Фондация „Психотерапия 2000” група за обучение І ниво по психодрамаДата10.04.2018
Размер37.52 Kb.
Фондация „Психотерапия 2000”

ГРУПА ЗА ОБУЧЕНИЕ І НИВО ПО ПСИХОДРАМА („ПСИХОДРАМА АСИСТЕНТ / КОНСУЛТАНТ”)
Времетраене: 600 академични часа, разпределени в съботно-неделни семинари веднъж месечно (9.30 – 18.30 ч.)

Начало: януари-февруари 2009 г.

Водещи: Мален Маленов (психолог, психотерапевт, „Център за психосоциална подкрепа”) и Галина Дойчинова (клиничен психолог, психотерапевт, „Доверие за здраве”) дипломирани психодрама терапевти (Българско дружество по психодрама и групова терапия, FEPTO), преподаватели в магистърска програма „Артистични психо-социални практики”, НБУ, акредитирани обучители към Фондация „Психотерапия 2000”, член на FEPTO.
Групата е предназначена за професионалисти от помагащите професии, които биха желали да развият своята лична и професионална ефективност със средствата на психодрамата, социометрията и груповата психотерапия и да прилагат тези средства в рамките на своята професионална компетентност. Необходимо предварително условие за включване е премината група за собствен опит по психодрама в продължение на минимум 1 година (200 академични часа) при признати от БДПГТ водещи или обучители.
Целта на групата е да бъде доразвита емоционална компетентност и опит на участниците по посока на лична автономност и зрялост, способност за поемане на перспектива, осъзнатост и разширяване на собствения креативен потенциал. На тази база постепенно ще бъде въвеждано изучаването на основни елементи и инструменти от психодраматичния процес – техники на загряването, въвеждане в роля, солилокуи, размяна на ролите, дублиране, огледало, скулптура, проекция в бъдещето и т.н. Освен преживелищния опит като централен елемент на груповия процес, обучението ще включва специализирани модули посветени на методологията, процес-анализ, тематични семинари на гост-обучители, активно четене на текстове от областта на груповата терапия и психодрамата, теориите за развитието и др., както и писане на експозета и реферати по предварително зададена програма. Воденето на лични протоколи е задължително. Завършилите обучението ще притежават необходимата квалификация за работа в терапевтичен екип като професионални помощни Азове или като ко-водещи на психодраматична група.
Условия за включване: Базово условие за участие е завършена група за собствен опит в продължение на минимум 1 година (200 академични часа). Включването обучителната група става след 1. изпращане на писмена заявка по e-mail и 2. мотивационно интервю с водещите. Час за интервю се уговаря индивидуално по телефон или по e-mail след получаване на заявката.
Цени: 45 лв. за работен уикенд

Цена на мотивационното интервю: 20 лв.
NB: Ангажиментът за участие в групата включва:

  1. участие през целия договорен период

  2. максимален брой отсъствия: 15% от часовете – при извънредни обстоятелства

  3. заплащане на частична такса при отсъствие = 25 лв.

  4. спазване на правилата за конфиденциалност и ненасилие, както и на всички останали групови правила и норми, които ще бъдат разяснени в началото.

След приключване на обучението на участниците ще бъде издаден национално-валидна диплома за „Психодрама асистент / консултант” – необходимо условие за включване в обучение ІІ ниво („Психодрама водещ / терапевт”) според стандартите на Българското дружество по психодрама и групова терапия. Диплома ще бъде издадена само на редовно участвалите.


Повече за психодрамата можете да научите на интернет-адрес:

http://actinplay.cult.bg
ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕИме, фамилия:
Възраст:
Постоянно местоживеене:
Адрес:
Телефон:
GSM:
E-mail:
Образование:
Специализации:
Професия, месторабота:
Опит в психодрамата:
Професионални интереси:
Мотивация за включване

(в 2-3 изречения):
Бих искал/а да бъда включен/а в Група за обучение І ниво по психодрама „Психодрама асистент / консултант”. Моля да ми бъде уговорен час за индивидуално интервю.


Дата: Подпис / инициали:


Моля, изпратете заявката на e-mail: malen_malenov@yahoo.com

За допълнителна информация: GSM 0888 835 976 / 0898 611 007


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница