Съобщение до медиитеДата08.06.2017
Размер34.09 Kb.
#23112
СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ


Дата: 03.02.2009 г.


Девин АД отчете 27% ръст на приходите
Девин АД - водеща компания на пазара на бутилирани води в България, отбеляза 27% ръст на приходите си от продажби за 2008 г. в сравнение с 2007 г. Според предварителните неодитирани отчети на Дружеството, консолидираните приходи са достигнали 68,5 млн. лв., спрямо 53,9 млн. лв. за 2007 г. Нетната печалба е 804 хил. лв. в сравнение с 1,521 хил. лв. през 2007 г. Част от намалението на печалбата в размер на 1,2 млн. лева се дължи на пропуснати продажби вследствие забавяне на пуска на някои от основните машини. Тази сума е изцяло компенсирана от доставчиците на оборудване.
„2008-а беше една много добра година за Девин АД във финансово отношение. Компанията има добра ликвидност и завършва със значително увеличение на печалбата ако се има предвид компенсацията за пропуснати ползи от доставчиците на оборудване”, заяви Николай Андреев, Финансов директор на Компанията.
През 2008 г. Девин АД осъществи значителна инвестиционна програма и реализира всички планирани стратегически проекти.
През септември официално бе открита напълно обновената бутилираща фабрика в гр. Девин, където в експлоатация бяха пуснати последно поколение производствени мощности, като капацитета на фабриката бе почти удвоен и достигна 45 хил. бутилки на час. “Инвестициите, които предприехме през 2008 г., вече оказват влияние за по-добрата ефективност в производството. Това ни дава основание да се чувстваме сигурни в конкурентноспособното развитие на Компанията както в България, така и в региона”, заяви Цветан Лъжански, Главен изпълнителен директор на Девин АД.
2008 г. бе значима за Компанията и поради навлизането на румънския пазар. Интензивната работа по налагането на марките на Девин АД в северната ни съседка продължава, като продуктите на компанията вече се предлагат в повечето водещи вериги супермаркети и бензиностанции.
Компанията за пореден път доказа своята иновативност, започвайки производството на единствения по рода си български продукт от актуалната в световен мащаб категория на овкусените води. Продуктът носи името DEVIN Fresh и предлага на потребителите здравословна алтернатива на всички газирани напитки. Продажбите на DEVIN Fresh се развиват динамично, като продукта се приема много добре от потребителите.
Обособената марка DEVIN Office, чрез която Компанията обърна специално внимание на пазара на вода в 19-литровите галони, се наложи още повече и през 2008 г. увеличи лидерските си позиции в HOD1-сегмента.
Паралелно с ръста на продажбите на вода за офиси, във възходящ тренд са и продажбите на Red Bull, които нарастват с 40% спрямо 2007 г.
„2009-а ще е предизвикателна година. Въпреки това смятаме, че кризата ще позволи на най-конкурентните компании да засилят пазарните си позиции. Продължаваме да развиваме всичките си планове – агресивно навлизане в Румъния, развиване на DEVIN Fresh и добавяне на водещи марки към нашето портфолио от продукти. Много активно наблюдаваме потенциални цели за закупуване в региона – надяваме се, че такива възможности ще има на по-разумни ценови нива”, коментира г-н Лъжански.

За ДЕВИН
Девин АД е основана през 1992 г. като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. Девин е акционерно дружество със 100% частен капитал. От началото на 2006 г. компанията „Девин” е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity, собственост на австрийската компания Soravia Group. Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки.
Девин АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода “Девин”. Натурална, от екологично чист регион, минерална вода “Девин” притежава уникален минерален състав, приятен вкус и е подходяща за всекидневна употреба.

Компанията притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира единствената по рода си за българския пазар изворна вода “Девин”. Това е чиста планинска вода от Родопите - много слабо минерализирана (82 мг/л) и бедна на натрий (5,4 мг/л). Комбинацията от слаба минерализация и незначително количество натриеви йони е много рядка, точно заради нея изворна вода "Девин" може да се пие от новородени до хора в напреднала възраст.

Заводът разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт. Девин АД е сертифицирана по ISO 22000:2005 SGS SYSTEM CERTIFICATION.

За контакт:
Сияна Гочева

MARKETOR
marketing consulting & communications


Тел. 02/ 806 37 62

Факс: 02/ 806 37 61

Бул. „Драган Цанков” 12-16Мобилен: +359 88 600 4989
siana@marketorbg.com


1 HOD – Home Office Delivery

Каталог: files -> bulletin
bulletin -> Отчет 31 декември 2010 г. Пояснения към междинния финансов отчет
bulletin -> Отчет към 30. 06. 2009 г на „Пропъртис Кепитал Инвестмънтс" адсиц акционерно дружество със специална инвестиционна цел "
bulletin -> Monbat plc
bulletin -> Вътрешна информация за „Холдинг Варна А” ад към 31. 12. 2007 г
bulletin -> Радослав милев кацаров име, презиме, фамилия: Радослав Милев Кацаров
bulletin -> Monbat plc
bulletin -> Отчет за доходите 4 Междинен отчет за паричните потоци (пряк метод)
bulletin -> Отчет по желание в съответствие с Международните стандарти за финансови отчети (мсфо), разработени и публикувани от Съвета по Международни счетоводни стандарти (смсс) и одобрени от Европейския съюз


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница