Транспортиране на коне за кланеДата20.07.2017
Размер27.24 Kb.
#26179
Транспортиране на коне за клане

Държавният Департамент на САЩ по селско стопанство (USDA), и инспекциите за животни и растения (APHIS), са установили правила за транспортирането на селскостопански животни. Действията на АPHIS са подчинени на закона за фермите от 1996, регулиращ тронспорта на коне в САЩ. Този закон e следствие на постановление на Конгреса, касаещо специалните нужди на коне, транспортирани до кланицата. Taзи брошура има за цел да регулира действията на собствениците на коне, които се транспортират към кланици.

Наредби
Тези наредби постановяват минималните стандарти, подсигуряващи хуманното отношение към конете при товарането и транспортирането им към кланицата. Необходимое транспортното средство, с което се пренася коня, да отговаря на изискванията. Товарни превозни средства се считат неподходящи за транспорт на коне за такива цели. Последното постановление късаещо проблема е публикувано във федералния регистър (Docket No. 98-074-2) на 7 декември 2001. Пет години по-късно се забранява употребата на двуетажни автобуси и довйни каравани. Правилото засяга също предоставянето на храна, вода и необходимите грижи за всяко животно преди натоварването му на превозното средство.

Разпореждането късае правилното транспортиране на конете до кланицата от собственика и превозвача. Правилника засяга също необходимите стъпки от началната до крайната точка на пътуването, как да се успокоят животните и колко време е разрешено да престоят без храна и вода, необходимата документация и стъпките, които трябва да се предприемат в кланицата. Ако правилата не се спазват са предвидени наказания.

Транспорт:
За удобство на коня трябва да се изпълнят следните препоръки:

- Конят трябва да е бъде нахранен поне 6 часа преди да се качи в колата.

- Всеки кон трябва да има баркод номер или друг отличитален атрибут.

- Трябва да има попълнен формуляр с името, телефона и местоживеенето на собственика, на получателя, както и на транспортната компания.

- Трябва да се уверим, че конят може да се държи на четгири крака, че не е сляп, може да ходи, не е бременен, по-възрастен е от шест месеца и е имал храна и вода.

- Трябва да има документ за идентификация.


- Трябва да има документ за порода и цвят.
- Трябва да има документ ако животното е болно от нещо.

Ако някои от тези разпоредби не са спазени, се плаща глоба от 10 000 долара и/или може да се стигне до лишаване от свобода до 5 години.

Дейстивя, свързани с умъртвяването на животното:
Придружителят на животното трябва да остане до извършване на порцедурата или докато представител на USDА не огледа коня. Шофьорът може да си тръгне, ако мястото не работи, но трябва да се върне в рамките на регламентирания работен ден, за да се срещне с представител на USDА. Например ако камионът дойде в събота вечер, шофьорът трябва да се върне в понеделник сутрин. Шофьорът трябва да представи сертификат за транспортирането, а представител на USDА трябва да удостовери автентичността на документа.

Специални обстоятелства


Ако не може да се следва маршрута по който се минава, трябва дасе посети ветеринар. Ако настъпи смърт извън пределите на кланицата, шофьорът трябва да се обади в най-близкия офис на APHIS и да съобщи за смъртта. Ако няма федерален ветеринар, може да се прибегне и до обикновен такъв.

Доставка извън САЩ


Канадски инспектори ще проверят валидността на сертификата . Ако документите не съвпадат с изискванията на канадската агенция, конят се връща в САЩ.

Глоба за цивилни лица


Ако има нарушения, правилникът предвижда глоби от по 5 000 долара на кон за нарушение. Тоест, ако има три неизправности в една каравана с по три коня, глобата може да достигне до 45 000 долара.

За повече информация


Ако имате въпроси се свържете с
Dr. Timothy R. Cordes, USDA ръководител на програмата(301) 734-3279 или
Betty L. Pearson, USDA специалст по програмата (301) 734-5311

Държавният Департамент на САЩ по селско стопанство (USDA), забранява всякаква дискриминация във всичките си програми и дейности, базирана на основата на раса, цвят, произход, пол, религия, възраст, политически пристрастия, сексуална ориентация, семеен статус. Хора с увреждания, които искат да получат алтернативно поднесена информация (Брайл, аудиокасета, адаптирано) могат да се свържат с нас на телефон (202) 720-2600


Ако имате оплаквания, моля пишете ни на USDA, Director, Office of Civil Rights, Room 326-W, Whitten Building, 1400 Independence Avenue, SW, Washington, DC 20250-9410 or call (202) 720-5964. USDA защитава равните възможности.

Издадено януари 2002
Каталог: fileadmin -> subnetwork -> awsee -> fawbg
fawbg -> Джойс Де Силва, Състрадание към селскостопанските животни
fawbg -> Здравословно състояние и благосъстояние на животните при органично животновъдство
fileadmin -> This is the story of an ancient meditation technique named Vipassana, which shows people how to take control of their lives and channel them toward their own good
fileadmin -> До клъстера Дуално професионално обучение към гбитк
fileadmin -> An den Vorstand der dbihk до Управителния съвет на гбитк
fawbg -> Отношението между цените на храната и грижата за животните
fileadmin -> Bulgaria trading
fawbg -> Кодекс с препоръки за хуманно отношение към едрия рогат добитък
fawbg -> Доклад за бройлери Балансиране на производство и благосъстояние


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница