М е д и т а ц и и върху знаците на зодиакастраница1/17
Дата24.07.2016
Размер2.96 Mb.
#3077
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17ДЖОН ДЖОСЕЛИН

М Е Д И Т А Ц И И


ВЪРХУ ЗНАЦИТЕ

НА ЗОДИАКА


ВТОРО, ПРЕРАБОТЕНО ИЗДАНИЕ

Превод от английски: ВЕРА ГЮЛГЕЛИЕВА

С Ъ Д Ъ Р Ж А Н И Е

СТР.
1.НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ПРЕВОДАЧКАТА………………………………………………………...3


2.ПРЕДГОВОР………………………………………………………………………………………...3
3.ВАЖНО ТВЪРДЕНИЕ – ВИЕ СТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШИЯ СЛЪНЧЕВ ЗНАК…………………3
4.ВЪВЕДЕНИЕ –БОЖЕСТВЕНОСТТА НА ЗОДИАКА И ВЕЛИЧИЕТО НА ЧОВЕКА………...4
5.ОВЕН – КОЧЪТ……………………………………………………………………………………..8
6.ТЕЛЕЦ – БИКЪТ……………………………………………………………………………………15
7.БЛИЗНАЦИ – ДВОЙНИКЪТ………………………………………………………………………24
8.РАК – КРАБЪТ /МОРСКИЯ РАК/…………………………………………………………………31
9.ЛЪВ – ЛЪВЪТ……………………………………………………………………………………….38
10.ДЕВА – ДЕВИЦАТА……………………………………………………………………………….44
11.ВЕЗНИ – РАВНОВЕСИЕТО………………………………………………………………………51
12.СКОРПИОН – СКОРПИОН И ОРЕЛ…………………………………………………………….60
13.СТРЕЛЕЦ – СТРЕЛЕЦЪТ С ЛЪКА………………………………………………………………70
14.КОЗИРОГ – КОЗАТА……………………………………………………………………………...77
15.ВОДОЛЕЙ – ВОДНИЯТ ЧОВЕК…………………………………………………………………85
16.РИБА – РИБИТЕ…………………………………………………………………………………...98

ДЖОН ДЖОСЕЛИН


Джон Джоселин навлиза в земния си живот към полунощ на 31 януари 1890 г. в Маргейт, Кент, Англия. Още като младеж той идва в Съединените щати, където близо за две десетилетия съдбата му го свързва с индустриалния живот. С Луна в Близнаци в рождения хороскоп, той винаги е обичал да чете, учи и пише. Като Водолей с изгряващ знак Везни, той бе строител на приятелства и търсеше разширен мироглед за човека и за отношението на човека с Вселената. Той считаше себе си за гражданин на космоса, поради кое то неговото влизане в духовния свят през март 1964 г. бе преживяване на възторг.

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ПРЕВОДАЧКАТА


Настоящата книга на Джон Джоселин е първа стъпка към започнатото, въз основа на антропософската духовна наука, въздигане на астрологията до истинска духовна наука, каквато е била в древността.

През нашето съвремие, за съжаление, сме я превърнали предимно във врачуване.

Ако сме готови поне леко да се отдалечим от самолюбието си и да погледнем безпристрастно както на сво ите грешки, така и на добрите си качества, то настоящата книга на Джон Джоселин може да ни помогне да опознаем себе си, а и да преценяваме по-правилно и с повече търпение онези около нас.

Всички сме човеци с добродетели и грешки и заедно вървим по пътя на еволюцията си. След като имаме и Аз-съзнание и интелигентност, би трябвало да се захванем усърдно със задачата да доизработим, да досътворим сами себе си и така да осигурим и даденото ни вече от Бога безсмъртие. Приятна работа, дра ги читатели!

София, 21 март 1993 г. Вера Гюлгелиева

ПРЕДГОВОР

Тези медитации върху знаците на Зодиака са написани под импулса на Водолей като пряка помощ за всички онези, които искат да сътрудничат със своя Ангел, висшето себе в тях. Те ще се окажат ценни за всички, които се стремят да познаят себе си както като душа и дух, така и като тяло. Те са написани с надеждата, че ще подтикнат хората чрез проучване и медитиране да живеят живот, който ще породи душе вните сили, необходими за изтъкаване на „сватбената дреха", която Синът Човечески подсигурява.

Водолеят е знакът на Сина Човечески, който е душата на човека, обработена и прочистена в резултат на усилията, извършени през множество животи във всичките дванадесет знака на Зодиака. Когато човек про чиства астралното си тяло и поражда душевна същност чрез действия на Христова саможертва и истина, тогава се създава Сина Човечески, който извиква долу и се свързва със Сина Божий, „Господа от Небето".

Човечеството сега се събужда за истината на Духа и за мъдростта на любовта и все повече хора ще запо чнат да се занимават с “работата на техния Отец", която не е да придобиват повече лична власт за себе си, а да растат по душа. Тази духовна наука на звездите е истинската психология, истинската наука за душата, защото тя подтиква душата на човека да роди от себе си Христос вътре в себе си. Въздигането и прочистването на човека става посредством духовния живот на Христос, който навсякъде съществува и е достъпен за всеки, който пожелае да живее в истината, красотата и доброто.

ВАЖНО ТВЪРДЕНИЕ – ВИЕ СТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШИЯ СЛЪНЧЕВ ЗНАК


В това наново редактирано второ издание трябва да се даде предимство на онова, което при първото изда ние присъстваше като забележки под черта в края на първата глава. То бе с дребен шрифт и бе пропуска но от мнозина читатели. Някои от тях предложиха в началото на всяка глава да се поставя периода, през който Слънцето е в дадения знак. Този пропуск, обаче бе преднамерен, защото авторът искаше да се изба ви от общоприетата грешка, че влиянието на Зодиака се изразява единствено или преди всичко чрез знака, в който се намира Слънцето по време на раждането.

Въпреки че е важно да се знае „в" кой знак човек е роден, т.е. положението на вашето Слънце, вие факти чески сте много повече, отколкото е само вашият слънчев знак. Вие сте неповторим, единствен индивид и не може да бъдете категоризиран наред с цялото човечество в един от дванадесетте типа. За да придобиете цялостно знание за себе си или за другите, необходимо е също така да знаете мястото на Луната и на всичките планети, както и часа на раждането. Точната минута на раждането определя асцедента (изгрява щия знак, „под" който човек се ражда), медиум Цели (средата на небето) и направленията, от които зодиа калните и планетните влияния се отпечатват върху бебето в момента, когато то поеме своята първа глътка


въздух. Нов градус изгрява средно на всеки четири минути, така че дори и близнаците не са абсолютно еднакви.

Всеки индивид се ражда, когато единствените и сложни различни звездни влияния най-добре са съобразе ни с неговата съдба и нужди като въплътяващ се Аз, който за своето усъвършенстване има нужда от опит ности във всички знаци в течение на своите последователни въплъщения. Дори и в един единствен земен живот индивидуалният характер и съдба не могат да бъдат вместени в един единствен знак. Фактически, всеки човек в течение на живота си до известна степен е свързан с всички знаци. Следователно, независи мо от знаците, доминиращи в неговия рожден хороскоп, необходимо е човек да се интересува от дванаде сетте знаци на Зодиака и да се стреми да проявява най-висшето от всеки един от тях.

Датата, на която Слънцето влиза последователно в зодиакалните знаци, е различна за различните годи-ни. Приблизителните дати са: Овен - 21 март; Телец -20 април; Близнаци - 20 май; Рак - 21 юни; Лъв - 22 юли; Дева - 23 август; Везни - 23 септември; Скорпион - 23 октомври; Стрелец - 22 ноември; Козирог - 21 декември; Водолей - 20 януари; и Риби - 19 февруари.

Докато Слънцето преминава в течение на един месец през един знак, бързо движещата се Луна се придви жва през всичките дванадесет знаци. Така всеки месец Луната е във всеки един от знаците за по два и половина дни. Планетите се движат с различни бързини и през своите пътувания и хората възприемат тех ните влияния, смесени с тези на различните знаци на Зодиака. Точните положения на планетите трябва да видите в Ефемеридите за дадена дата. Само когато е известно мястото и момента на раждането, може точно да се определи изгряващия знак и пълната звездна картина.

Въпреки че обобщенията понякога могат да помогнат, само тази пълна картина може да ви даде знание за самите вас, да ви дари разбирането, което може да ви помогне да посрещнете своята съдба по-съзнателно, с повече смелост и дори с благодарност. Може даже да ви помогне да се издигнете до най-високия си потенциал и до свободна воля, за да бъдете по-творчески и отговорен микрокосмос, сътрудничещ с вечно творящия макрокосмос.

Ноември 1969 година Бъредин Джоселин


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница