Съобщение до медиитеДата22.01.2019
Размер98.5 Kb.
#111423
СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ


Дата: 27.02.2009 г.


Девин АД лидер на пазара на натуралните минерални води за 2008 г., според доклад на АПБНБ
Девин АД е с най-голям пазарен дял за 2008 г. в сегмента на натуралните минерални води, е изводът от годишния доклад на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ). Бутилираните води са с най-висок пазарен дял измежду всички безалкохолни напитки като делът им е 27,4%, а потреблението им се е увеличило с 11,6%, като на глава от населението достига 106 литра.
Най-продаваната марка безалкохолна напитка е водата DEVIN, а след нея остават напитките Кока-Кола и Дерби, според цялостната статистика за най-продавани марки безалкохолни напитки според обема в литри.
Най-голям ръст бележат т.нар. здравословни напитки – води, натурални сокове и нектари, диетични и спортни напитки, чайове и др. Тенденциите са в развитието на здравословните безалкохолни напитки с естествени съставки, които са с увеличено плодово съдържание и с естествени подсладители, оцветители и аромати. Компания Девин АД въведе първият такъв български продукт от сегмента - Devin FRESH през 2008 г.
През 2008 г. Девин АД обнови напълно фабриката си за бутилиране, като увеличи капацитета си и достигна 45 хил. бутилки на час. Компанията осъществи навлизането си и на румънския пазар. Интензивната работа по налагането на марките на Дружеството в северната ни съседка продължава, като продуктите на компанията вече се предлагат в повечето водещи вериги супермаркети и бензиностанции. Очаква се през летния сезон Devin FRESH да се превърне в един от най-търсените освежаващи продукти на пазара.

За Девин
Девин АД е основана през 1992 г. като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. Девин е акционерно дружество със 100% частен капитал. От началото на 2006 г. компанията е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity, собственост на австрийската компания Soravia Group.
Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки. От 2007г. Девин АД е дистрибутор на най-известната енергийна напитка в света Red Bull в България, а от 2008г. и на премиум натурални сокове, нектари и плодови напитки GRANINI.
Девин АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода DEVIN. Натурална, от екологично чист регион, минерална вода DEVIN притежава уникален минерален състав, приятен вкус и е подходяща за всекидневна употреба.

Компанията притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира единствената по рода си за българския пазар изворна вода DEVIN. Това е чиста планинска вода от Родопите - много слабо минерализирана (82 мг/л) и бедна на натрий (5,4 мг/л). Комбинацията от слаба минерализация и незначително количество натриеви йони е много рядка, точно заради нея изворна вода DEVIN може да се пие от новородени до хора в напреднала възраст.

През 2008г. Девин АД пусна на пазара уникалната за България напитка – овкусената вода DEVN FRESH, и така Девин създаде категорията на овкусените води в България. DEVN FRESH е слабо-газирана изворна вода с плодов вкус, без изкуствени оцветители. Изворната вода е познатата изворна вода DEVIN от извор Балдаран, плодовия вкус е постигнат само с натурални съставки – натурални плодови аромати, а сладостта идва отново от плодове – от плодовата захар (фруктоза).

Девин АД е сертифицирана по ISO 22000:2005 SGS SYSTEM CERTIFICATION. Заводът разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт.


За повече информация:
Сияна Гочева
MARKETOR
Corporate communications company
тел. 02/ 806 37 66, факс: 02/ 806 37 61, GSM: 088 600 4989

siana@marketorbg.com

www.marketorbg.com
Каталог: Devin -> Press%20Releases -> 2009.02
Press%20Releases -> До: (Медиа)
Press%20Releases -> "Девин" поема дистрибуцията на Red Bull
Press%20Releases -> Световноизвестният бивш автомобилен състезател и настоящ евродепутат Ари Ватанен кацна на Летище София с полет от Франкфурт късно снощи
Press%20Releases -> Нова, уникална 5 литрова бутилка от"Девин"
Press%20Releases -> Девин ад фокусира усилия върху бизнеса с галони Дружеството гони 30% пазарен дял от сегмента през 2008 г
Press%20Releases -> Девин ад отбеляза първото шестмесечие на 2008 година с динамично развитие


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница