Предмет и обект на изследването Предметътстраница1/38
Дата18.05.2022
Размер2.96 Mb.
#114340
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   38
Дипломна работа
Свързани:
Правила на Деминг, ДИПЛОМНА РАБОТА Хард диск, Дипломна работа 08.06.2021, Структура Открити източници на разузнаване (Repaired) (3)

Увод
Банковата система заема особено място в икономическата структура на всяка страна. Банките акумулират и превръщат в активно действащ капитал значителна част от паричния ресурс в икономиката на отделните държави, осъществяват разплащанията между отделните икономически агенти, реализират многообразни инвестиционни, доверителни, застрахователни и кредитни и други операции.
Банковата система в условията на пазарна икономика изпълнява изключително голяма роля, която намира отражение главно в постигането на две основни цели, а именно насочване на спестяванията на физическите и юридическите лица – икономически субекти към онези делови агенти, които изпитват остра необходимост от допълнителен паричен капитал и регулиране с помощта на кредитно – разплащателните отношения на паричното предлагане с цел осигуряването на икономически растеж, заетост, стабилност на цените и покупателна способност на националната парична единица.
Предмет и обект на изследването
Предметът на настоящото изследване е структурата на банковата система в България, възникването й, нейното развитие в последните години, както и перспективите развитието й като цяло. Обект на изследването е банковата система в България.
Цел и задачи на дипломната работа
Целта на изследването е въз основа на направения анализ на възникването, развитието на банковата система и състоянието й през последните години, да се анализира промяната в структурата и ликвидността през последните пет години.
В съответствие с целта на изследването са поставени следните задачи:

  • Да се разгледат възникването, етапите на развитие и видовете на банкови системи в Бъргария.

  • Да се очертаят основната структура и нормативна база на българската банкова система.

  • Да се анализира промяната в структурата на банковата система през последните години, като за целта е направен анализ на ликвидността за периода 2010-2015г.Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   38
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница