Обявяват конкурс за рисунка на тема: „ мечтите на гората моите мечти!Дата19.01.2018
Размер22.07 Kb.
ТипКонкурс

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ


ЮГОЗАПАДНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ


2700 гр. Благоевград, ул. „Зора” №18, тел. 073/88 42 03, факс: 073/88 42 07, e-mail: swdр@abv.bg

СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ И РДГ БЛАГОЕВГРАД

ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА РИСУНКА НА ТЕМА:

МЕЧТИТЕ НА ГОРАТА – МОИТЕ МЕЧТИ!”


Инициативата е по повод 100 години от създаването на горска служба в Благоевград

Тази година се навършват 100 години от създаването на горска служба в Благоевград. За отбелязване на вековния юбилей Югозападното държавно предприятие и Регионалната дирекция по горите Благоевград подготвят поредица от инициативи. Една от проявите е организирането на конкурс за рисунка на тема: „МЕЧТИТЕ НА ГОРАТА – МОИТЕ МЕЧТИ!” Конкурсът е насочен към младите хора – ученици и студенти от средните и висши училища в града.

Форматът на рисунките е свободен, като няма ограничения по отношение на използваната техника /графика, акварел, масло и др./ на творбите. Всеки участник има възможност да изрази своето лично отношение към природата и към гората.

Рисунките следва да бъдат представени на място в РДГ Благоевград, ул. „В. Коритаров” №2 или изпратени по пощата на същия адрес. Краен срок за предаване в РДГ Благоевград – 9 октомври 2015 г./петък/. Всяка рисунка трябва да бъде надписана на гърба с трите имена на автора, възраст, училище, телефон и e-mail за контакт.

Регламентът предвижда след организиране на предварителна вътрешна селекция всяко учебно заведение може да представи за участие в конкурса от 5 до 10 рисунки.

Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури, оглавявано от г-н Антон Гошев – художник и председател на представителството на СБХ в Благоевград, което ще отличи най-добрите. Наградният фонд се осигурява от Югозападното държавно предприятие и включва:

за първо място – 200 лв.

за второ място – 150 лв.

за трето място – 100 лв.

две поощрителни награди – по 50 лв.

отличие за учебно заведение, представило се с най-иновативни и оригинални идеи по темата на конкурса – 200 лв.грамоти, плакети и др. приятни изненади.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 12.00 часа на 13 октомври 2015 г. на интернет страниците на Югозападно държавно предприятие– www.uzdp.bg и РДГ Благоевград– www.blagoevgrad.iag.bg. Учебните заведения, взели участие в конкурса, ще бъдат информирани по електронен път.

Изложбата ще бъде подредена и открита в залата на РДГ Благоевград /ул. „В. Коритаров” № 2/ на 15 октомври от 13.00 часа. На церемонията по откриването ще бъдат връчени наградите на победителите. Организаторите си запазват правото да изложат част от участвалите в конкурса рисунки, след селекция от журито.

4 октомври 2015 г.
Каталог: data -> news
news -> Министерство на земеделието и храните
news -> Министерство на земеделието и храните
news -> ` министерство на земеделието и храните
news -> Министерство на земеделието и храните
news -> Програма „Околна среда 2007-2013г." по приоритетна ос 3 „Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие"
news -> Закон за лова 1880 г., до последния седми Закон за лова и опазване на дивеча от 2000 г
news -> П р и л о ж е н и е стратегия за развитие на ловното стопанство в република българия за периода 2012 2027 г
news -> Изпълнителна агенция по горите българско дружество за защита на птиците


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница