Захранване: 12V 1a dc ( постоянен ток) Захранващ кабелДата09.06.2017
Размер90.48 Kb.
#23154

Технически характеристики:Захранване: 12V 1A DC ( постоянен ток)

Захранващ кабел : гнездо за постоянене ток- Φ 5.6 mm външен диаметър - , Φ 2.1 mm жак +

Честота на магнитното поле:

1-ва Коренна чакра/ Root/Муладхара - 194.18 Hz

2-ра Сакрална чакра/ Sacrum/Свадхиштхана - 210.42 Hz

3-та Чакра на слънчевия сплит/Solar plexus/ Манипура-126.22 Hz

4-та Чакра на сърцето/ Heart/Анахата - 136.10 Hz

5-та Чакра на гърлото/Throat/ Вишуддха - 141.27 Hz

6-та Чакра на челото/Third eye Аджня - 221.23 Hz

7-ма Хилядолистник/Crown/ Сахасрара - 172.06 Hz


Начин на работа : Цикъл от по 5 минути за всяка честота

Екран/Дисплей : 6x3 mm LED

Размер на опаковката ( максимум) : 74mm x 128mm x 26mm

Тегло : 350 g
Описание:

“Чакра Баланс” генерира непрекъсната честота с квадратна форма на вълната. Магнитно поле, чиито коефициент на продължителност на импулса се променя в последователен ред. Всяка честота работи на периоди по 5 минути.


Експлоатация:

Може да балансирате всяка една чакра, чрез вградените магнитни полета, като поставите устройството върху специфичната зона.Свържете захранването и включете с бутонът “On”.


Ръчен режим

Натиснете “On/Off/Select” бутона, за да включите захранването.Когато направите това, натиснете и освободете “On/Off/Select” бутона, за да промените работния режим. Ако LED диодът мига, съответната честота е избрана. Нагласете уреда върху чакра за която е настроен.


Пълзящ/Периодичен режим

За да изберете периодичния режим, натиснете и освободете “On/Off/Select” бутона, докато LED дидодът започне да свети постоянно. Така устройството е настроено, да премине през всичките седем чакри, като честотие ще се сменят на всеки 5 минути. При този режим “Чакра Баланс” трябва да бъде поставен на Чакрата на слънчевия сплит/Solar Plexus/ Манипура.


Когато всички чакри са балансирани, енергиите на тялото ни свободно протичат през тях, не срещат никакви пречки и така тялото функционира на оптимален режим.
Чакра

“C h a k r a”- “Чакра” е дума която произхожда от санскритски и буквално означава “колело”. Тези “колела” или “ енергиини вихри” съответстват на определени положения на нашето физическо тяло, нашето съзнание,нашето развитие и нашия живот. Докато в човешкото тяло има хиляди такива протичащи енергии,седемте най-мощни са разположени от основата на гръбнака до най-горната част на главата.


Енергиините полета на човека
Отдавна се знае, че дейностите на клетките и тъканите генерират електрически полета,които могат да бъдат засечени на повърхността на тялото.Според закона на физиката електрическият ток създава съответно магнитно поле в заобикалящото пространство.

Всички органи и тъкани произвеждат определени магнитни импулси, които са известни като биомагнитни полета. Традиционните електронни записи, като Електрокардиограми и Електроенцефалограми, сега са допълнени от биомагнетични такива, наречени магнитокардиограми и магнитоенцефалограми. По различни причини, картографирането на магнитните полета в пространството около тялото често дава по точни показания за патологията и физиологията, от електрическите измервания.

Чакрите са енергиини вихри протичащи през цялото тяло. Човек има общо седем чакри, които са отговорни не само за физическо състояние на човека, но и за състоянието на ума , за емоционалното състояние и здравето на духа. Всяка чакра има своя собствена честота и когато взаимодействието на тези честоти е балансирансо, човек се чувства умиротворен и в перфектна хармония, както със самия себе си, така и с хората, които го заобикалят.Когато не са балансирани, могат да имат значителен отрицателен ефект. Небалансираната чакра не може да осъществи изцяло енергииния принос към тялото. Това може да доведе до негативни психологически и физиологически последствия за всеки индивид. Гняв, Депресия, Запек, Липса на концентрация и Сексуална дисфункция – това са само част от симптомите на не балансираната чакра система.

Всякакъв вид причини, може да бутнат нашата чакра система и да я извадят от строя. Дали ще е травмиращо преживяване, спад в температурите или стресиращ инцидент по време на работа, нашата чакра система е толкова крехка,че се нуждае от балансиране, така както струните на китарата имат нужда от настройка.

Всяка чакра има своя собствена честота на вибрация, звук, цвят, символ към който е настроена. Когато е балансирана, изчистена и енергизирана, тогава чакрата е в хармония и свири най-прекрасната си мелодия, излъчвайки присъщи за нея вибрации.. Много и различни неща могат да повлияят на тези вибрации, включително гласовете на хората, музика, песни, мантри, вибрационната енергия на цветовете и скъпоценните камъни. Всички цветове и звуци са вибрации и използването на цветовете и звуците на чакрите, помага те да бъдат подредени и балансирани Цветовете на чакрите са тези на дъгата, като се започне от Коренната/Муладхара/Root чакра, чиито цвят е червеният, следва оранжев (Сакрална чакра/Sacrum), жълт (Чакра на слънчевия сплит/Solar Plexus), зелен (Чакра на сърцето/ Heart), светло син ( Чакра на гърлото/Throat) , индиго ( Чакра на челото/ Third eye) , виолетов ( Многолостник/Crown).

Всяка чакра трябва да може независимо да вибрира на собствената си честота.Трябва да бъде балансирана, заредена с енергия, чиста и да се движи в правилната посока. Всеки път, когато се постигне унисон между всички чакри, се повишава цялостната вибрация на тялото.

Когато човек премине през травматизиращ момент в живота си, една или няколко от неговите чакри се дисбалансират,започват да срещат пречки при тяхното свободно протичане през тялото, ритъмът им става променлив и се нарушават химичните нива. Например, когато човек е пред явяване на някакъв изпит се чувства нервен, тогава Чакрата на слънчевия сплит/Solar Plexus, която е свързана с чувствата и се намира под гръдната кост, става неуравновесена и небалансирана.Слънчевият сплит е директно свързан с панкреаса, затова стресовото състояние води до изтичането на неправилно количество панкреатични сокове в стомаха. Това необичайно повишаване на химичните вещества води до неприятно усещане в корема и може на човек да му прилошее.

През 1920 и 1930 година, изтъкнатият изследовател от Йелският Университет по медицина, г-н Харолд Саксън Бър, смята че болестите могат да бъдат засечени в енергииното поле на тялото, преди симптомите да се появят. Той бил убеден, че болестите могат да бъдат предотвратени чрез изменения в това енергиино поле.

Тази концепция е изпреварила времето си, но сега тя е потвърдена от медицински изследователски лаборатории в цял свят. Учените използват SQUID ( Superconducting Quantum Interference Device) устройства, за да картографират начина по който болестите разместват биомагнетичните полета. Други прилагат импулсни магнитни полета,за да стимулират оздравяването.


Енергията
Енергията е дума която е разпространена в много области на алтернативната медицина, включително и Reiki ( Рейки е форма на алтернативна медицина, разработена (преоткрита) през първата половина на 20 век от Д-р Микао Усуи в Япония. Вярва се, че Рейки енергията протича през тялото и ръцете на лечителя и достига реципиента или местата, нуждаещи се от енергия или лечение. Най-забележимият, незабавен ефект от процедурата обикновено е състояние на дълбока релаксация, както и прилив на сила и енергия). През 1980 година д-р Джон Зимерман започнал серия от изследвания върху терапевтичното докосване, използвайки SQUID магнитометър в Университета по Медицицна в Денвър. Той открил,че ръцете на практикуващия този тип терапия излъчват силно биомагнетично, пулсиращо поле.Честотата на пулсацията не била постоянна, а се “носела”, нагоре – надолу, между 0.3- 30 Hz. ( периодично за секунда), като активността била най-силна между 7-8 Hz. Биомагнетичните пулсации от ръцете на Рейки Майстора са в същия честотен обхват с мозъчните вълни и научните изследвания на честотите необходими за оздравителен процес показали, че те преминават напред и назад през целия обхват на терапевтичните честоти и по този начин те могат да стимулират оздравяването на всяка една част от тялото.

Коренната чакра се намира в основата на гръбнака и нейният активиращ цвят е Червено.Симптоми на дисбаланасираност: чувство на насилие, чувство на гняв, запек, страх за оцеляването. Дисбалансираната /Неенергизираната Коренна чакра може да доведе до усещане за загуба на вяра в живота, притеснения относно бъдещи събития, също така може да имате усещането, че ръцете Ви са студени, проблеми с храносмилането и гърба. Добре балансираният човек ще бъде сексуално добре настроен, ще има силно либидо, ще знае как да поставя здравословни граници в отношенията с хората и ще може да използва по-коснтруктивен начин градивният им характер.

Сакралната чакра е разположена на 2.5 см под плаващите ребра и активиращият и цвят е оранжево.Симптоми на дисбаланасираност: сексуални проблеми, ревност, силно чувство за собственост, проблеми с матката или пикочния мехур, болка в долната част на гърба.Тази чакра е свързана със сексуалните жлези. Дисбалансира се, ако имаме ниско самочувствие или усещане, че не може да изразите

свободно емоцците си или креативността си. Физическите симптоми са болка в долната част на гърба, проблеми с плодовитосста, фиброми, кисти или болки в бъбреците.Чакрата на слънчевия сплит се намира на 2.5 см над плаващите ребра и активиращия и цвят е жълтото.Симптоми на дисбаланасираност: липса на воля, прекалено наблягане на силата, гняв, лошо храносмилане, проблеми с апетита, страх и омраза.Тази чакра е свързана с панкреаса и е повлияна от чувствата Ви и личността Ви. Ако емоциите Ви контролират личността Ви, бързо избухвате, чувствате се агресивен и отчаян е много вероятно да имате проблеми с храносмилането, хранителни алергии, диабет, язви, камъни в жлъчката или болки в черния дроб. Балансираната чакра Ви позволява да изразите свободно и лесно своите чувства, независимо дали това са чувства на щастие, гняв, страсти наслада, гняв и тъга и Ви кара да се чувствате пълни с енергия и живот.


Чакрата на сърцето се намира точно в средата на гръдния кош и нейният активиращ цвят е зеленото.Симптоми на дисбаланасираност: гняв, проблеми със сърцето, скованост, липса на любов.Чакрата е свързана с тимуса (ендокринна жлеза, съставена от два дяла разположени симетрично от двете страни на трахеята, зад гръдната кост и пред сърцето. Има много важна функция за запазване на енергийния баланс в организма.) и се дисбалансира когато сте емоционално наранени, ревниви или с разбито сърце.Физическите проблеми са свързани със сърцето, белия дроб, високо кръвно налягане, рак на гърдата и умора. Когато Чакрата на сърцето Ви е балансирана Вие ще изпитвате любов и състрадание към другите, без да изисквате те да отвръщат със същите чувства към Вас.

Чакрата на гърлото се намира в кухината на гърлото и светло синият е активиращият й цвят.Симптоми на дисбаланасираност: трудно комуникирате, емоциите Ви са заклещени в гърлото. Когато човек има главоболие или мигрена, усеща напрежение в мускулите на тила или раменете, често основната причина е блокирана Чакрата на гърлото. Тя е свързана с щитовидната жлеза, с комуникацията и създава проблеми, когато не можем да се изразим вербално или се чувстваме неспокойни и нетърпеливи. Физическите симптоми са свързани с сухо гърло, язви в сутата, проблеми със зъбите и венците, главоболия или ушни инфекции. Когато Чакрата на гърлото е балансирана тя Ви кара да усещате чувство на мир, спокойствие, хармония и Ви позволява да комуникирате свободно.

Чакрата на челото се намира в предната заст на главата (на челото) и нейният активиращ цвят е Индиго.Симптоми на дисбаланасираност: главоболие, лошо зрение, липса на концентрация. Чакрата на челото е свързана с епифизната жлеза и се дисбалансира, когато сте затворени в себе си, пренебрежителени или имате душевни проблеми.Физическите проблеми може да са свързани с проблеми с ученето, болка, слепота, оглушаване, мозъчни тумори, дислексия или безсъние.Балансираната чакра води до отваряне на съзнанието, прозорливост и мъдрост и спокоен ум.

Многолистника/Коронната чакра се намира в най-горната част на главата и активиращият и цвят е виолетов.

Симптоми на дисбаланасираност: депресия, загуба на почва под краката, чувство, че сте откъснати от духовния Ви източник, липса на вдъхновение. Тази чакра е свързана с хипофизната жлезан нейната роля е много близка до тази на хипофизната жлеза, която произвежда хормони, за да контролира останалата част от ендокриналната система и е свързана с централната нервна система, чрез хипоталамуса. Когато чакрата е балансирана ще се чувствата в мир със себе си и вселената.
Каталог: userfiles -> product files shared
product files shared -> Afya pharmacy Мета думи
product files shared -> Натюрпро 02” пълномаслено соево брашно, тостирано
product files shared -> Пиксел: 8mm. In Dip пиксела в модул
product files shared -> Ефектът на Ментат при представянето на учениците в училище
product files shared -> Приемането на Ашваганда и нейният ефект върху процеса на стареене
product files shared -> Проучване на ефективността на препарата Меносан при овладяването на субективните симптоми на патологичния климактериум
product files shared -> Ролята на Цистон при камъни в уринарните пътища Проучване, проведено от Marya sks, Singla S
product files shared -> Приложение на препарата „цистон“ в комплексното лечение на уролитиазата
product files shared -> Цистон и неговото приложение при хронични бъбречни заболявания
product files shared -> Магнитотерапия Исторически преглед


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница