Тя започна от върхаДата31.12.2017
Размер53.81 Kb.
тя ЗАПОчна ОТ ВЪРХА”
Теодора Трайчева /14/ вече отметна зад себе си един самостоятелен албум “Слънчице”, втори дуетен албум “Искам да те нарисувам” със златните хитове на татко си и сега подготвя нова програма в стил Hip Hop и R&R. Няколко международни награди, участието в BG финала на JUNIOR EUROVISON – 2009 и едно незабравимо двумесечно турне в САЩ и Канада, приповдигнаха артистичното й самочуствие, но първа тръпка по пътя й към артистичното начало завинаги остават серията самостоятелни концерти в препълнената Зала-2 на НДК. Успешни бяха рециталите младата артистка на международния фестивал “Милион чудеса” в Банкя, “Златна Рибка” във Варна и в Деня на София пред Народния театър.
За да расте бързо и хубава Тоди плува, играе модерен балет и лудува в залата за хип хоп и художествена гимнастика. Тя репетира песните си с непривичен за възрастта й хъс докато сама реши, че е готова да се представи пред публиката или да записва в студио.

С характерната за “лъвицата” непокорност се вслушва единствено в съветите на баща си - също така уверен в себе си артистичен феномен и автор на едни от най-нежните шлагери във вечните класации българската етстрадна музика.

Тоди е несменяем лидер в игрите на връстницитев квартал Витоша и сигурен участник в немалко от белите в училище. В извънредните й занимания влизат смяната на фалшивите татуиравки, печене на картофи на поляната зад блока, храненето на кучетата, котката, заека и хамстерите, които са част от постоянното й обкръжетие.
От няклко години на сцената се представя с Бистра Окереке /14/ - танцуващата черната перла от Нигерия. На есен /2009/ двете неразделни приателки ще седнат на един чин в Националното училище за компютърен дизайн, графика и фогография.
Малката суетница вече е разучила маниерите на своите любимци от голямото шоуто и настоява да се появява на сцената с различни тоалети, жалва се ако прическата й не е в ред и плахо се оглежда дали някои няма и от нея някой да поиска автограф. Топ дизайнерката Светла Димитрова /“Ариас уникат”/ подготви специално за нея дузина бляскави костюма, а прическите за официални участия гласят в “Studio July”.

Тоди участва в няколко престижни концерта и телевизионни предавания. В НДК пя заедно с Графа, Мария Илиева, Роси Кирилова, Миро и Галя, Петя Буюклиева и Руши Виденлиев. Незабравими остават срщите със Зуека /”най-добрият човек когото познавам”/, първото ТВ шоу с Гала /На Кафе/ и с бате Слави / “толкова е висок, че не знам дали чу какво му казах”/.

Ръката й стиснаха дори президентът Първанов и премиера Борисов.

Те вече имат нейния албум и й пожелаха нови успехи.
С медиите Теодора се държи свободно и разказва разпалено любопитни историйки за краткия си творчески път. На моменти е по детски свенлива и малко боязлива “ за да не стане първата малка звезда, печена на шиш.”
Обичам, когато ни ръкопляскат, казва Теди. Понякога не знам защо хората го правят. Дали просто ни подкрепят или песните ми наистина ги радват толкова много.

С Бистра танцуваме яко, премятаме по сцената, пеем щури песни… Имаме шоу за всякаква публика и настроението на сцената винаги е горещо. Не знам защо ни харесват…Нищо не знам... Питайте баща ми… Най-важното е, че се чуствам се добре. Имам си безброй приятели. Щаслива съм още, че големият Тоди, баща ми, пише песни, пее с нас и ръководи цялята работа. Той също е маного щаслив с нас. Наричаме го “мистър звезден продуцент” защото познава всички хора на света и прави всичко, което си е наумил. Тоди се побърква от всяка наша грешка и обещава да ни закачи на някой клон, но след като оправим всичко тръгваме с него където си пожелаем за да се забавляваме. Баща ми често повтаря, че трябва да работим повече от всички защото “пътят ни започва от върха...”
- “Пея на български, английски и руски, за да се разберем – няма лоши и грозни хора по света! - казва тя - “Мечтая за голям слънчев концерт.. Ще го има и то не един… На входа ще сложа разни надписи: “Вход свободен”, “Обичам ви!”, “Домашни любимци – ОК!” Албумът ми е посветен на Слънцето, защото след мама, татко, Биса и кучето Чоко, най-много обичам него - Слънцето. Обичам неща без които не мога!”

Въпреки бясната надпревара за място на голямата сцена, песните на Теодора печелят доверието на медиите и хората от бранша. Шоу-програмите “Родени в Българиа”, “Карнавал” и “Курбан за щастие” радват безброй фенове в цялата страна.
Приятна изненада и акцент в програмата са новите версии на хитовете от легетдарния албум на Мариана и Тодор - ”Искам да нарисувам”, изпълнени от ”Дует Трайчеви” /Теодора и Тодор/. След като бяха продадени в 120 000 екземпляра и забранени за излъчване в медиите през 1984 г, шоуто “татко и дъщеря” представя песни, които се подемат лесно от публика. Тяхната музика отново звучи свежо и искрено, обновена и опреснена от модерните звукозаписни технологии.
Блестящото изпълнение на проекта на ФСП при МТСП откри нови възможности пред екипа за работа с деца в неравностойно положение и физичесни увреждания.

Предстоят гостувания в домеве за социално слабите хора и участия в добре организирани благотворителни акции. Вече се работи по създаването на уникално CD с редактирани произведения /музика и текстове/ на деца от Дома за рехабилитоция в Троян. Накои от авторите предизвикват истинска сензация с участието си в концертни програми на Дует Трайчеви и се радват на бурни аплодисменти.
И все пак най-съкровена остава срещата на Теодора с Емил Димитров и работата й по филма “Слънчице при бате Емо”. Тогава тя беше на 7 години, а той се готвеше след седмица да поеме по вечния си път. Заедно с балет “Стела Арт”, много цвея, весели шеги и детско шампанско, в княжески дом на бате Емо се роди истински шедьовър на артистичното приятелство. Имаше и уговорки - той да участва в нейните концерти, а тя да пее неговата песен “Моя страна, моя България” навсякъде когато и където се качи на сцената.

Жалко, че не мога да си говоря с бате Емо, - казва тя - но щом започна да пея “Моя страна” винаги го виждам някъде в дъното на залата.”Теодора продължава да говори за приятеля си в сегашно време…
…………………………………………………….
тодор трайчев: – продуцуент, водещ и изпълнител:

- “Гълъбите, мили мои, гълъбите, трябва да научим да кацат по раменете ни както в Рим, Париж, Брюксел… Чак тогава светът ще ни обикне истински и ще ни приеме като братя.”

- “Искуството за мен е отработена хармония между усилието и таланта извън рамките на повторимото.

- “Човекът е човек когато е полезен на другите хора, а не когато е на път!... “

- “Светът е разделен на две – едните го могат а другите – не!”

- “Жив е не само онзи на Балкана, но и този, който прави послушни деца!

……………………………………………………….МЕДИЕН ПРОФИЛ

- В-к “24 часа”: “Ще успея защото песните ми са благословени лично от бате Емо Димитров”

- БНТ /Р. Кирилова/: “Първо ще пея много за моите приятеле в България, а после ще отида в Америка, за да стана богата и да видя брат си Панталей”

- НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ /”На Кафе”/: “Най-дългоочакваната сценична комбинация между таланта на малката артистка и песните на прочутия й татко.” - Гала

- В-к “НОЩЕН ТРУД”: “Теодора и белетен състав “Стела Арт” печелят с емоционален репертоар и убедителна сценична подготоена. Те са готови за истински артистични приключения” - Патриция Кирилова

- ТЕЛЕВИЗИЯ “ЕВРОКОМ”/”Закуска в леглотто”/: “Те са като приказка за първото кокиче и тежката въздишката на старият разцъфнал дъб”- водеща.

- В-к “ВСИЧКО ЗА ЖЕНАТА”: “Невероятен концерт на двама завършени артисти. Най-после Тодор намери подходяща партньорка за непобедимите си дуети. И най –вярната…” – Б. Ангелов
Каталог: groups
groups -> Намалял месечен оборот на междубанковия пазар, но рекордно голям оборот през последния ден
groups -> Българският лев в семейството на валутите на Европейския съюз дългови пазари
groups -> Равномерно увеличение на ежедневните валутни сделки на търговските банки с централната при слабо изразено увеличение в края на месеца
groups -> Декември 2005 г. No 14 / 2005
groups -> Няма спасителен план за ктб от акционерите До 15. X. трябва да дадем отговор на Брюксел за гарантираните депозити, казва Калин Христов
groups -> Standard & Poor’s повиши кредитния рейтинг на България дългови пазари
groups -> Прессъобщение 17 май 2004 г
groups -> Юни 2005 г. No 7 / 2005. усилена търговия с левови дцк
groups -> Доларът поскъпва, активизация на междубанковите сделки с usd на валутния и европаричния пазар
groups -> Иванка Иванчева (+359 2) 9145 1712


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница