От дейвид пиърс илюстрации тон снелърд худ оформление стийв найтстраница1/24
Дата09.03.2017
Размер1.76 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   24
да танцуваш с/ БРЪСНАТИ ГЛАВИ

и други теми за библейско изучаванеот дейвид пиърс
илюстрации

тон снелърд

худ. оформление

стийв найт


ПРЕДГОВОРЕдин от най-популярните грънч състави в Европа покани нашата група, "No Longer Music" (в превод - Не вече музика), на турне с тях в Полша. Аз бях довел певеца им при Христа и той бе попитал: "Искате ли да дойдете на турне с нас и да раз­казвате на хората за Исус след концертите?"

Когато свириш пред публика, която мрази християните, трябва да правиш много щури работи, за да привлечеш вниманието й. Понякога на нашите концерти поставяме на сцената стена, на която са нарисувани хора, премазвани в оградата по време на футболен мач в Ливърпул, Англия. Стената се осветява от чер­вен прожектор, а останалата част от сцената е тъмна. Това съз­дава мистериозна, особена атмосфера. Съставът стои встрани и свири необикновена музика, за да подсили въздействието.

Аз пропълзявам на подиума през сценичния дим и отивам ди­ректно зад стената, надянал противогаз и с верижен трион в ръка. Към триона е прикрепен безжичният ми микрофон. Ко­гато групата започне някоя песен, аз включвам верижния три­он и ускорявам оборотите, докато съм все още зад стената.

В този момент множествата обезумяват, защото си мислят, че това е най-хубавата музика, която някога са чували. Аз започ­вам да правя прорез през стената с верижния трион, което още повече влудява публиката. Тогава отивам най-отпред на сцена­та, вдигам във въздуха верижния трион и продължавам да му ускорявам оборотите, докато един от състава ни, приличащ на вампир (той прилича на вампир без дори да се опитва, което е наистина страхотно, като размисли човек) и облечен в черна пелерина, идва и отнема верижния трион. Аз свалям противо­газа си и концертът започва.

В дъното на сцената имаме голям екран, на който прожектира­ме думите на песните си. Аз пея:
Казваме, че злите системи все още владеят

Как можеш да имаш бъдеще, щом още има място, където да отидеш

Присъедини се към революцията

Пренеси я на улицата

Но тя няма да стане като хвърляме камъни по полицията

Казвам аз и Исус казва

Единственият път към мира е любовта.
Публиката мисли, че това е толкова страхотно и се увлича все повече и повече. След това ние изпълняваме песента против оръжията и предаваме смисъла й, като разстрелваме състава. Аз има пушка - тя е истинска - но слагаме халосни патрони в нея. Първо застрелвам китариста, после барабаниста, после ба­систа, после и себе си. Момчето, което прилича на вампир, ид­ва отново, овързва краката на бас-китариста с въжета и някои го провисват с главата надолу. Свирим следващата песен, до­като той виси там.

Продължаваме нататък с концерта, докато стигнем до онази част, в която представяме осъвременено разпятие и възкресе­ние на Исус. Аз искам да обрисувам ужаса на кръста и трябва да разберете, че това става на светско турне - не в църква. Ис­кам да покажа, че кръстът не е клише, не е красиво бижу, кое­то носим на шиите си. Как бихме могли да разберем какво е оз­начавало за Исус да умре за нас по такъв начин, когато кръс­тът се е превърнал в красив религиозен символ? Тогава той е бил средство за унижение и мъчение. Бил е нещо оскърбител­но, не красиво. Кръстът е бил ужасно нещо.

Затова на сцената представяме това разпятие, но не използва­ме обичайния вид кръст. Имаме трънен венец с капсули кръв по него, така че аз съм облян в кръв, за да покажа ужаса на кръста. Поставят ме в ковчега, докато човекът, представящ дя­вола, пее за своята победа, за това как е убил Божия син. Пос­ле става земетресение и следва възкресението - аз излизам от ковчега.

На един концерт в Полша, след като излязох от ковчега, се опитах да обясня на хората какво са наблюдавали току-що. На тях не им се понрави, защото когато издигаш Исус на място, където Сатана обикновено има думата, се надига реакция. Зна­ех, докато говоря, че говоря с Божия авторитет. Знаех, че е осе­заем - можех да го усетя. Но когато правиш това, възбуждаш много неща.

Отпред имаше група неонацисти, които викаха с всичка сила: "Вървете си у вас, вървете си у вас." Едни други също крещяха и викаха. Аз крещях през голям високоговорител в амфитеатъ­ра, за да бъда чут въпреки викащите хора - толкова силно ре­вяха срещу нас. Обясних им това, което бяха видели и че не е нужно повече да вярват на лъжи, че съществува личен Бог, който се грижи за тях.

Бог не е безлична сила. Той е Баща със съкрушено сърце. Оби­ча ни с гореща любов. Нашите чувства са от значение, страда­нието ни е от значение и е важно какво ни се случва, защото Бог е личен Бог. След това говорих за стената, която сме изгра­дили между нас и Него, поради което Той е изпратил малкото си момченце да дойде, да страда и да умре. Казах на публика­та, че точно това сме им показали на сцената. Но, продължих аз, добрата вест е, че Исус възкръсна от мъртвите и ако искат да го познаят, нека излязат напред.

Не забравяйте, че това беше светско турне, значи бе наистина много странно да правим такива неща. Нацистите крещяха, някои хора викаха, но други излязоха напред и буквално на­пълниха сцената. Докато хората прииждаха, един пияница съ­що се качи и започна да се подиграва на всички, дошли отпред. И тъй, те не само трябваше да си пробиват път, за да стигнат до подиума, но и после им се присмиваше този пияница. Ние направихме нещо, което наричаме "обърнат призив при олта­ра"1 и някой му помогна да слезе от сцената.

По време на това турне видяхме осемстотин деца да откликват на нашия призив. Сто и четиридесет дойдоха на "Лагера за Исус", където прекарахме пет дена с тези момичета и момчета от светския фестивал. През това време ги учехме какво озна­чава да следват Исус, какво означава да му дадат всичко. Спо­могнахме и за образуването на групи за библейско изучаване из цялата страна.

Живеем в невероятно време и аз съм просто изумен от жетва­та. Хората са толкова отворени. Навсякъде, където отивам, е едно и също. Няма значение каква е групата от хора. Днес съ­ществува невероятен духовен глад.

Но в същото време, днес е и денят на фалшивите радикали. За мнозина да си радикален се определя от лозунгите, които носим на дрехите си или от музиката, която слушаме от стереоуредби- те си. Вярвам, че днес е денят, когато се нуждаем от истински революционери и истински радикали. Не е необходимо да се присъединим към останалата част от света и да бъдем този фалшив тип революционери. Ако някога сме имали нужда от истински революционери, това време е днес. А да си истински революционер означава да си като Исус.

Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> Биография: Цироза е траш група от град Монтана. Началото й дават Валери Геров (вокал/китара), Бойко Йорданов и Петър Светлинов (барабани) през 2002година
2014 -> Албум на Първични Счетоводни Документи 01. Фактура
2014 -> Гр. Казанлък Утвърдил
2014 -> 1. Do you live in Madrid? A
2014 -> Брашно – тип „500” седмична справка: средни цени за периода 3 10 септември 2014 Г
2014 -> Права на родителите: Да изискват и получават информация за развитието, възпитанието и здравословното състояние на детето, както и информация за програмите, по които се извършва възпитателно-образователната работа в одз№116


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   24


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница