вие ще изключите и останалите високоговорорители по веригата. Фиг.10.


Забележка за инсталирането: поляритет на субвуфера
Фиг.9: Паралелно свързване

Фиг.10: Свързване „маргаритка”


Когато добавяте субвуфер, уверете се, че спазвате поляритета му. Субвуфера С10.1 е проектиран за максимално натоварване, при работа с С4.2. За да увеличите до максимум изходящите ниски честоти, когато работите с С8.2, С8.2LP или С8.2НС, трябва да обърнете поляритета на С10.1. Вижте фигури 11 и 12.
Фиг.11: Поляритет на субвуфера при работа с С4.2

Фиг.12: Полярите на субвуфера при работа с С8.2/С8.2НС/С8.2LP


Когато сте свързали всички връзки към конектора, включете конектора към цокъла в ел.чашка на изхода на високоговорителя. Вижте фиг.13.Завийте всички винтове, за да елиминирате възможни вибрации.
Фиг.13: Свържете конектора към цокъла
Стъпка 4: Свързване на кабели към високоговорителя (фиг.14)
Развийте напълно хоризонталните винтове, които виждате и на фиг.13; развийте и винтовете за поемане на напрежението. Прекарайте кабелите през отворите и свържете вход конектора към блок изхода на високоговорителя. След това, завийте винтовете за поемане на напрежението: 1. Ако използвате пленум кабел, плъзнете кабела през приспособлението за поемане на напрежение, което се намира върху капака на изхода (фиг.14). Дръжте здраво приспособлението около кабела. Първо завийте винтовете към приспособлението, след това хоризонталните винтове. В случай, че ползвате изолиран и пленум проводници, често е добре да добавите допълнителна сила към приспособлението за поемане на напрежение, като завиете винтовете към капака на изхода. 2. Ако за инсталирането ползвате гъвкав (ВХ) или твърд (ЕМТ) проводник, можете да използвате алтернативно приспособление за проводник. Вижте забележки за инсталиране и фиг.15.
Фиг.14: Прекарайте кабела през приспособлението

Фиг.15: Приспособление за алтернативен проводник


Забележка за инсталирането: приспособления за алтернативен проводник

В много случаи се налага ползването на допълнителни приспособления за алтернативен проводник, които можете свободно да намерите в търговската мрежа. Отстранете съществуващото приспособление, като развиете двата винта и по този начин оставите открит 22-милиметров отвор. След това инсталирайте алтернативното приспособление. Винаги внимавайте да използвайте приспособления, които отговарят на местните разпоредби за строителство.


Забележка за инсталиране: внимание пано за окачен таван

Когато монтирате уреди към 2’2’ или 4’4’ пана окачен таван, НЕ инсталирайте към леки пана от типа с фибростъкло, без да сте си осигурили допълнителна поддръжка за високоговорителя, както е отбелязано в стъпка 6. Този вид пана не могат да издържат значителен товар. Ако към подобни пана прикачите високоговорител, те ще се отлепят и високоговорителя ще падне, дори и да сте използвали мост между паната. Допълнителния предпазен кабел трябва да бъде разположен зад високоговорителя. Този кабел трябва да е силно ИЗПЪНАТ при тази ситуация и следва да отнема от напрежението, което говорителя създава на паното, като осигурява издържливост срещу деформация на паното.


Стъпка 5: Монтирайте високоговорителя към тавана (фиг.16)
Избутайте високоговорителя в отвора на тавана, докато предния ръб на заглушителя се изравни с тавана. Завийте монтажните окачвачи, като въртите винтовете обратно на часовниковата стрелка, докато високоговорителя бъде обезопасен. Моля, обърнете внимание, че първия четвърт оборот по посока на часовниковата стрелка обратно окачвачите. Останалите завъртания завиват окачвачите към повърхността на тавана (виж фиг.17).
Фиг.16: Монтирайте високоговорителя към таван

Фиг.17: Завийте монтажните окачвачи


Забележка за инсталирането: монтажни окачвачи

За всеки винт, първият половин оборот, обратно на часовниковата стрелка, разхлабва окачвача от водача.


Стъпка 6: Свързване на Допълнителен предпазен кабел (фиг.18)
Обърнете внимание на опорния пръстен, на гърба на високоговорителя. Този пръстен позволява свързване към отделна и предпазна опорна точка. Често изискванията за строителство включват използването на тази опорна точка.
Фиг.18: Прикачете допълнителна опорна точка
Стъпка 7: Регулирайте селектор ТАР (фиг.19).
Селектора се намира на лицевата страна на заглушителя. Настройте подходяща ТАР позиция за високоговорителя, преди да сте монтирали решетката. При някои инсталации с постоянно напрежение 70V/100V, е препоръчително да оставите непоставена решетката, ако се налага по-късно да се правят настройки на баланса на аудио звука за високоговорителя. След като регулирате нивата, можете да сложите и решетката.
Фиг.19: Регулирайте ТАР селектора (ляво: С4.2/С8.2LP; дясно: С10.1/С8.2НС).
EVID С4.2, С8.2 и С8.2LP

В допълнение към 8-омовата настройка, възможностите за мощност са: 30 вата, 15 вата, 7.5 вата при захранване 70.7V и 100V; само за захранване 70.7V, настройката е 1.8 вата.


EVID С8.2НС и С10.1

В допълнение към 8-омовата настройка, възможностите за мощност са: 60 вата, 30 вата и 15 вата, при захранващо напрежение 70.7 V и 100 V; само за захранване 70.7V, настройка 1.8 вата.


Стъпка 8: Прикачване на решетка (фиг.20)
Забележка за монтаж: обезопасителната функция на решетката

Evid решетките имат уникално предпазно въже, което осигурява срещу падане решетката или срещу отпускането й след инсталиране.


Първо, инсталирайте въжето на решетката, като натиснете ключалката на решетката към отвора, на лицевата страна на заглушителя (вижте фиг.20). Второ, натиснете решетката, докато предната й част се изравни с ръба на заглушителя. Уверете се, че решетката е добре закрепена, така че да няма опасност от вибрации.

Ако е необходимо да отстраните решетката, най-лесният начин е да вкарате два извити кламера или друг тип остри предмети в отворите на решетката; след това приложете бавен и равномерен натиск, докато тази част на решетката излезе напред леко. Продължете със същата процедура по периметъра на решетката, като освобождавате стъпка по стъпка части от решетката, докато изцяло я освободите.


Фиг.20: Прикачете решетката
Приложение А – Боядисване на високоговорителя

Ако сте инсталирали високоговорителя на място, където целия останал интериор е в друга цветова тоналност, вие лесно можете да го пребоядисате. Можете да ползвате почти всякакви видове латекс или боя на маслена основа. Ръба може да боядисате преди инсталиране или след това.


Процедура по боядисване

Почистете ръба и решетката с минерален алкохол или друг тип слаб разредител. Не използвайте твърди разредители, като газолин, керосин, ацетон или други химикали. Ако използвате такъв тип разредители или химикали, рискувате трайно да увредите кутията на уреда. Не използвайте и абразивни продукти, като шкуртка.

Използвайте спрей или валяк и нанесете два или повече тънки пласта боя. Ако ползвате спрей, дръжте кутията при ъглите, както е посочено на фиг.21.
Фиг.21: Боядисване на ъглите със спрей
Ако възнамерявате да боядисвате и решетката, първо трябва да отстраните вътрешната покривка на решетката. Препоръчваме ви да изпозлвате боядисване със спрей. Ако използвате валяк или четка, може да запушите решетката с боя, като по този начин ще намалите качеството на звука. След като боята изсъхне, поставете отново вътрешната покривка на решетката.

Ако искате да боядисате високоговорителя, заедно с тавана, след инсталирането, използвайте пластмасов или картонен предпазител за боядисване; поставете го на лицевата страна на високоговорителя така, че да закриете драйверите и вградения заглушител; боядисайте високоговорителя и след това отстранете предпазителя.


Приложение В – Ръководство за дизайн на системата
Избор и позициониране на високоговорители към таван

Няколко ключови критерия определят вида и количеството високоговорители, които можете да използвате за вашите цели. Високоговорителите от специалната EVID серия за монтаж към таван може да отговорят на всички ваши търсения, взависимост от следните допълнителни критерии: • Размер на помещението

 • Желано покритие от помещението

 • Ъгъл на покритие, според спецификацията на високоговорителя

 • Височина на тавана

 • Използвана аудио програма

За оптимизарането на вашия собствен проект, можете да ползвате информацията, описана по-долу, както и да свалите безплатната програма за дизайн на адрес: www.electrovoice.com (под параграф downloads/speakers).

Традиционно, високоговорителите се разполагат в решетка, чийто размери се определят от височината на помещението и посоката на елементите на високоговорителя. Различават се два основни модела за разположение: разположение в квадрат и разположение в шестоъгълник (или с пресичане). Вижете фиг.22.


Фиг.22: Модел на покритието
В допълнение към модела на покритие, проектиращият трябва да избере между три типа плътност на покритието ((1) от край до край, (2) минимално препокриване и (3) от център до център). Колкото по-голямо е препокриването, толкова по постоянно е покритието. Илюстрацията, по-долу, показва тези различни модели.
Таванни системи: размер срещу покритие

В миналото, проектантите са избирали високоговорители с 8-инчов конус, при окачени системи. EVID системите, обаче, предлагат далеч по-голяма свобода на избора.

В много от случаите, можете да постигнете значителни резултати – като спестите доста – посредством използването на 4-инчов трансформатор. 4-инчовите трансформатори предлагат по-широка дисперсия, което позволява използването на по-малко на брой високоговорители за приложението.

Ефекта на тази характеристика сме изобразили на фиг.23. При замяна на съществуващ високоговорител, като са използвани същите позиции за монтаж, С4.2 (показан на ъгъл А) предлага по-голямо препокриване и съответно по-равномерно покритие, в сравнение с това, което предлага стария 8-инчов уред (показан на ъгъл В). Когато определяте нова система, можете да се възползвате от по-широката дисперсия на С4.2, за да намалите броя на ползваните високоговорители.


Фиг.23: Размер срещу покритие
Разбира се, С4.2 е в известна степен по-ниско чувствителен, в сравнение с 8-инчовия. Разликата е -5dB. Възможността му в нискочестотния диапазон също е малко по-малка, под 65Hz. Но нито един от тези два фактора не е от особена важност, в случая. С4.2 може да работи с мощност до 80вата. Освен това, винаги можете да увеличите нискочестотния диапазон при изходящия сигнал, като добавите С10.1 субвуфер.
Помещения с ехтеж и високи тавани

Все по-често вече хората предпочитат да имат по-широк контрол върху покритието на високоговорителите, отколкото по-голяма дисперсия. Големи застроени площи от вида на физкултурни салони, тъговски центрове и прочие, се радват на по-широко управление върху разпространението на звука. В такива ситуации, най-добрия избор на оборудване попада на EVID 8.2HC. Модела на покритие на тази система е над 1 кHz, а за оптимална ефективност може да се похвали и с висок клас чувствителност от 93dB.


SPL Изисквания: колко високо ниво на звука да изберем?

Когато се търси SPL, изберете EVID C8.2. Чистота на звука и честотния диапазон са идеални за приложения, изискващи висококачествено нискочестотно озвучаване на преден план. С8.2 се отличава със значителен нискочестотен потенциал под 60Hz. А това е повече от достатъчно за повечето подобни приложения.


Покритие: Колко?

Таблицата по-долу изобразява диаметъра на ефективното покритие на модели EVID, като се приеме че височината на равнината за слушане е 4-фута. Като използвате тези цифри, вие можете да начертаете свой модел за покритие, като изберете начина за препокриване, който вече описахме по-рано.


Диаметър на покритието според височината на тавана

Модел 8’ 12’ 20’ 24’

С4.2 17’ 34’ 68’ 85’

С8.2 11.5’ 23’ 45’ 57’

С8.2НС 6.5’ 12’ 24’ 30’

С10.1 180º покритие


Употреба на субвуфера

Субвуфера С10.1 може да добави значително количество нискочестотен сигнал към цялостното звучене. Важно е да знаете, че С10.1 зависи от тавана и стените, за да бъде натоварен коректно и да увеличи бас изхода. Необходимо е правилно позицииониране на субвуфера, за максимален ефект.

В малки помещения, при ползването само на един субвуфер, най-добрата позиция е центъра или в близост до него. Позволява най-равномерно покритие.

За по-големи помещения, когато ползвате повече от един С10.1, може да се ползва добавъчния ефект от стените на помещението. Разположете субвуферите равномерно из стаята, на няколко фута от стената или ъглите. Допълнителното натоварване от стените ще увеличи честотния диапазон в големите помещения.


Приложение С: Таблица с предложения за разрешаване на проблемни ситуации


 1. Проблем – няма звук; възможна причина/и:

А) усилвателяначин за разрешаване на проблема: уверете се, че към канала на усилвателя се подава входящ сигнал (за предпочитане чрез индикатора „signal input” на усилвателя).

Проверете дали е включен регулатора за силата на звука за канала на усилвателя.

Свържете високоговорителя и кабел, без изход, към друг канал усилвател, като се уверите че към новия канал се подава входящ сигнал. Ако при този случай, получите изходящ сигнал, то проблема е във канала на усилвателя. Ако не получите изходящ сигнал, проблема може би е в кабела или високоговорителя.

Б) кабелите към високоговорителяначин на разрешаване на проблема: сменете кабелите, свързващи високоговорителя и усилвателя. 1. Проблем – лош или прекъсващ изходящ сигнал; възможна причина:

А) неправилно свързване; начин за разрешаване на проблема: проверете дали всички кабели са свързани към коректния конектор. Неправилна или лоша връзка може да доведе до прекъсващ контакт и свръх увеличаване на съпротивлението, което от своя страна да доведе до намален изходящ сигнал или появата на шумове към сигнала.

Б) неправилна настройка на мощността; начин за разрешаване на проблема: проверете каква е настройката за мощност, под решетката на високоговорителя и дали отговаря на изискванията за инсталация и работа на усилвателя, който ползвате. 1. Проблем: постоянен шум, подобен на жужене; възможна причина:

А) дефектирало електронно устройство по веригата на сигнала; начин за разрешаване на проблема: тъй като високоговорителите не могат самостоятелно да генерират тези звуци, може би има дефектирало електронно устройство по пътя на сигнала.

Б) лошо заземяване на системата: начин за разрешаване на проблема: проверете и коригирайте заземяването на системата, съгласно изискванията. 1. Проблем: лош нискочестотен сигнал на изхода; възможна причина:

Свързване на няколко високоговорителя с грешен поляритет; начин за разрешаване: когато сте свързали с грешен поляритет два високоговорителя (извън фаза), нискочестотните сигнали от високоговорителите взаимно се анулират. Опитайте се да обърнете поляритета на един от високоговорителите или като завъртите щепсела на усилвателя (двоен-банан) или като смените изводите на конектора.
Ако по-горе изброените предложения не могат да разрешат вашия проблем, свържете се с най-близкия сервизен център или дистрибутор на Electro-Voice.
Приложение D – Гаранционни условия
Общи условия на гаранция

Electro-Voice гарантира, че продуктите й нямат дефекти по отношение на използваните материали и методите на изработка за период от пет (5) години, считано от датата на закупуване на продукта. Гаранцията не се отнася до изгорели звукови намотки или дефектиране от вида на повреда на конус и/или намотка, в резултат на неправилен монтаж или инсталиране на кутията. Ако по време на гаранционния период, уреда дефектира, ще му бъде осигурен ремонт или пък уреда ще бъде подменен, за сметка на фирмата производител. Продуктът ще бъде върнат на клиента с платени разноски за транспорт.


Изключения и ограничения

Ограничените условия на гаранция не се отнасят за:

(а) външния вид или покритието на продукта; (в) някои специфични компоненти, описани в техническата спецификация на продукта или в ръководството му за употреба; (с) дефектиране на продукта, поради използването му за предназначения, не включени към техническата му спефикация; (d) дефектиране на продукта, в резултат на неправилна употреба или проявена небрежност; (е) дефектиране на продукта, след направен ремонт, извършен от неоторизирани лица.
Как да получите гаранционно сервизно обслужване

За да получите гаранционно сервизно обслужване, вие трябва да доставите продукта до Electro-Voice сервизен център или до лицензиран от фирмата сервизен център, като предварително сте заплатили разноските по транспорта. Към продукта е необходимо да приложите и документ, удостоверяващ закупуването му.


Повреди, вследствие на инциденти и косвени повреди не се включват в условията на гаранция

Това на което има право клиента, е продукта да бъде поправен или подменен и да му бъде върнат обратно. Electro-Voice не носи отговорност по отношение на повреди при инциденти и косвени повреди, включително, без ограничение, нараняване на хора или повреда на собственост, или невъзможност за употреба на уреда.


Други права

Настоящите условия на гаранция ви дават определени законови права, но съгласно местните закони, в страната където живеете, вие може да имате и други права.


Поддръжка

Не е необходима никаква поддръжка на уреда, ако той е инсталиран коректно, в съответствие с описаните процедури по инсталация, включени в настоящото ръководство за употреба.


Приложение Е – Техническа спецификация на продукта
Каталог: public -> MANUALS -> Electro-Voice -> text files
MANUALS -> Matrix аудио матрична система cme matrix X ръководство за употреба
MANUALS -> Cerwin – wega professional субвуфери ръководство за употреба
text files -> Evid – ev I иновативен дизайн ръководство за употреба описание на продукта
text files -> Ръководство за употреба важни инструкции за безопасност
text files -> Sx600 Ръководство на потребителя ev® Описание на продукта
text files -> Ev sxA360 Активно озвучително тяло Ръководство на потребителя
text files -> Ev sxa активни озвучителни тела Ръководство на потребителя


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница