Техническии спецификацииДата15.10.2018
Размер40.5 Kb.
ТЕХНИЧЕСКИИ СПЕЦИФИКАЦИИ
към публичната покана по реда на Глава осма „а” от Закона за обществените поръчки с предмет: „Доставка, монтаж и гаранционно обслужване и поддържане на медицинско оборудване – многофункционален апарат за ЕКГ, дефибрилация и мониториране на спешни пациенти с възможности за пренос на данни в реално време, ведно с медицински софтуер за телемедицина“
Технически характеристики на медицинското оборудване

Основни функции и характеристики на апарата  1. Функция ЕКГ с възможност за:

- Мониторинг на ≥ 6 канално ЕКГ в реално време

- Запис на 12 канално ЕКГ

- Печат на ≥ 6 ЕКГ за настоящ и предходен пациент

- Изпращане на 12 канално ЕКГ към факс, е-мейл и сървър за телемедицина

2. Функция за измерване на артериално кръвно налягане

3. Функция за измерване на кислородна сатурация и периферен пулс

4. Функция Капнометрия за следене на дихателна честота и нивото на Co2 в издишания въздух

5. Функция бифазисна дефибрилация в автоматичен и ръчен режим с време за зареждане до максимална енергия  до 5 секунди

6. Функция телемедицина за изпращане в реално време към сървър за телемедицина на всички мониторирани жизнени показатели. В това число:

- ЕКГ криви в реално време, 12-канално ЕКГ в покой, Сърдечна честота,  Кръвно налягане, Сатурация, Периферен пулс, Капнограма, Дихателна честота

- Събития и аларми

- Данни за пациента

- Двупосочна връзка, позволяваща както предаване, така и приемане на данни от сървър за телемедицина

- Комуникационна среда за пренос – чрез стандартен порт на мобилен оператор по избор (Съвместимост със сим-карти на всички мобилни оператори)

- Лиценза на софтуера за визуализация на данните да е минимум 3 години;

- Конфигуриране и поддръжка на сървърното приложение с възможност за структуриране на права за достъп по степени;

- Управлението и приложението да са на български език;

- Достъпът до системата да се осъществява посредством уеб-интерфейс през стандартен интернет браузър, както от настолни така и от преносими периферни устройства.

- Контролът на достъпа до системата да се осъществява  посредством потребителско име и парола.

- Данните от измерванията да се предават във реално време и да позволява визуализация на всички измервани параметри, събития и аларми и други.

- Възможност за осъществяване на двупосочна свързаност на управлението по зададени степени на достъп.

7. Цветен дисплей с диагонал  ≥ 20 сантиметра

- Едновременен Мониторинг на ≥ 6 параметрични криви и всички измервани параметри

- Регулируема яркост ≥ 10 нива

8. Вграден термален принтер

- Ширина на хартията ≥ 100мм

- Печат на ≥ 6 ЕКГ криви едновременно


9. Електрическо захранване:

- Тип на батериите Li-ion

- Непрекъсната работа на батерия ≥ 8 часа

- Показване на дисплея в минути на реалното оставащото време за работа на батерията

- Общ капацитет на вградените в устройството батерии ≥ 90Wh

- Време за зареждане на батериитеот 0 до 100%  ≤ 2 часа


- Възможност за работа без батерии при включено външно захранване

- Захранване 12V

10. Системата за пациентски мониториг се монтира в линейката посредством стойка, осигуряваща устойчиво закрепване и притежаваща сертификат за съответствие с изискванията EN 1789 за фиксация на медицински устройства в линейка. Същата трябва да позволява автоматично зареждане на батериите на системата с напрежение 12V без нужда от включване на допълнителни кабели и конектори към устройството, за да се осигури бърз монтаж и демонтаж.

11. Медицински софтуер за телемедицина: 

- Медицинският софтуер за телемедицина да е на български език.

- Софтуерът, нужен за функциониране на преносимата система за телемедицина да се инсталира на сървър, осигурен от Възложителя.

- Контролът на достъпа до медицинския софтуер за телемедицина да става посредством потребителско име и парола.

- Достъпът до медицинския софтуер за телемедицина да е възможен, както от работните станции на Възложителя, така и от мобилни таблети/смартфони, покриващи минималните изисквания на производителя. Достъпът да се осъществява посредством уеб-интерфейс през браузър и да не изисква инсталиране на допълнителен специализиран софтуер, както и да е възможен под операционни системи Windows, Linux, Mac OS, Android и др.

- Медицинският софтуер за телемедицина да може да приема и да визуализира в реално време всички измервани и предавани от  преносимата система за телемедицина жизнени параметри, събития и аларми в това число: ЕКГ криви в реално време, 12-канално ЕКГ в покой, Сърдечна честота,  Кръвно налягане , Сатурация, Периферен пулс, Капнограма, Дихателна честота.

- Медицинският софтуер за телемедицина да дава възможност за осъществяване на двупосочна свързаност на управлението по зададени степени на достъп.

12. Гаранционен срок и техническа поддръжка:

- Гаранционният срок на доставеното оборудване (в т.ч. батерии) да бъде не по-малко от 36 месеца след монтиране на апаратурата в избраната от възложителя линейка.

- Гаранционен срок на консумативи – сензори и маншони – 6 /шест/ месеца. Гаранционният срок на други консумативи е даденият такъв от производителя, което във всеки случай се документира от изпълнителя с представянето на документи за гаранцията.

- Изпълнителят да осигури възможност за отстраняване на възникнали проблеми с оборудването на място в срок до 72 часа от уведомяване за повредата.

- При невъзможност за отстраняване на повредата, Изпълнителят да достави заместващо оборудване, като в този случай гаранционният срок на повреденото оборудване се удължава с времето за нейното отстраняване.

- Изпълнителят провежда тестове, профилактика на системата и инструктаж на персонала на всеки 6 месеца от пускането и в експлоатация в рамките на гаранционния срок, за да гарантира правилното и функциониране.


Предложената апаратура трябва да отговаря на посочените минимални технически параметри, те трябва да бъдат доказани с брошура на български език. Минималния гаранционен срок да е най-малко 36 месеца. Гаранционното обслужване трябва да става в най-близката сервизна база.
Забележка: Навсякъде в техническата спецификация, където се посочва конкретен модел, източник, процес, търговска марка, патент, тип, сертификат, произход или производство, което би довело до облагодетелстването или елиминирането на определени лица или продукти, да се чете и разбира „или еквивалент".
Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> Биография: Цироза е траш група от град Монтана. Началото й дават Валери Геров (вокал/китара), Бойко Йорданов и Петър Светлинов (барабани) през 2002година
2014 -> Албум на Първични Счетоводни Документи 01. Фактура
2014 -> Гр. Казанлък Утвърдил
2014 -> 1. Do you live in Madrid? A
2014 -> Брашно – тип „500” седмична справка: средни цени за периода 3 10 септември 2014 Г
2014 -> Права на родителите: Да изискват и получават информация за развитието, възпитанието и здравословното състояние на детето, както и информация за програмите, по които се извършва възпитателно-образователната работа в одз№116


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница